<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Vakmanschapsprogramma HEYDAY Hospitality voor alle servicemedewerkers Zadkine.

Terug naar blog overzicht

Hospitality is niet alleen steeds belangrijker binnen de zakelijke dienstverlening, ook veel scholen zien de toegevoegde waarde. Bij mbo-opleider Zadkine is onlangs een nieuw meerjarenplan gepresenteerd waarin hospitality een belangrijke rol speelt. Het doel? De fijnste leeromgeving creëren voor hun studenten, medewerkers en bezoekers. Het vakmanschapsprogramma van HEYDAY Hospitality stoomt alle servicemedewerkers van Zadkine klaar voor de toekomst. 

Daniel Schmidt werkt als Manager Services bij Zadkine en is verantwoordelijk voor het klantcontact. Samen met Dominique de Beer, projectmedewerker Algemene ondersteuning en coördinator servicepunten, heeft hij het nieuwe meerjarenplan van Zadkine vertaalt naar hun dienstverlening. "Onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal."

 

“We hebben hospitality hoog in het vaandel staan bij Zadkine. We willen de fijnste leeromgeving bieden aan onze studenten, medewerkers en bezoekers, zodat zij bij ons tot bloei kunnen komen”, legt hij uit. “Er zijn uiteenlopende ondersteunende diensten nodig om deze fijne leeromgeving te creëren. Elke dienst had voorheen zijn eigen loket, waardoor je als student met een vraag niet goed wist waar je terecht kon. Het gevolg: je werd als student vaak van het spreekwoordelijke kastje naar de muur gestuurd. We hebben onze dienstverlening nu gecentraliseerd tot servicepunten, waardoor het voor onze studenten veel overzichtelijker en prettiger is geworden. We doen dit vanuit de gedachte: ‘gezien, gehoord, geholpen’. Aan de ene kant standaardiseren we processen, maar we bieden maatwerk aan studenten waar dat nodig is. We willen dat studenten zich bij ons thuis voelen.”

Het goede voorbeeld

Het opzetten van de nieuwe servicepunten was een grote stap in het professionaliseren van Zadkine’s ondersteunende dienstverlening, maar daar bleef het niet bij. Een belangrijk onderdeel van het nieuwe meerjarenplan van Zadkine is het investeren in de medewerker. Dominique: “Als opleidingsinstituut vinden we het belangrijk om niet alleen onze studenten een goede opleiding te bieden, we vergeten ook onze medewerkers niet. We geven graag het goede voorbeeld. Onze medewerkers zijn ons kapitaal en maken het verschil: zij zijn het visitekaartje van onze dienstverlening én Zadkine als opleidingsinstituut. Als je gaat investeren in gastvrijheid, kun je mensen ook verder brengen in hun persoonlijke ontwikkeling. En dit komt weer ten goede van de beleving van onze klanten. Door de medewerkers handvatten te bieden, breng je hun vakmanschap en expertise naar een hoger niveau.”

Vakmanschapsprogramma

Via een andere afdeling kwam Zadkine in contact met HEYDAY Hospitality. Daniel: “Als specialist op het gebied van hospitality, ontvangstdienstverlening en gastbeleving en onderdeel van facilitair dienstverlener HEYDAY weten zij als geen ander wat belangrijk is. Samen hebben we een trainingsprogramma opgesteld die past bij onze ambities en budget.”

Alle 90 servicepunt- en facilitair medewerkers volgen nu het HEYDAY-vakmanschapsprogramma dat wordt gegeven door HEYDAY’s vaste trainer. “Voor dit jaar bestaat het programma uit vier sessies. Tijdens de trainingen leren onze medewerkers onder meer zichzelf beter kennen, ontdekken ze welke impact ze kunnen maken op een ander én omgaan met weerstand. Het programma tot Hospitality Specialist is opgebouwd in drie fases: verkennen, verdiepen en verfijnen. Zo brengen we onze mensen steeds een stapje verder. Ik heb zelf een training bijgewoond en nieuwe dingen geleerd. Ook onze medewerkers zijn enthousiast over de gegeven trainingen. Ze praten met elkaar na over de training en wisselen kennis met elkaar uit.”

Over Zadkine

Zadkine is een opleidingsinstituut in de regio Rotterdam. Bij Zadkine vind je 200 mbo-opleidingen in alle soorten en maten: voltijds, deeltijds, bedrijfstrajecten en ook opleidingen voor volwassenen. Ze bieden opleidingen voor allerlei belangrijke beroepen in de samenleving: van bakkers, verkopers en kappers tot stewardessen, verpleegkundigen en heftruckchauffeurs.

Nieuwsgierig wat HEYDAY Hospitality voor jou kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

IMG_2396
Picture of Lisa Hagoort

31-05-2023

PR & Marketing Adviseur bij HEYDAY