<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Samenwerken met een interim managementbureau: de 7 grootste voordelen.

Terug naar blog overzicht

De huidige arbeidsmarkt brengt voor jou als facilitair manager de nodige uitdagingen met zich mee. Zo is het lastig om de juiste mensen te vinden met de benodigde kennis en ervaring voor tijdelijke of projectgebonden functies. Daardoor blijven er taken liggen - wat de continuïteit niet ten goede komt - raken mensen bedolven onder de grote hoeveelheid werk en wordt er continu achter de feiten aangelopen. Herken je dit?

Een logische vervolgstap die wij vaak zien bij deze uitdagingen, is de overweging om een facilitaire interimmer in te schakelen. In deze blog tref je de 7 grootste voordelen van samenwerken met een interim managementbureau.

1.    Je kunt vertrouwen op continuïteit

Een van de belangrijke voordelen van het samenwerken met een bureau is dat je kunt vertrouwen op de continuïteit. Je bent niet afhankelijk van één persoon - die om verschillende redenen kan uitvallen - en je hebt een grote groep professionals met soortgelijke en verschillende specialismes tot je beschikking. Zo kan er waar nodig worden bijgesprongen en ben je verzekerd van je continuïteit . Ook wordt er snel een nieuwe match gevonden als blijkt dat jouw verwachtingen en die van de interimmer onverhoopt niet overeenkomen. Zo zal ook dit geen gevolgen hebben voor de voortgang van zaken. 


2.    Je haalt de benodigde kennis & ervaring in huis

Binnen een bureau is er sprake van een grote bak aan kennis en ervaring, die ook nog eens compleet up-to-date is. Je hebt een grote groep interimmers en consultants tot je beschikking die reeds ervaring heeft opgedaan binnen diverse bedrijven en sectoren met diverse vraagstukken. Vaak worden er bij het bureau ook samenwerkdagen georganiseerd waar interimmers en consultants samenkomen voor kennisdeling. Zo wordt er gestimuleerd om uitdagingen en nieuwe inzichten te bespreken om hier gezamenlijk van te kunnen leren. Er zijn dus altijd interimmers beschikbaar met de benodigde up-to-date kennis en ervaring om jou te kunnen ondersteunen.


3.    Het zorgt voor flexibiliteit & wendbaarheid

Waar bij continuïteit de beschikbaarheid van interimmers cruciaal is, gaat het bij flexibiliteit en wendbaarheid om het meebewegen met de intensiteit van de verschillende fases van een project. Aan het begin van het project is er bijvoorbeeld sprake van een uitdagend vraagstuk waar een ervaren senior voor nodig is en het vervolg kan worden opgepakt door een junior. Op deze manier zorgt een bureau voor flexibiliteit en wendbaarheid. Deze mogelijkheid tot op- en afschalen is dan ook een belangrijk voordeel.


4.    Je wordt van A tot Z ontzorgd

Naast de flexibiliteit en wendbaarheid, is het ook belangrijk om over verschillende type mensen met verschillende disciplines te beschikken. Zo heb je aan het begin van het project misschien meer behoefte aan een consultant. Vervolgens wordt een projectmanager ingevlogen die het advies van de consultant op de juiste manier kan implementeren. Dit is juist wat er binnen een samenwerking met een bureau mogelijk is: omdat je altijd een beroep kunt doen op verschillende professionals binnen verschillende vakgebieden, word je van A tot Z ontzorgd en heb jij tijd om te focussen op hetgeen waar je écht goed in bent. 


5.    Een adviseur staat nooit alleen

Om een adviseur goed te laten functioneren binnen een organisatie is het belangrijk dat deze de juiste mensen om zich heen heeft. Mensen die elkaar de spiegel voor durven te houden, intervisies plannen, vindingrijk zijn, valkuilen en uitdagingen niet uit de weg gaan en gezamenlijk bespreken om tot nieuwe perspectieven te komen. Dit alles om een tunnelvisie te voorkomen en iedere dag een beetje beter te worden om partners zoals jij optimaal te ondersteunen. 


6.    Je hebt een breed netwerk tot je beschikking

Bij de samenwerking met een bureau is er niet alleen sprake van een intern netwerk, maar ook in de volledige markt. Door de grote hoeveelheid uitgevoerde opdrachten voor gemeenten, hogescholen en bedrijven in diverse industrieën - met soortgelijke problemen en ambities - is er een dusdanig breed netwerk ontstaan. Hierdoor zijn de lijntjes snel uitgezet en kunnen mensen en organisaties - die elkaar kunnen helpen - gemakkelijk aan elkaar gekoppeld worden.


7.    De juiste hulp bij de zoektocht naar een “match made in heaven”

Het vinden van de juiste fit qua kennis en ervaring is één, maar een match op persoonlijk niveau is minstens zo belangrijk. Omdat er binnen een bureau een breed scala aan mensen met hetzelfde profiel beschikbaar is, is er altijd wel een professional te vinden die goed bij jouw organisatie past.  Door vooraf gesprekken te voeren met verschillende geschikte interimmers ontdek je snel wie nou die échte match made in heaven is! 


Van grote waarde voor jouw organisatie

Het samenwerken met een interim managementbureau biedt een organisatie dus tal van voordelen: 

  • Zo kun je vertrouwen op de continuïteit van het project;
  • Haal je de benodigde kennis en ervaring in huis;
  • Kun je gebruik maken van flexibiliteit en wendbaarheid;
  • Word je van A tot Z ontzorgd;
  • Kun je beschikken over een kritische adviseur zonder tunnelvisie;
  • Heb je toegang tot een breed netwerk;
  • En is er ruimte voor een zoektocht naar jouw match made in heaven. 
 

Dit alles zorgt ervoor dat het gat dat binnen jouw organisatie ontstaan is optimaal en snel wordt opgevuld, zodat jij onbezorgd verder kan met de andere werkzaamheden die op je to-do-lijstje staan. 

Wil je meer weten over wat een interim managementbureau voor jouw organisatie kan betekenen en ben je klaar om de eerste stappen te zetten? Er zijn al vele bedrijven die de vruchten plukken van de samenwerking met een interim managementbureau. Lees hier de ervaringen van Paul Prins, teammanager leveranciersmanagement bij Royal FloraHolland,  en wat de samenwerking met HEYDAY hen precies heeft opgeleverd!

Bekijk de klantcase!

05-HEYDAY_interim-28-min
Picture of Jinni Christiaanse

22-05-2023

Labelmarketeer voor HEYDAY Interim en Consultancy