Lees in dit artikel waarom het juist in de zomer interessant is om een facilitaire interimmer in te zetten. Inclusief handige praktijkvoorbeelden om een beter beeld te geven van deze oplossing in het geval van capaciteitsproblemen.
1. Focus op vooruitgang tijdens afwezigheid afdelingen
Tijdens de zomer worden ruimtes vaak opnieuw ingedeeld om beter aan te sluiten bij veranderende behoeften. Denk aan het creëren van flexibele werkplekken, nieuwe omgevingen of het verplaatsen van afdelingen binnen een gebouw. Dit vraagt om een strakke planning en coördinatie. Een interim professional brengt kennis mee en is snel inzetbaar om het project verder te brengen in deze zomerperiode.
Praktijkvoorbeeld: in het onderwijs
Bij een scholengroep in Utrecht werd de onderbouw verplaatst naar een ander deel van het gebouw om ruimte te maken voor een nieuwe mediatheek. Dit werd gedaan in de zomervakantie, zodat de leerlingen hier geen last van ondervonden. Een interim facilitair coördinator nam de regie, hield het overzicht over alle verhuizingen en zorgde dat de betrokken aannemers en leveranciers precies wisten waar en wanneer ze aanwezig moesten zijn. Dankzij deze tijdelijke versterking verliep het proces vlekkeloos, ondanks dat het vaste team voor een groot deel met vakantie was.
2. Onderhoud uitvoeren en inzet op verduurzaming
Zomervakanties zijn ideaal om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren zonder overlast te veroorzaken voor gebruikers van het gebouw. Van het vervangen van verouderde installaties tot het aanbrengen van energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen of LED-verlichting: deze werkzaamheden vragen vaak om specifieke kennis en ervaring met projectmanagement.
Praktijkvoorbeeld: bij de overheid
Een overheidsinstelling in Brabant maakte gebruik van een interim projectmanager om de installatie van zonnepanelen te begeleiden. Dit project vereiste nauwkeurige afstemming met installateurs en energieleveranciers. Dankzij de inzet van de interimmer kon het project in de zomervakantie worden afgerond, zonder extra druk op het vaste facilitaire team.
3. Continuïteit zonder extra druk op het vaste team
Een veelvoorkomend risico tijdens de zomermaanden is dat het resterende facilitaire personeel overbelast raakt. Dit kan leiden tot fouten, vertragingen of zelfs het uitstellen van belangrijke projecten. Door een facilitaire interimmer in te schakelen, wordt het vaste team ontlast en blijft de continuïteit gewaarborgd.
Praktijkvoorbeeld: in de zakelijke dienstverlening
In de werkomgeving van een accountantskantoor zorgde een interim facilitair coördinator er afgelopen zomer voor dat de renovatie van de kantine door kon gaan, terwijl het vaste facilitaire team maar uit twee personen bestond. De interim professional nam de planning en communicatie voor zijn rekening en fungeerde als aanspreekpunt voor alle betrokken partijen, waardoor de druk op het vaste team afnam en de werkzaamheden volgens planning werden afgerond.
Dé partner voor tijdelijke facilitaire capaciteit
Bij HEYDAY Interim begrijpen we dat elke organisatie specifieke behoeften heeft en dat elk project om een passende aanpak vraagt. Onze interimmers hebben ruime ervaring in het facilitaire vakgebied en kennen de dynamiek en structuur van diverse sectoren. Ze schakelen snel, denken proactief mee en zorgen dat jouw facilitaire projecten in de zomer niet stil komen te liggen.
Wil jij je achterstand van projecten wegwerken? Het niveau van de dienstverlening in de zomer omhoog brengen? Of juist na de zomer beginnen met een schone lei binnen de facilitaire afdeling? Neem dan contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen met flexibele interim professionals of kies voor een vrijblijvend adviesgesprek.
