<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Een mooie bijdrage van Facility Management in de zorg.

Terug naar blog overzicht

In de strijd tegen corona heeft ook facility management een belangrijke bijdrage geleverd. Dit doen wij onder andere voor onze opdrachtgevers in de zorgsector, die de afgelopen tijd behoorlijk wat werk voor hun kiezen kregen. En nog steeds. Laura Oost Lievense, facilitair interimmer bij HEYDAY Interim, was werkzaam bij het UMC Utrecht. Zij was daar Teamleider Beheer & Onderhoud voor team diagnostisch en vertelt hoe facilitair kon helpen bij dit gevecht tegen corona.

Als Teamleider Beheer & Onderhoud was Laura verantwoordelijk voor het aansturen van een team van 17 specialisten op het gebied van medische technologie. Laura vertelt: “Onder normale omstandigheden ligt de nadruk op het onderhoud, storingen en vraagstukken vanuit de klant over medische apparatuur. Echter, door de omstandigheden waarin het UMC Utrecht zich verkeerde toen ik begon, kreeg mijn functie een andere invulling." 

Een facilitaire bijdrage

Door de noodzaak om extra IC plekken en cohort afdelingen in te richten (vanwege corona), werd de focus verschoven naar het gereedmaken van deze afdelingen. Denk aan het verzamelen van de benodigde apparatuur, zoals infuuspompen en dialyse apparatuur, het oplossen van storingen en het plegen van extra onderhoud. Als Teamleider ben ik mede-verantwoordelijk voor het coördineren, managen en aansturen van deze werkzaamheden.

De effecten in de zorg
Het werken in een groot ziekenhuis als het UMC Utrecht heeft voordelen. Er kan een hoop worden geschoven en verplaatst. In het geval van corona is het verstandig om bepaalde dingen te centreren. Maar ook in een groot ziekenhuis als het UMC is een piek als deze hard aanpoten voor iedereen. Bij de Teams van Beheer & Onderhoud lag halsoverkop extra veel werk. Het verzamelen en beschikbaar stellen van bewakingsapparatuur voor de IC plekken was daarbij een van de belangrijke aandachtspunten. “Je zag vooral in het begin van de crisis dat alles in allerijl moest worden ingericht en klaargezet. Alles wat qua diagnostische apparatuur ingezet moest worden op de IC’s en cohort afdelingen, daar konden wij een bijdrage aan leveren.”, aldus Laura.

Trots op het zorgteam
De huidige coronacrisis vraagt veel van ons allen. “Ik ben heel trots dat ik een team mocht aansturen wat op zo’n bijzondere manier hun bijdrage levert in deze rare tijd. Samen met mijn team zat ik dicht op het vuur en zorgen wij dat belangrijke apparatuur in het UMC beschikbaar is voor het zorgpersoneel en de patiënten.” vertelt Laura.

Wij helpen jou graag!
Op het gebied van huisvesting, kantooromgeving en thuiswerken ligt er in de toekomst nog een grote taak bij de facilitaire branche. Het faciliteren van nieuwe  kantooromgevingen of het faciliteren van meer structureel thuiswerken. Uitdagingen waar wij met zijn allen over na moeten denken en waar facility management bij kan helpen. Heb jij facilitaire hulp nodig in deze tijden? Of wil je graag sparren over jouw facilitaire vraagstukken? Wij helpen je graag, nu of in de toekomst. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Lees ook een goed gepland ziekenhuis verhuizing in 12 stappen.

Vraag nu vrijblijvend een adviesgesprek aan

Laura Oost Lievense - 2020
Picture of Jinni Christiaanse

19-09-2021

Labelmarketeer voor HEYDAY Interim en Consultancy