<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Interimmer bij HEYDAY: “Met ambitie en hard werken kun je mooie stappen maken in de facilitaire wereld”

Terug naar blog overzicht

Kymo Vermeulen, Interim Manager bij HEYDAY Interim: “Het interessante aan het werken als interimmer, is dat je echt een toegevoegde waarde kunt leveren. De luxe van een interimfunctie is dat je vanuit een andere positie kunt denken: je bent echt ingehuurd als de professional, de expert. Dat levert druk met zich mee, maar daar kies je dan ook voor.”

Interimmer Kymo Vermeulen is ruim 2,5 jaar werkzaam bij HEYDAY Interim. In dit interview vertelt hij onder andere wat hij zo interessant vindt aan het interim-vak en wat voor kick-start zijn carrière gemaakt heeft dankzij het Young Professional Programma.

Interesse in het bedrijfsmatige aspect

“Ik heb de hbo-opleiding Facility Management gedaan aan de Haagse Hogeschool in Den Haag. Vooral het bedrijfsmatige aspect van deze opleiding vond ik erg interessant. Tijdens mijn opleiding heb ik bewust veel facilitaire nevenactiviteiten ondernomen om mij meer klaar te stomen voor de praktijk. Zo heb ik onder andere een aanbesteding gedraaid voor afvalverwerking en een bedrijfsrestaurant. Erg leerzame trajecten om naast mijn studie mee bezig te zijn.”

 

De keuze voor het juiste bedrijf

“Na mijn studie heb ik veel sollicitatiegesprekken gevoerd met diverse facilitaire dienstverleners. Hierdoor kon ik mij goed oriënteren op de verschillen tussen de organisaties en voor mezelf de juiste keuze maken. Ik werk nu ondertussen 2,5 jaar bij HEYDAY en dat bevalt me erg goed. Ik vond vooral de werkomgeving en de warme ontvangst, maar ook de personele voorwaarden en het traineeship interessant.”

 

De kick-start van mijn carrière

“Deelname aan het Young Professional Programma van HEYDAY zorgde voor een fijne manier van werken en het zorgde letterlijk voor een stijgende lijn en een kick-start van mijn carrière. We zaten 32 uur op opdracht en hadden gemiddeld 8 uur per week tijd voor het programma of andere interne samenwerkdagen, waardoor je werken en leren eenvoudig kunt combineren. Er komt veel op je af tijdens die eerste werkzame periode in je leven, dus dan werkt het heel prettig om met gelijkgezinden en leeftijdsgenoten te sparren en praktijkcases aan te vliegen. Het zorgde voor een goede basis en het was ook echt heel gezellig, dus ik kan het anderen zeker aanraden.”

 

De man in het veld

“Dankzij het Young Professional Programma heb ik al verschillende opdrachten gedaan. Ik ben gestart bij RIWB en was (mede)verantwoordelijk voor het technisch beheer en onderhoud van de woningen van de stichting. De functie was erg leuk: ik was vooral de man in het veld en had het contact met de Woningbouwverenigingen en zorgteams. De stichting had in totaal 180 gebouwen in gebruik, hierdoor kwam ik overal om het onderhoud te laten plegen en zag ik veel van de omgeving.”

 

Van een stichting naar een corporate omgeving

“Bij Nationale Nederlanden had ik mijn tweede opdracht als soft service coördinator, waarbij ik werkzaam was bij een kantoorgebouw in een corporate omgeving. Totaal verschillend ten opzichte van mijn vorige opdracht bij de stichting. Het was één van de mooiste kantoren die ik ken met een prachtig uitzicht. En hier kreeg ik de vrijheid om mijn eigen pad uit te zetten. Ik ondersteunde een collega en was het aanspreekpunt als zij niet aanwezig was. Deze functie was wat tactischer van aard. Zo kon ik bijvoorbeeld aan de slag met het maken van kwartaalrapportages. Ook hier kon ik mijn draai goed vinden.”

