<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

De bevlogenheid van interim facility manager Marije.

Terug naar blog overzicht

Marije Siteur, Interim Facility Manager bij HEYDAY Interim: “Samenwerken en samen einddoelen behalen: daar krijg ik energie van. Ik vind het ook belangrijk om een bijdrage te leveren aan een groter geheel en wil iets betekenen voor een ander.”

Marije vertelt in dit artikel over het facilitaire vak en haar rol als Interim Facility Manager.

De bevlogenheid van Marije.

“Na 15 jaar vaste dienstverband ben ik gestart als interimmer. Het leek het mij leuk om in de keuken te kijken bij verschillende bedrijven met verschillende opdrachten. Om zo meer te zien wat er allemaal kan en mijn actuele kennis te vergroten. Het leukste aan het interim-vak vind ik de afwisseling. Dat je niet weet waar je terechtkomt en dat je op een plek uitkomt waar je inzet nodig is en op prijs gesteld wordt. Je komt écht iets brengen: de ene keer is dat een opdracht die je moet vervullen, de andere keer is het invulling van vacante positie.”

Interesse in de werkomgeving.
“Juist nu in post-corona tijd zijn de werkplek en de werkomgeving heel belangrijk. Je moet extra moeite doen als werkgever om je mensen naar kantoor te krijgen. Het aanbod van faciliteiten moet kloppen en daarom is het belangrijk om hierin te blijven investeren, zodat je nieuwe dingen kan brengen en mensen op kantoor een fijne plek kan bieden. De facilitaire markt is altijd in beweging. Er wordt nu meer geïnvesteerd en we bedenken nieuwe dingen om mensen naar kantoor te krijgen. Goede lunches, goede werkplekken en een goede werkomgeving om samen te werken en elkaars energie te gebruiken om te versterken en te verbinden.”

Typisch Marije.
“Op persoonlijk vlak ben ik een mensen-mens en een verbinder. Mensen kunnen mij makkelijk vinden en ik leer mensen makkelijk kennen binnen een organisatie. Ik maak eenvoudig contact, ben open en nieuwsgierig naar wat er is. Ook kan ik makkelijk afschakelen en afscheid nemen van mensen. Ik vind het leuk om een band op te bouwen en mensen te leren kennen, maar ik ben er ook niet treurig om als een opdracht eindigt en ik weer verder ga. Daar ben ik als interimmer flexibel en wendbaar in.”

Bijdrage aan groter geheel.
“Samenwerken en samen einddoelen behalen: daar krijg ik energie van. Ik vind het ook belangrijk om een bijdrage te leveren aan het grotere geheel en iets te betekenen voor iemand anders. Dat je iets kan doen voor een ander. Mijn kracht ligt dus in de gunfactor en mijn toegankelijkheid. Daarnaast ben ik ook altijd op zoek naar het positieve in zaken, ik blijf daar niet in hangen en ben een doorzetter.”

Schakelen als facility manager. 
“Ik heb tot nu toe 2 opdrachten gedaan. De eerste opdracht was bij een internationale organisatie waar ik als facility manager het hoofdkantoor in Amsterdam beheerde. Mijn functie bestond uit projectmanagement, verbetermanagement en mensen aansturen. Een internationale organisatie vraagt om veel te schakelen, ook tussen verschillende culturen. Iedereen werkt toch nét even iets anders. En de organisatie was een NGO, daar ben je dan bezig met het verschil maken. De organisatie houdt zich bezig met certificering op het gebied van onder andere cacao, katoen en bananen. Dat stukje iets goeds doen, zorgen dat de omstandigheden op al deze plekken goed geregeld is vond ik heel mooi. Dat was interessant om te zien wat daar allemaal achter zit en wat er gebeurt wereldwijd.” 

Het verschil maken.

“Mijn tweede opdracht was voor een zorgorganisatie voor mensen die een beschermende werkomgeving nodig hebben. Deze mensen wonen beschermd of ambulant en worden geholpen naar herstel. Dus het is altijd het doel om mensen weer volledig zelfstandig te laten functioneren. Daarom is het huisvestingscomponent wat zij hebben heel groot en werk ik als adviseur facilitaire zaken aan adviezen en voorstellen om de facilitaire organisatie en het vastgoed van de organisatie goed te laten aanpassen en functioneren bij de doelgroep. Heel fijn om te merken dat je met goed faciliteren van de mensen die er wonen en werken echt het verschil kan maken. Dat geeft voldoening.

Bij zo’n organisatie kom je andere facilitaire zaken tegen dan bijvoorbeeld op een kantoor vanwege de doelgroep. Je ziet bijzondere dingen, denk hieraan aan bijzondere operaties, bijzondere verhuizingen, bijzondere ontruimingen. Dat maakt het leuk. In dit geval zijn we met meerdere collega’s van HEYDAY bij deze klant aan het werk, dat geeft een leuke dynamiek. Je kunt ervaringen delen en samen kijken wat we vanuit HEYDAY voor zo’n organisatie kunnen doen!”

 

Wil jij ook aan de slag als Interim Facility Manager? Bekijk dan onze vacatures:


HEYDAY_experts-60
Picture of Jinni Christiaanse

18-04-2023

Labelmarketeer voor HEYDAY Interim en Consultancy