<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Interimmer bij HEYDAY: “Van kleins af aan vind ik het leuk om met de inrichting bezig te zijn”

Terug naar blog overzicht

Anne van der Meer, Interimmer bij HEYDAY Interim: “Vroeger maakte ik altijd al moodboards. Van kleins af aan vind ik het leuk om met de inrichting van een woning bezig te zijn. Tijdens sommige interim-projecten kom ik hier ook mee in aanraking. Op dit gebied wil ik mezelf graag verder ontwikkelen.”

Anne van der Meer is nu bijna een jaar met veel plezier werkzaam bij HEYDAY Interim. In dit interview vertelt zij onder andere waarom zij voor het facilitaire vak gekozen heeft en hoe zij zowel zakelijk als privé graag met de inrichting van een kantoor of woning bezig is.

FM echt iets voor mij

Anne heeft de HBO-opleiding Facility Management aan de BUAS in Breda voltooid. Ze heeft destijds heel bewust voor het facilitaire vak gekozen: “Dat is een leuk verhaal, mijn ouders hebben elkaar ontmoet dankzij hun studie toegepaste huishoudwetenschappen, zo heette dat vroeger. Dankzij hen heb ik met dit vak kennisgemaakt. Mijn vader werkt nog steeds in het facilitaire werkveld en zei dat het echt wat voor mij was. Vooral omdat het een brede opleiding is, waarbij je veel bezig bent met regelen en organiseren. Maar ook vanwege de afwisseling in het vakgebied. En het leuke is: de opdracht waar ik nu zit is eenzelfde soort organisatie als waar mijn vader werkt.”

 

Afwisseling en nieuwe mensen

Wat Anne vooral aanspreekt in de rol van facilitair interimmer is de afwisseling. “Die afwisseling en steeds weer bij een nieuwe organisatie met nieuwe mensen werken, vind ik erg leuk. Je leert hierdoor veel nieuwe mensen kennen en daar kun je weer van leren. Ik vind het ook interessant om te zien hoe het binnen verschillende organisaties eraan toegaat en welke verschillen en overeenkomsten er bestaan. En het is natuurlijk interessant om te onderzoeken hoe de ene organisatie van de andere organisatie kan leren.”

 

Coördinatie van vele projecten

“Ik ben nu zo’n acht maanden aan het werk bij Waternet in Amsterdam. Hier werk ik als facilitair specialist gebouwbeheer binnen het team facilitaire zaken. Het gebouw is ongeveer twintig jaar oud, dus daar moet nu veel vervangen worden. Mijn opdracht bestaat voornamelijk uit gebouwbeheer: samen met de contractmanager en projectleiders organiseer ik hiervoor alle werkzaamheden. Dit doen wij voor het hoofdkantoor en nog een andere locatie van Waternet. Mijn werk bestaat voornamelijk uit de coördinatie van de vele projecten die momenteel lopen. Ik zorg ervoor dat alles in elkaar overloopt en met elkaar wordt afgestemd. Ook zorg ik dat de juiste mensen geïnformeerd zijn. Dat vraagt vaak om een kritische blik: wat doen we precies en is dit veilig genoeg? Zelf ben ik ook vaak op de locatie om te checken of alles volgens de afspraken verloopt.”

 

Flexibel en daadkrachtig

“Vanaf de start van mijn carrière ben ik actief binnen gebouwbeheer. Dit komt telkens weer op mijn pad en blijk ik erg leuk te vinden. Als facilitaire interimmer moet je veel regelen en erg flexibel en daadkrachtig zijn. Je moet snel op hectische situaties reageren en daar ga ik zelf op ‘aan’. Verder is het belangrijk dat je goed met mensen om kan gaan. Als je een korte opdracht hebt, moet je snel de juiste mensen om je heen verzamelen. Wie wat doet en wie is waarvoor verantwoordelijk? Je moet leergierig zijn en geïnteresseerd in de mensen en het werk wat ze doen, zodat je de verbinding met elkaar aan kunt gaan en het juiste werk kan verrichten.”

 

Een frisse blik

Bij Waternet maak ik ook onderdeel uit van de werkgroep teamdoelen: als externe heb je een frisse blik en geef ik graag mijn inzichten. Een groot compliment is dat opdrachtgevers vinden dat ik dingen snel en makkelijk oppak. Gecombineerd met een frisse blik kun je dan als interimmer echt van toegevoegde waarde voor een opdrachtgever zijn.”

 

Van jongs af aan met inrichting bezig

“Van kleins af aan vind ik het leuk om met de inrichting van een woning bezig te zijn. Vroeger maakte ik al moodboards. Tijdens sommige interim-projecten kom ik hier ook mee in aanraking. Op dit gebied wil ik mezelf graag verder ontwikkelen. Ook privé ben ik aan het kijken naar een nieuwe woning en als ik dan binnenloop ben ik alles al aan het inrichten. Ik blader graag door woontijdschriften en heb verschillende boeken over architectuur. Ik wil me hierin meer verdiepen en wil lekker creatief bezig zijn. Deze eigenschap zie je ook terug als er problemen zijn. Op dat moment ben ik degene die met creatieve oplossingen komt. Die oplossingen liggen doorgaans niet voor de hand en zijn soms lastiger te realiseren, maar ik vind het leuk om uitdagingen op een andere manier op te lossen.”

 

De invloed van de werkplek

“Binnen het vakgebied facility management staat de gebruiker centraal. Daar doe je het allemaal voor. Het is interessant om te kijken wat voor invloed de werkplek op de mens heeft. Kun je met bepaalde kleuren of een bepaalde inrichting hierop invloed uitoefenen? Kunnen gebruikers dan efficiënter en meer gefocust hun werk uitvoeren De werkinrichting kan hierbij helpen door bepaalde zones in te richten, zoals concentratieplekken. Gebruikers zijn echter gewend om in een ruimte te werken en elkaar altijd aan te spreken, dus dit gebeurt ook op concentratieplekken. Ik ben erg benieuwd waar we naar toegaan in de toekomst.”

 

Wil jij ook aan de slag als Interim Facility Manager?

Bekijk dan onze vacatures:


06-HEYDAY_interim-52-min
Picture of Jinni Christiaanse

18-03-2024

Labelmarketeer voor HEYDAY Interim en Consultancy