 

Een kijkje in de keuken van een veiligheidsregio

“Daarna ben ik gestart als project coördinator binnen het team facility en services bij de Veiligheidsregio Haaglanden. Het onderhoudsplan inclusief het budget van de kazernes viel onder onze verantwoordelijkheid. Wat voorbeelden van mijn werkzaamheden is het planmatig aanpakken van de vervanging van de vloer in een gymzaal, het laten vervangen van een dak en het laten aanleggen van nieuwe zonnepanelen. Een ander voorbeeld is de vervanging van sanitaire ruimtes bij vier kazernes. Ik ben hier van scratch af aan gestart, heb het programma van eisen opgesteld en middels een aanbesteding uitgewerkt. Vervolgens heb ik dit overgedragen aan een collega. Ook bij deze opdracht heb ik dus veel gezien en gedaan.”

 

AAA-plus kwaliteit leveren

“Vervolgens ging ik aan de slag als facility coördinator bij Just Eat Takeaway in Amsterdam. Samen met het team was ik verantwoordelijk voor het kantoorgebouw met 14.000 m2 aan kantoorruimte en 850 werkplekken. Dus het was echt een fors kantoor. De gehele board van Just Eat Takeaway werkt daar standaard. De jaarlijkse events werden daar ook georganiseerd, dus dan wil je AAA-plus kwaliteit leveren van de diensten in het gebouw. Om een verdiepingsslag te doen binnen mijn functie, was ik ook verantwoordelijk voor het facilitair handboek en heb ik het beleid hierover opgesteld.”

 

De kerst op de taart

“Mijn functie als facilitair manager bij stichting Eilandzorg Zierikzee was echt de kers op de taart. Het was mijn eerste leidinggevende job en ik had meteen 30 personen in mijn team. Ook was ik onderdeel van het MT. Onder mijn vleugels vielen de schoonmaakdiensten op de kamers van de cliënten en in het gebouw, het restaurant, de gastheren, de handyman en de receptie. Het leuke was dat ik ingehuurd werd om te zorgen dat collega’s deden wat ze moesten doen. Ik mocht echt de people manager zijn en vooral aandacht aan het team geven. Ik heb hier van alles voorbij zien komen en ben in een korte tijd echt gegroeid als persoon en als professional.”

 

De luxe van een interimfunctie

“Het interessante aan het werken als interimmer, is dat je echt een toegevoegde waarde kunt leveren. De luxe van een interimfunctie is dat je vanuit een andere positie kunt denken: je bent echt ingehuurd als de professional, de expert. Dat levert druk met zich mee, maar daar kies je dan ook voor. Mijn kracht zit in mijn zelfredzaamheid, flexibiliteit en escalatiemanagement. Ik vind het leuk om te jagen op dingen die stroef verlopen. Ik ben daarbij erg pragmatisch: ik bekijk wat het probleem is, wat de oorzaken zijn en hoe je hierop kunt anticiperen met de juiste oplossing. Elke organisatie is anders, dus heeft ook een andere aanpak nodig.”

 

Meer vlieguren maken met leidinggeven

“Ik vind dat ik een mooie stijgende lijn in mijn werkende leven heb gemaakt. Met een stukje ambitie en hard werken kun je dus snel mooie stappen maken. Een groeipad is hierbij echt mogelijk. Ondanks mijn leeftijd heb ik al flink wat ervaring opgedaan en heb ik een uitgebreid netwerk verkregen. Ik leer graag van anderen en knal lekker door. De komende jaren wil ik graag meer vlieguren maken met het leidinggevende aspect. Niets vervult me meer dan het dagelijks begeleiden en ondersteunen van mensen, vooral binnen een organisatie die diverse facetten van Facility Management omvat. Mijn passie ligt in het vinden van raakvlakken tussen verschillende disciplines, waarbij ik streef naar een maatschappelijke impact. Of het nu gaat om de amusementssector of de retailbranche, waar horeca, verblijf, schoonmaak en meer samenkomen, ik vind het allemaal buitengewoon boeiend. Mijn constante drijfveer is ervoor te zorgen dat de klant altijd centraal staat, en daarvoor ga ik door het vuur!"

 

Wil jij ook aan de slag als Interim Facility Manager?

Bekijk dan onze vacatures:


07-HEYDAY_interim-52-min
Picture of Jinni Christiaanse

29-04-2024

Labelmarketeer voor HEYDAY Interim en Consultancy