<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Interimmers die op de facilitaire winkel passen.

Terug naar blog overzicht

Je kent ze wel: facilitaire interimmers die heel eenvoudig een organisatie binnenkomen en op de een of andere wijze in no time hun invloed uitoefenen, tegen heilige huisjes schoppen en ogenschijnlijk dingen eenvoudig voor elkaar krijgen die jarenlang heel ingewikkeld leken. Hoe doen ze dat toch? Is dit het succes van de interimmer, de interim-organisatie of heeft de opdrachtgever zelf ook invloed?

Op de winkel passen is een cliché waar zelden iemand enthousiast van wordt. Toch wordt er vaak van een facilitaire interimmer gevraagd vooral te beheren en de zaak draaiende te houden. Het is voor te stellen dat een organisatie op zoek is naar rust en stabiliteit. Een interimmer wordt immers zelden ingezet uit luxe. Het kan al een hele prestatie zijn om medewerkers of hele teams überhaupt weer goed te laten presteren.

Ontwikkelen

Natuurlijk is een ontwikkeling niet automatisch een verbetering, maar met conserveren komt er in elk geval geen vooruitgang. Mogelijk doet de organisatie zichzelf te kort wanneer men al tevreden is met een goede beheerder. De frisse blik van een gedreven facilitaire interimmer kan gebruikt worden om vooruit te gaan, efficiency te brengen of mensen in hun kracht te zetten en zo effectiever te werken. Dit betekent wel dat de interimmer zich diep in de organisatiecultuur en processen beweegt en vraagt om draagvlak en bereidheid om te reflecteren en zo nodig te veranderen. Zonder draagvlak kan het werk van de interimmer, hoe goed bedoeld ook, als een plaag worden ontvangen. Wanneer er een keten van draagvlak is en de interimmer executiekracht ontwikkelt, komt de positieve ontwikkeling in een stroomversnelling.

Doelen stellen

Stel vooraf vast wat het minimale doel is van de interim-inzet. Wanneer het doel vooraf duidelijk is, zal dit stimulerend werken voor de interimmer en zal er bij betrokkenen draagvlak zijn voor de inzet van de interimmer. Het is daarom aan te raden vooraf de doelstellingen te communiceren met de interimmer én met de betrokken medewerkers en managers.

Meer verwachten

Een goede facilitaire interimmer is niet alleen goud waard, hij kost ook goud geld. Je mag verwachten dat de interimmer zijn uiterste best doet, maar het is slimmer om hier afspraken over te maken. Een interimmer die in dienst is bij een interim- of adviesorganisatie heeft een schat aan informatie en kennis in zijn directe netwerk. De kans is groot dat jouw organisatie direct baat heeft bij eerder opgedane kennis.

Nieuwsgierig wat HEYDAY Interim voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op voor een adviesgesprek.

Vraag nu vrijblijvend een adviesgesprek aan

04-HEYDAY_interim-24-min
Picture of Jinni Christiaanse

08-02-2022

Labelmarketeer voor HEYDAY Interim en Consultancy