<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Veel vacatures binnen de hospitality branche: is het iets voor jou?

Terug naar blog overzicht

De Nederlandse arbeidsmarkt blijft flink in beweging. Zo kende het begin van de pandemie veel onzekerheid en stonden diverse functies tijdelijk op pauze. Nu de wereld voorzichtig opent en we weer geleidelijk naar kantoor kunnen, nemen ook het aantal vacatures toe. Van facilitaire dienstverlening tot hospitality: er ontstaan meer kansen voor echte aanpakkers in deze vakgebieden. Wellicht is het iets voor jou?

Toch kan het lastig zijn om precies te weten waar je aan begint. Zeker bij een veelzijdig en divers beroep zoals dat van een hospitality professional. Hoe ziet een gemiddelde dag er dan uit binnen dit vakgebied? Ontdek meer en lees het in deze blog.

 

07:30 uur

Je stapt zelfverzekerd in de auto met een professionele outfit aan. Onderweg naar het kantoor luister je naar de nieuwste hits op de radio en voor je het weet ben je op je werkplek gearriveerd. Het hoofdgebouw ziet er aan de buitenkant uitnodigend uit, maar jij zorgt voor die unieke gastvrijheidsbeleving zodra de eerste stap over de drempel gezet is.

Terwijl je je spullen weglegt, controleer je de ontvangstruimte. Ziet alles er tiptop en netjes uit? Kun je hier bezoekers en medewerkers welkom heten zonder zorgen? Met een paar kleine aanpassingen ziet de receptie er weer piekfijn uit. Daarbij let je niet alleen op het grote geheel, maar ook op de kleine details: geen enkel prulletje weet zich te verstoppen voor jouw scherpe blik.

Nadat de ontvangstruimte klaar is voor ontvangst, drink je een heerlijke cappuccino en neem je de planning van de dag door. Hierdoor weet je precies op welk tijdstip bezoekers voor vergaderingen worden verwacht en waar zij naartoe verwezen mogen worden. Een goed begin is het halve werk. Ondertussen stromen de eerste collega’s het kantoor binnen voor hun werkdag.

09:00 uur

Iedereen die vanaf kantoor werkt, is inmiddels aangekomen. Terwijl ze het gebouw betreden, worden ze vriendelijk door jou verwelkomd. Hoewel sommigen gehaast voorbijlopen, tovert jouw begroeting een kleine glimlach op hun gezicht. En daardoor beginnen ze een stuk positiever aan hun dag.

Ook stromen de eerste bezoekers binnen. Zij zijn gemakkelijk te onderscheiden van jouw collega’s doordat ze een zoekende indruk maken. Met een uitnodigende lach heet je de bezoekers welkom en meld je ze aan in het registratiesysteem. Je laat ze weten dat ze plaats mogen nemen in de lobby en maakt ondertussen een lekkere kop koffie voor ze klaar. Daarnaast vertel je de bezoekers over de geldende veiligheidsmaatregelen binnen het kantoorgebouw. Op die manier weten zij precies waar zij aan toe zijn en ervaren zij een veilig gevoel.

11:00 uur

Tijd voor een korte pauze. Je draagt lopende zaken over aan je collega en loopt naar het bedrijfsrestaurant. Tijdens jouw route zie je dat een schilderij scheef hangt – dat ziet er niet uit natuurlijk. Je hangt het schilderij recht en tegelijkertijd zie je dat er een lamp in de hal defect is. Deze meld je direct na je pauze, maar nu eerst koffie.

Bij terugkomst merk je dat er ad hoc nog een aantal vergaderingen zijn ingepland en er daardoor meer bezoekers worden verwacht. Maar dat gaat jou lukken. Je maakt direct extra naambadges aan en richt de ontvangstruimte zo in dat iedereen anderhalve meter afstand kan bewaren. Laat het verwelkomen van bezoekers maar aan jou over.

12:30 uur

Over anderhalf uur loopt jouw werkdag alweer ten einde. De tijd vliegt voorbij. Zeker doordat je in contact met mensen blijft – van collega’s uit het gebouw tot aan belangrijke zakenpartners die een afspraak hebben. Je bent druk, maar dat merkt niemand aan je: iedereen wordt op een gastvrije en professionele manier verwelkomd.

Dit tijdstip staat ook wel bekend als ‘etenstijd’. Veel medewerkers lunchen in het bedrijfsrestaurant op kantoor, maar sommigen kiezen juist voor een hapje buiten de deur. Terwijl ze het gebouw verlaten, wens je ze alvast een smakelijke lunch toe. Ondertussen let je goed op de uitstraling van de ontvangstruimte en de geldende maatregelen. Dat garandeert wederom een veilig én welkom gevoel.

14:00 uur

Je werkdag is zit erop. Maar niet voordat je een overdracht hebt gedaan met de collega die jouw shift komt aflossen. Je vertelt hierin over de meest opvallende zaken en belangrijke afspraken die nog gepland staan – zoals de liftmonteur die om 16:00 uur arriveert voor de periodieke keuring. Zo kan jouw collega in één keer vliegend van start en kun jij met een gerust hart naar huis.

Bij het verlaten van het kantoor zie je dat er een paar medewerkers terugkeren van hun late lunch. Ze herkennen je direct, beginnen enthousiast te zwaaien en wensen je nog een fijne dag. Dat is een van de vele positieve effecten die je hebt als hospitality professional.

Ben jij net zo’n top vakman of vakvrouw en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk hier onze vacatures!

HEYDAY_MicheleGiebing-12
Picture of Petra de West

18-10-2021

Business Manager HEYDAY Hospitality