<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Moet je horeca-ervaring hebben om in Hospitality te werken?

Terug naar blog overzicht

Moet je in de horeca of in een hotel hebben gewerkt om binnen HEYDAY Hospitality te passen? Als je ziet hoe Iris Eijsvogels gastvrijheid neerzet, is dat zeker niet nodig. Zij is vorig jaar september gestart als regiomanager en heeft hiervoor 12 jaar in de schoonmaakbranche gewerkt. Een mooie stap in haar carrière: van facilitair naar hospitality. Want gastvrijheid wordt niet gecreëerd door de sector waar je werkzaam bent, maar gastvrijheid zit in je DNA. En bij Iris komt haar gevoel voor gastvrijheid nu nog meer naar voren, omdat gastvrijheid wel wordt versterkt door de werkomgeving en branche.

“Het eerste wat je ziet als je op een locatie komt, is de ontvangst. En dat is ook het laatste wat je ziet. Dat kan super positief zijn of super negatief, maar dat is wel het gevoel dat je meeneemt als je naar buiten loopt. Dat heeft mij wel altijd getriggerd en daarom heb ik bewust de overstap gemaakt naar hospitality om ontvangsten neer te zetten die mensen herinneren. Op een positieve manier natuurlijk.”

Wat is dan voor jou de perfecte ontvangst?

“Dat begint met dat er iemand aanwezig is. Dat klinkt heel vanzelfsprekend, maar ik heb te vaak meegemaakt dat er toch niemand was. En soms kan het niet anders, maar dan zet je een bordje neer met ‘bel even dit nummer’, zodat je in ieder geval het gevoel hebt dat je ontvangen wordt. Daarnaast doet ook de locatie iets met je: hoe ziet het eruit en voelt het gastvrij. En het contact met diegene achter de receptie. Dat hoeft niet altijd overenthousiast en met een ‘big smile’ te zijn, maar het moet wel passend zijn bij de persoon die je tegenover je hebt.”

Meteen paniek als je niet aangemeld bent

“Ik heb zelf bijvoorbeeld vaak meegemaakt dat ik als gast ergens binnen kwam en niet was aangemeld door mijn afspraak. Dat is niet erg, maar als de persoon van de ontvangst hierdoor in paniek schiet, zet je wel een hele andere ervaring neer dan wanneer de host oplossingsgericht te werk gaat. Verder moet ook gastvrijheid naar voren komen. Dat kan in kleine dingetjes zitten. Bijvoorbeeld door het aanbieden van een kop koffie of een glas water. Of dat je jas wordt aangenomen of dat je je paraplu kan wegzetten als die nat is. Daarmee maak je net het verschil zodat iemand zich sneller op zijn gemakt voelt en daarmee met een positief gevoel de klantreis begint.”

Hoe bevalt je eerste half jaar bij HEYDAY Hospitality?

“Ik ben in mijn eerste week meteen op de rijdende trein gestapt voor de implementatie van een grote klant. Daar waren flink wat collega’s bij betrokken en er moest nog veel voor worden geregeld. Dus direct aan de bak. Na een paar maanden hadden we de aftrap en dat was meteen een high five moment met alle betrokkenen. Dat is een lekker begin om al snel iets te kunnen vieren, samen met het team. Want ik heb echt leuke collega’s die ook mee willen denken en bereid zijn om te helpen. Ik ben natuurlijk nieuw en ze namen de tijd om zaken uit te leggen. Niet alleen de directe collega’s, maar ook de ondersteunende afdelingen. Dat teamgevoel van ‘we gaan hier met z’n allen een succes van maken’ leeft heel erg.”

Werkelijk geen dag is hetzelfde

“Als ik het zeg, klinkt het zo cliché, maar werkelijk geen dag is hetzelfde. En daar hou ik van. Want over vijf jaar wil ik met hetzelfde plezier en energie werken. Ik ben een kleine stuiterbal en dat wil ik graag behouden. In de komende jaren wil ik wel ook meewerken aan een stabielere basis. We zijn nu hard aan het groeien, wat ik van harte stimuleer, maar je hebt ook de juiste mensen nodig om al het werk uit te voeren. Dus 2024 gaat ook in teken staan van het fundament en het bouwen hieraan.”

Welke invloed heb jij daarop als regiomanager?

“Ik kan ervoor zorgen dat onze mensen tevreden zijn en werkgeluk ervaren. En anderzijds ook zorgen dat de werkdruk passend is bij iedereen. En ook om het plan voor de komende jaren toekomstbestendig te maken. En natuurlijk ook nieuwe opdrachtgevers binnenhalen. Maar weet je, we moeten dat echt met z’n allen doen. Dus ja, ik heb daar invloed op. Dat hebben we uiteindelijk allemaal. Want ik heb bijvoorbeeld een ander profiel dan andere collega’s, maar daarin kunnen we elkaar juist versterken. Door gedachten met elkaar uit te wisselen en vanuit daar verder te kijken.”

 

Zit gastvrijheid in jouw DNA en wil je die inzetten om elke dag aan geweldige ontvangsten te werken? Neem een kijkje op onze vacaturepagina.

Iris Eijsvogel - HEYDAY Hospitality-1
Picture of Lisa Hagoort

06-02-2024

PR & Marketing Adviseur bij HEYDAY