<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

De bevlogenheid van interimmer Ilona Ruijer.

Terug naar blog overzicht

Ilona Ruijer, interimmer bij HEYDAY Interim: “Het leukste van het facilitaire interim-vak vind ik dat elke opdracht anders is. Hierdoor kan ik veel ervaring opdoen die ik weer meeneem naar de volgende opdracht.”

Ilona Ruijer is werkzaam als interimmer bij HEYDAY Interim. In dit interview vertelt ze onder andere over haar werkervaring en hoe je als facilitaire interimmer waarde kunt toevoegen aan de onderwijssector.

De bevlogenheid van Ilona.

“In 2021 heb ik de hbo-opleiding facility management afgerond en vorig jaar ben ik als interimmer gestart bij HEYDAY. Mijn eerste opdracht was als facilitair projectcoördinator housing & projects bij Nyenrode Business Universiteit op locatie Breukelen. Nyenrode is een kleinschalige particuliere universiteit met een internationale oriëntatie. Het is niet alleen een plek om te studeren en te werken, maar ook om te wonen. Bij Nyenrode was ik zowel verantwoordelijk voor de campus als de kantoorinrichting. Dit deed ik in samenwerking met de senior projectcoördinator housing & projects, de facilitair manager housing & projects en de huismeester. Ik was het aanspreekpunt voor de studenten die daar wonen, regelde de verhuizingen en de oplevering van kamers, het beheer van de huurcontracten, coördineerde het onderhoud van de campus en inkoop van meubilair voor kantoren en campus.”

 

“Bij Nyenrode vinden ze het belangrijk dat iedereen zich daar thuis voelt. Daarom bieden ze diverse faciliteiten aan. Zo is er een huiskamer, een kantine/restaurant, diverse ruimtes voor project -en groepswerk, wasserette, gezamenlijke buiten barbecue en een kleine supermarkt gerund door studenten.”

 

Dynamisch en uitdagend.

“Mijn werk bij Nyenrode was leuk en dynamisch, maar ook best een uitdaging. Een leuk voorbeeld is dat er soms wel 75 nieuwe studenten in twee dagen een nieuwe kamer nodig hadden. Vooral in de zomervakantie of begin februari wisselen veel voltijdstudenten en uitwisselingsstudenten van kamer. Alle contracten moeten verstuurd en getekend terug en in een hele korte tijd moesten we alles goed opleveren. Dit zijn leuke dagen: ik zat dan dichtbij de operatie en werkte veel samen met de huismeester, general service, technische dienst en schoonmaakafdeling om alles op tijd en optimaal op te leveren.”

 

De rol van FM in de onderwijssector.

“Juist in de onderwijssector kan het facilitaire vakgebied een belangrijke rol spelen. Denk aan inkoop en contractmanagement, maar ook de organisatie van schoonmaak. Zo’n campus heeft bijvoorbeeld een ander schoonmaakcriteria dan bij een standaard kantoor, omdat je naast kantoren en lokalen ook de studentenkamers schoon moet opleveren. Verder kan FM een rol spelen in de servicedesk, ontvangst van studenten, externe gasten of de postkamer waar onder andere studenten hun pakketjes laten bezorgen. Bij zo’n grote onderwijsinstelling vinden veel evenementen plaats, waar je vanuit je facilitaire rol een bijdrage aan kan leveren. Bovendien wordt duurzaamheid steeds belangrijker, ook binnen het onderwijs. Denk hierbij aan afvalregelingen. Genoeg mogelijkheden dus!”

 

Advies- en kennisgericht team.

“Na mijn opdracht bij Nyenrode ben ik gestart op het service centre van Nationale Nederlanden in de functie van service centre coördinator. Ik houd mij vooral bezig met de dagelijkse facilitaire zaken, denk aan bijzondere zalen reserveringen, ondersteuning in catering aanvragen, beheer van thuiswerkplek-middelen voor uitzendkrachten en eerstelijns vragen doorzetten binnen de FM specialisaties. Hierdoor is het een brede functie met veel variatie in de werkzaamheden. Bij Nationale Nederlanden is de service centre gecentraliseerd. Met als doel om het service centre naar een hoger niveau te tillen en meer te automatiseren. Ze maken de verandering naar een meer advies- en kennisgericht team. Daarom zijn ze ook bezig met de optimalisatie van processen en help ik bijvoorbeeld met de kennisbank waarin informatie te achterhalen is en de processen worden omschreven. Die maak ik overzichtelijker en up to date.”

 

Expertise.

“Het leukste van het facilitaire interim-vak vind ik dat elke opdracht anders is. Hierdoor kan ik veel ervaring opdoen die ik weer meeneem naar de volgende opdracht. Ik kom hierdoor sneller erachter wat goed bij mij past. Ook krijg je met verschillende type mensen te maken en daar leer je veel van. De focus op projectmanagement vind ik erg leuk. Ik streef ernaar om iets te verbeteren en om daar snel een resultaat van te zien. Ik vind het fijn als mensen hier blij van worden.”

 

Eigenschappen.

  • Ik ben behulpzaam en een beetje perfectionistisch. Dat uit zich doordat ik graag het beste resultaat wil behalen.
  • Ik vind een goede harmonie in het team erg belangrijk en wil graag samenwerken, draag zorg voor goede communicatie en wil samen met het team een bepaald doel bereiken.
  • Ook kan ik snel schakelen en snel dingen oppakken. Ik ben van nature leergierig en onderzoek waar de problemen liggen, zodat ik hier hulp kan bieden.

 

Wil je ook werken bij HEYDAY Interim? Bekijk hier onze vacatures.

09-HEYDAY_interim-41-min
Picture of Jinni Christiaanse

09-05-2023

Labelmarketeer voor HEYDAY Interim en Consultancy