<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Ed Bobeldijk

“De Kreek is echt multifunctioneel, er is voor iedereen ruimte”

“De multifunctionele accommodatie ‘De Kreek’ is opgeleverd in 2012, ik werd benaderd als beheerder en binnen een week was het beklonken. Toen was het pand nog leeg, alles moest ingericht worden. Ik zat aan een klein tafeltje, koffiezetten voor de aannemers. Nu werk ik er dagelijks, met vier assistenten en negen oproepkrachten.” 

Ed Bobeldijk is namens HEYDAY beheerder bij MFA ‘De Kreek’ in Zwaag. Hij heeft het druk, maar er is nog ruimte voor nieuwe initiatieven: “Er zijn soms wel 13 mensen hier werkzaam, het hoogseizoen is natuurlijk buiten de zomermaanden: vanaf 1 september tot half april. In het laagseizoen organiseren we zelf van alles om mensen aan te trekken. Er is nog ruimte.”

Wat beheren jullie in ‘De Kreek’?

“Op dit moment exploiteren we het café en we zorgen dat mensen op locatie koffie, thee of frisdrank kunnen drinken. Maar we mogen ook een borrel schenken of mensen van een kleine kaart eten laten bestellen. We ontwikkelen zelf ook evenementen, zoals een muziekevenement of proeverijen. Ik heb zelf een horeca-achtergrond, dus ik kan zelf ook veel. Als het om een groep onder de 50 gaat doen we zelf de catering, daarboven wordt het uitbesteed.”

“We zijn ook verantwoordelijk voor de staat van het gebouw, inclusief de school. We zorgen dat alles heel blijft en netjes, we doen de schoonmaak en het meerjarig onderhoudsplan. Aan de andere kant van het gebouw komt straks nog een school, dan worden we twee keer zo groot.”

“Facilitair management is natuurlijk breed: van wasmachines laten draaien tot de internetverbinding. We nemen vooral het werk van de gemeente uit handen. Voor de school ben ik geen conciërge, maar als er grote technische mankementen zijn zorg ik dat het geregeld wordt. Maar ik ben ook verantwoordelijk voor de BHV, ook op school, en zorg bijvoorbeeld dat de medewerkers de juiste opleidingen krijgen.”

Wat zoekt ‘De Kreek’ nog?

“We hebben nog ruimte voor verenigingen en stichtingen, maar ook startende bedrijfjes: je kunt ruimtes per uur huren, dan zijn de kosten laag. Er zitten al heel wat clubs: handbal, judo, gym, body workout, paaldansen, zangkoren, fotografie, muziek, weight watchers, yoga, schaken, kids club, kickboksen, dansen, karate, fysio. En dan vergeet ik er vast nog een paar.” 

“We hebben een centrale receptie, waar wij mensen ontvangen, ook namens de fysiotherapie boven. Het café zit aan de receptie vast, daarnaast zit een theaterzaal die gesplitst kan worden, zodat je hem kleiner of groter kunt maken. Boven zitten speellokalen, een bibliotheek en kantoortjes. Die verhuren we na schooltijd, als scholen er geen gebruik van maken. Ons doel is om de bezettingsgraad hoog te houden, de gemeente heeft het daarom ooit zo neergezet.” 

“Het werk stopt eigenlijk nooit hier, ik werk meestal overdag en een collega in de avonddienst neemt het over. We doen nog wel eens een borrel op de zaak, waarbij we de week evalueren, en dat geeft een goed gevoel. Maar ook als mensen een leuke feestavond hebben gehad, geeft dat een voldaan gevoel. Ik heb het goed naar mijn zin hier.”

Wil je ook werken bij HEYDAY? Bekijk hier onze vacatures.

* Dit interview is post-corona opgetekend.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday