<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Marion van der Linden

Host bij HEYDAY: “Attent zijn kost weinig en levert veel op”

“Ik had onlangs een nieuwe collega van Van Wijnen aan de balie die hier op kantoor zou worden ingewerkt, dat mag nog binnen onze Corona-regels. Hij vroeg mij om een kladblok, die hadden ze hem op het hoofdkantoor niet gegeven. Ons filiaal stuurt echter iedere nieuwe collega een welkomstbox, dus die heb ik toen ook voor hem gemaakt. Inclusief kladblok natuurlijk, dat kon hij erg waarderen. Zoiets vind ik leuk om te doen.”

Marion van der Linden is namens HEYDAY Host bij bouwbedrijf Van Wijnen, ze is erg attent: “Dat ben ik privé ook, ik vergeet niemands verjaardag. Het is een kleine moeite, maar het levert veel waardering op.”

Wat houdt je functie als Host precies in?

“Ik zorg voor een warm welkom voor bezoekers bij Van Wijnen. Ik werk daar namens HEYDAY, ik zorg en ontzorg bij de balie. Samen met een collega ontvang ik bezoekers, maar we bedienen ook de telefoon en doen administratieve werkzaamheden. We hebben samen een grote verantwoordelijkheid, maar ook veel vrijheid.”

“We zorgen altijd dat we mensen een stap voor zijn, bijvoorbeeld door ze een bloemetje te sturen tijdens ziekte. Zeker in deze tijd, nu collega’s verplicht thuis werken, wordt dat erg gewaardeerd. Ik voel me ook echt een onderdeel van het bedrijf, ook al word ik betaald door HEYDAY.”

Wat is de impact van Corona op het werk van een Host?

“Ik zit vanaf het begin in het Coronateam, daar werd ik meteen voor uitgenodigd. We zijn met zijn vieren verantwoordelijk voor het naleven van de protocollen die landelijk zijn opgesteld. Iedere vestiging moet zich daaraan houden en past de regels toe op locatie.”

“Vanaf het begin zijn we bezig geweest met de protocollen, we hebben looproutes uitgezet, desinfectiemateriaal geregeld en systemen voor bezettingsgraadmetingen ingericht. We hebben het hele gebouw opgemeten en een systeem ontwikkeld, zodat we -zodra dit weer kan- met zoveel mogelijk mensen in het gebouw op 1,5 meter kunnen werken. Het is nu mijn taak om toezicht te houden, zonder agentje te spelen. Dat gaat goed.”

Heb je door Corona minder werk?

“Het klinkt raar, maar hoe minder collega’s er op kantoor zijn, hoe drukker mijn werkzaamheden. Er komen meer telefoontjes binnen van mensen die tevergeefs vaste nummers bellen, maar ook van thuiswerkers die bellen over papier of toner of die iets willen laten scannen of versturen. Op dit moment is thuiswerken het protocol, collega’s zijn alleen welkom met toestemming van hun leidinggevende.”

“Het gebouw is veilig om te werken, zeker voor mij. We hebben namelijk paaltjes met touw rond de balie gezet, en verder heeft niemand een reden om bij mij in de buurt te komen. Daar heb ik zelf voor gekozen, ik voel me heel veilig.”

Hoe bevalt het werken voor HEYDAY?

“Ik werk nu 4,5 jaar bij HEYDAY, net zo lang als bij Van Wijnen omdat zij deze functie altijd hebben uitbesteed. Het contact met HEYDAY is goed, ik heb regelmatig contact met mijn contactpersoon. De lijnen zijn kort en goed, het is heel persoonlijk en als er wat is laten we dat elkaar weten. Maar behalve de planning en het salaris krijg ik natuurlijk veel minder mee van HEYDAY dan van Van Wijnen.”

“Werken bij Van Wijnen is ook heel plezierig, ik krijg bijvoorbeeld veel vrijheid. De sfeer op kantoor vind ik belangrijker dan het werk. Het zorgen en ontzorgen van bezoekers en collega’s past goed bij mij, zeker als daar waardering voor komt. Bijvoorbeeld als je iemand op een snikhete dag een flesje water mee kunt geven, het zijn vaak simpele dingen. Ik werk graag op de achtergrond en zorg dat mensen met een goed gevoel weggaan, of het nou een bezoeker of collega is.”

“Vandaag wordt een collega 50, daar regel ik wat voor of ik attendeer collega’s hierop. Hoe ik dat weet? Aan het begin van het jaar krijg ik een overzicht van de directiesecretaresse met alle bijzondere gebeurtenissen, ook jubilea. Ik zorg dat er wat geregeld is of wordt, en dat doe ik met veel plezier.”

Wil je ook werken bij HEYDAY? Bekijk hier onze vacatures.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday