<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Nienke Post

“Het traineeship van HEYDAY is dé plek om te ontdekken wat je wilt”

“Het traineeship van HEYDAY geeft je de mogelijkheid om ervaring op te doen bij verschillende bedrijven. Je ontdekt wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt. Hierdoor leer je jezelf goed kennen. Weet je nog niet precies welke functie bij jou past binnen het facilitaire werkveld? Dan is het traineeship van HEYDAY dé plek om dit te ontdekken!”

Nienke Post is Young Professional bij HEYDAY, ze is in oktober 2019 gestart met het traineeship. Als consultant in de dop draait ze mee bij uiteenlopende projecten, voert ze bezettingsgraadmetingen uit en geeft ze advies aan organisaties. Dit maakt het werk erg divers, maar dit betekent niet dat je achterover kunt leunen als trainee. “Ik moet ook zelf op zoek naar nieuwe opdrachten. Als er even geen klus is, zorg ik er zelf voor dat ik toch bezig blijf.”

Waarom heb je voor het traineeship van HEYDAY gekozen?

“Het programma van HEYDAY spreekt me erg aan. Het traineeship duurt 1,5 jaar en biedt veel ruimte om ervaring op te doen. Wat ik vooral erg waardevol vind is dat ik samen met andere Young Professionals in het programma zit. We komen één keer per maand samen voor een bijeenkomst op wisselende locaties, waar we alles leren over bijvoorbeeld stakeholdermanagement of het opstarten van een nieuwe klus. Daarnaast is er tijdens deze dag ook veel ruimte om kennis en ervaringen uit te wisselen. Dit geeft echt een boost aan mijn facilitaire carrière.”

“Vanuit het traineeship van HEYDAY krijg ik actieve begeleiding met focus op mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik word hier echt gezien en gehoord; je moet het wel zelf aangeven als je iets wilt of nodig hebt, maar als je dat doet wordt er ook echt iets mee gedaan.”

Hoe ziet het programma van het traineeship eruit?

“Het programma is opgedeeld in twee delen. Het eerste deel, waar ik nu zelf in zit, bestaat vooral uit kennismaken. Je maakt kennis met de organisatie, je collega’s, de andere Young Professionals en je gaat aan de slag met je eerste klus. Ik word hierin goed begeleid. Mijn coach helpt mij het consultancy-vak te begrijpen en geeft mij handvaten om met verschillende situaties om te gaan en ervan te leren.”

Wat voor opdrachten voer je uit?

“In een paar maanden tijd heb ik al een aantal kortdurende opdrachten mogen doen. Zo heb ik tijdelijk bij takeaway.com het office management gedaan en mocht ik een bezettingsgraadmeting uitvoeren bij Dunea. Op dit moment ben ik bezig met een opdracht op het gebied van contractmanagement bij de Rabobank.”

“Binnenkort start ik bij Strukton voor een opdracht op hun servicedesk. Hier komen alle facilitaire vragen binnen, het is een ondersteunende functie voor twee maanden. Ik verwacht dat ik daar veel kan leren. Ik kreeg van een collega-trainee de tip om vooral goed door te vragen als er een melding binnenkomt. Door vragen te stellen weet je het echte probleem te achterhalen, waardoor je een melding veel sneller kunt afhandelen. Goede communicatie is heel belangrijk.”

Wat levert het traineeship van HEYDAY jou op?

“De groep met alle Young Professionals is erg divers en heel toegankelijk. Omdat je allemaal in hetzelfde schuitje zit, help je elkaar en zijn de lijntjes kort. We zijn niet allemaal op hetzelfde moment gestart met het traineeship, waardoor ik de anderen om advies kan vragen als ik tijdens mijn opdracht ergens tegenaan loop. Zij hebben al meer meegemaakt en daar kan ik veel van leren. ”

“Ik vind het vooral fijn dat ik door het traineeship de kans krijg om bij veel verschillende bedrijven binnen te kijken. Zo kan ik ‘afkijken’ hoe anderen iets aanpakken; wat gaat er goed en wat kan er beter? Onbewust zie je als facilitair specialist best veel van een organisatie, je bent toch de spil in het web. Door al die ‘inkijkjes’ leer je hoe je zaken het beste kunt aanvliegen. Het geeft mij de ruimte om te ontdekken wat ik leuk vind om te doen, waar ik goed in ben en waar mijn kracht ligt.”

Wat vind je lastig?

“Onzekerheid hoort ook bij het consultancy-vak. Ik weet nu bijvoorbeeld nog niet wat ik na de opdracht bij Strukton ga doen. Het kan zijn dat er nog geen nieuwe opdracht is als ik daar klaar ben, maar er kan ook zomaar een nieuwe klus zijn. Dit hoort bij het leven van een consultant. Een periode zonder opdracht geeft de ruimte om op bezoek te gaan bij collega’s of andere activiteiten te doen zoals het schrijven van artikelen, het bezoeken van beurzen en het organiseren van interne evenementen. Als je iets wilt, moet je er wel zelf achteraan. Er wordt dus ook veel van jou verwacht.”

Wat zijn jouw toekomstplannen?

“Ik zit in het team Vastgoed & Huisvesting bij HEYDAY, ik ben erg geïnteresseerd in huisvestingsvraagstukken. In mijn zoektocht naar een studie heb ik ook een tijdje aan architectuur gedacht. Helaas heb ik nog geen opdracht op huisvestingsvlak gehad, dus ik hoop dat die nog komt. Het lijkt me leuk om een verhuistraject te begeleiden of om een re-styling te coördineren. Voor de opdrachtgever het beste resultaat behalen, daar krijg ik energie van!”

Interesse in het traineeship van HEYDAY? Klik hier voor meer informatie.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday