<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Interimmer bij HEYDAY: “Als interimmer kun je echt een bijdrage leveren aan de organisatie”

Terug naar blog overzicht

Inge Verschragen, interimmer bij HEYDAY Interim: “Wat ik leuk vind aan het facilitaire vakgebied is de veelzijdigheid en het dienstverlenende aspect. Met FM kun je echt impact maken voor de organisatie en de medewerkers die daar werkzaam zijn.”

Inge Verschragen is alweer een jaar werkzaam bij HEYDAY Interim. In dit interview vertelt zij over haar werkervaring als interimmer en welke eigenschappen hierbij van pas komen.

Op een andere manier leren denken

“Ik heb eerst de HBO-opleiding facility management aan de HAN gedaan en daarna heb ik Management Studies bij de Wageningen Universiteit afgerond. Door deze master heb ik op een andere manier leren denken. Juist door een probleem op een analytische manier te benaderen en niet meteen in de oplossing te schieten, kun je een probleem beter oplossen. Naast deze studie heb ik veel praktijkervaring opgedaan door mijn werk bij het Facilitair Bedrijf van de Wageningen University & Research. Dit was een mooie leerschool waar ik alle aspecten van FM voorbij heb zien komen.”

 

Veelzijdig en dienstverlenend

“Wat ik leuk vind aan het facilitaire vakgebied is de veelzijdigheid en het dienstverlenende aspect. Met FM kun je echt impact maken voor de organisatie en de medewerkers die daar werkzaam zijn. Geen dag is hetzelfde! Facility management bestaat uit zoveel facetten, je bent altijd met veel verschillende dingen bezig en de hele tijd aan het schakelen tussen de verschillende onderdelen. Op dezelfde dag kan ik bijvoorbeeld een beleidsstuk schrijven, nadenken over de inrichting van een pand, vergunningen voor ander pand regelen en de facilitaire diensten verder doorontwikkelen.”

 

Het verschil maken als interimmer

“Ongeveer een jaar geleden ben ik bij HEYDAY gestart. Ik wilde graag interimmen en meer zien binnen het werkveld. Als interimmer kun je in een korte tijd een hoop dingen doen en onderzoeken wat je leuk vindt en waar je meer van wilt zien. Het is heel tof dat je elke keer bij een ander bedrijf in de keuken mag kijken. Hierdoor kan je daar de sfeer proeven en zelf ondervinden hoe een organisatie is opgezet en hoe ze kijken naar FM. Als interimmer ben je nodig op dat moment. Je kunt echt het verschil maken en een bijdrage leveren aan de organisatie.”

 

Terug bij de Wageningen Universiteit

“Tot nu toe heb ik voor HEYDAY vier opdrachten gedaan, waarvan ik er twee heb afgerond. Ik ben gestart als facilitair coördinator bij een middelgrote gemeente om een zwangerschapsverlof op te vangen. Daarna startte ik als interimmer bij de Wageningen University & Research. Erg leuk om daar weer terug te zijn! Het betrof een korte opdracht over de aanbesteding van meubilair. Een opdracht die ik zelf al meer keren heb gedaan. Na afronding van die aanbesteding startte ik met een Europese aanbesteding van een software systeem. Momenteel zijn we als projectteam druk met het opstellen van de aanbestedingsstukken.”

 

Andere tak van sport

“Daarnaast ben ik aan de slag bij Dicoon in Elst, dit is een medische organisatie en daarmee een hele andere tak van sport. Mijn opdracht als facilitair coördinator/projectleider is om daar mee te bouwen aan een nieuwe organisatie, dus ook de facilitaire afdeling. Alle laboratoriums zitten nu nog in de verschillende ziekenhuizen, maar gaan verhuizen naar de locatie in Elst. Ik ben bezig met het schrijven van allerlei beleidsstukken, zoals het parkeerbeleid en het beveiligingsplan. We hebben ook een extra pand gehuurd die nu wordt verbouwd. Daar komt het magazijn en een deel van de kantoren in. Tevens ben ik bezig met bloedafnamepunten. Met de inrichting moet je dan rekening houden met kantoren en een wachtkamer, maar ook prikkamers. Die moeten goed afgeschermd zijn en de ramen bestickerd, zodat je niet naar binnen kan kijken. Je moet hier dus rekening houden met andere eisen dan een standaard kantoor. Denk ook aan chemisch afval, daar zit veel wet- en regelgeving aan verbonden en dat is best complex.”

 

Snel schakelen en analytisch

“Ik vind herhuisvesting en inrichtingsprojecten heel leuk om te doen. Dus het inrichten en het inkopen van het meubilair, maar ook ervoor zorgen dat het functioneel is, sfeer brengt en aan de arbo-regelgeving voldoet. Natuurlijk moet alles ook goed vindbaar zijn. Wat binnen mijn werk goed van pas komt, is het snel kunnen schakelen. Je bent continu met andere dingen bezig. Mijn analytische vaardigheden komen goed van pas, bijvoorbeeld bij het doornemen en opstellen van complexe beleidstukken. Als je continu op een andere plek werkt, is het ook belangrijk dat je een goede teamspeler bent en snel een band opbouwt met anderen, maar ook individualistisch kunt werken.”

 

Grote club collega’s

“Bij HEYDAY Interim werken brengt echt een meerwaarde mee. Je krijgt de mogelijkheid om aan HEYDAY zelf een bijdrage te leveren en je hebt een hele grote club collega’s waar je een band mee hebt. Je kunt altijd bij hen aankloppen als je ergens hulp bij nodig hebt of juist om anderen binnen HEYDAY Interim te helpen.”

 

Wil jij ook aan de slag als Interim Facility Manager?

Bekijk dan onze vacatures:


08-shutterstock_761907304-min
Picture of Jinni Christiaanse

22-03-2024

Labelmarketeer voor HEYDAY Interim en Consultancy