<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Commercieel, accountmanagement en gastvrijheid gecombineerd in één rol.

Terug naar blog overzicht

Frank van Ommen startte afgelopen jaar bij HEYDAY Hospitality als business coördinator en viel meteen met zijn neus in de boter. Want op zijn eerste dag waren er nog twee weken tot de livegang van de klant in zijn portfolio, en moest er nog flink wat geregeld worden. Hiervoor werkte Frank als accountmanager bij een horeca-projectinrichter. Een leuke rol, maar op een gegeven moment was hij toe aan een nieuwe rol. Daarop is hij gaan kijken wat voor werk zijn oud-studiegenoten van de hotelschool deden. Veel van hen zijn actief in de hospitality branche en daardoor werd Frank geïnspireerd om in dezelfde branche te gaan werken.

Frank van Ommen - HEYDAY Hospitality

“Het is nu inmiddels 1,5 maand geleden dat de dienstverlening live is en dan merk je dat het begint te landen bij de klant. En ook voor mijzelf. Want je bent meteen vanaf het begin bezig. Dat was wel heel leuk, want je leert snel op die manier. Nu heb ik de tijd om goed in te werken. En ook tijd om met de andere business coördinatoren samen te zitten. Hoewel zij door het hele land wonen, woont Eva toevallig dicht bij mij in de buurt. Dus afgelopen vrijdag hebben we samen bij een klant in Arnhem gewerkt. Dat vind ik wel leuk, want dan gaat het over werk en nieuwe invalshoeken. En dat helpt ook mee om het werk beter onder de knie te krijgen.”

 

Deze rol is een samenvatting van mijn loopbaan

“Deze rol is een mooie samenvatting van mijn loopbaan. Want ook nu ben ik het eerste aanspreekpunt voor de klant. Dat gecombineerd met de ervaring in accountmanagement en natuurlijk de ervaring in hospitality van de hotelschool. Het komt allemaal terug in deze rol. Het leidinggeven aan een team is wel een nieuw aspect voor mij, hoewel accountmanagementervaring daar ook wel weer heel handig in is. Het is wel een bijzondere manier van leidinggeven, want het is voornamelijk op afstand. Ik heb bijvoorbeeld acht locaties door het hele land waar collega’s werken.”

Zelf inplannen van je dag

“Dit betekent dat je niet elke dag op dezelfde locatie bent en dus veel reist. Ik ben vaak in contact met het team, want je moet samen veel regelen. Maar fysiek zie ik ze maar eens per zoveel weken. Je hebt op die momenten wel veel contact. Want dan werk ik meestal de hele dag op die locatie. Afgezien dat ik mijn team graag zie, word ik niet per se ergens verwacht. Ik kan bijvoorbeeld vandaag in Groningen zijn, morgen in Arnhem en dan de dag daarna weer in Den Bosch op het hoofdkantoor van HEYDAY. Die vrijheid en het zelf kunnen inplannen van mijn dag vind ik wel echt een groot voordeel aan deze rol.”

Niet meer in de file aansluiten

“In vorige functies moest ik vaak al om 09:00 op kantoor zijn. Dan vertrok ik vanuit huis en om vervolgens in de file aan te sluiten. In de auto rijden vind ik prima, maar ik vind het echt zonde van mijn tijd om in de file te staan. Dat is nu wel anders met deze vrijheid. Ik kan bijvoorbeeld thuis opstarten en dan na de piekdrukte vertrekken. En dat vind ik wel echt fijn aan deze rol. Het is ook wel in lijn met het dynamische aspect van business coördinator. Er is zoveel afwisseling qua werkzaamheden, omdat de taken zo uiteenlopen. Dat betekent dat je zelf snel moet schakelen en daar past het inplannen van je eigen dag wel echt bij.”

Hospitality begint al op de parkeerplaats

“Daarnaast ben je ook bezig met het optimaliseren van de hospitality op de locaties. Want als gasten binnenkomen, moeten ze het gevoel van een warm welkom ervaren. Tegelijkertijd willen we ervoor zorgen dat we met de hospitality uitstralen wie onze opdrachtgever is, zodat we hun persoonlijkheid goed laten zien. De ontvangst speelt daarin een grote rol in voor mij. Dus wanneer als je binnenkomt, word je netjes ontvangen en krijg je een kopje koffie aangeboden. Zo kunnen de gasten even rustig wennen aan de plek in plaats van meteen door te moeten gaan.”

“Dat stukje gastvrijheid komt natuurlijk terug uit mijn tijd bij de hotelschool. Daar heb ik dat geoefend, maar die gastvrijheid moet ook in je zitten. Je moet het ook aanvoelen, zodat je weet wat gasten ervan vinden. Want je wil kritisch kijken naar hoe gasten de ‘customer journey’ ervaren. Dus de reis die ze meemaken. En die begint al met de aankomst op de parkeerplaats tot gaat door tot het afscheid.”

 

Voel jij je aangesproken door Franks verhaal? Ben je op zoek naar een baan waarin commercie en gastvrijheid samenkomen? HEYDAY Hospitality zoekt nieuwe collega’s. Bekijk de openstaande vacatures hier.

Frank van Ommen - HEYDAY Hospitality-2
Picture of Lisa Hagoort

27-02-2024

PR & Marketing Adviseur bij HEYDAY