<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Arjan Westein

Huismeester bij HEYDAY: “Service met een smile”

Binnen HEYDAY bestaat er een ambulant team, dat beheerderstaken/facilitaire ondersteuning biedt op diverse klantlocaties door Nederland. Onze collega Arjan Westein is vier en een half jaar geleden begonnen als ambulant facilitair medewerker, destijds nog een nieuwe functie binnen één van de voorlopers van HEYDAY.  

“Momenteel werk ik in een team van vier collega’s, allemaal met andere ervaringen en achtergronden. De functie is heel divers, afwisselend en uitdagend. Ik moet in korte tijd inschatten wat er van ons verwacht wordt, wat onze taken zijn en vooral wat onze klant belangrijk vindt.” 

Hoe ben je ooit huismeester geworden?

“Ik ben ooit begonnen in de dierverzorging, gevolgd door een paar jaar beveiliging. Een paar jaar later ging ik in de psychiatrische hulpverlening, gevolgd door een baan op de markt en daarna een functie van surveillant op Hoog Catharijne. De rol van huismeester kwam er wel uit: als ik als beveiliger iets zag dat kapot was, wilde ik dat maken. Maar als beveiliger mag je dat natuurlijk niet. Als huismeester hoef je zelf niet veel te kunnen, maar het is wel handig. Ik schakel pas een bedrijf in als ik het niet binnen een kwartier op kan lossen. Thuis repareer ik ook altijd alles.”

“HEYDAY gaf mij de kans in deze functie te starten en ik ben nog steeds blij met het werk dat ik doe. Daarnaast ben ik huisvader. Het flexibele karakter van dit werk zorgt ervoor dat ik dit kan combineren met de zorgtaken voor mijn gezin.”

Wat doet een huismeester bij HEYDAY?

“Dat varieert nogal. Ambulant huismeesters vallen in op diverse functies, van medewerker postkamer, servicedesk, gemeentelijke bode of als conciërge/handyman. Qua taken komt het redelijk overeen met elkaar: repro werkzaamheden, beveiligingstaken, receptie/host taken en de kleine onderhoudsklusjes.”

“Mijn week is erg afwisselend, gemiddeld werk ik bij twee á drie verschillende klanten per week. Ik weet mijn rooster op donderdag en meestal wijzigt er ad-hoc nog wel eens iets. Dit vraagt wel wat van je flexibiliteit. We maken gebruik van online overdrachten zodat ik up to date kan blijven, ook als ik langere tijd niet op een locatie ben geweest.”

Hoe ziet de werkdag van een huismeester eruit?

“Mijn werkdag begint meestal rond 8.00, ik kijk de mailbox en agenda door en plan mijn werkzaamheden voor die dag. Bij sommige klanten is er een vastgelegde routine, bij anderen wordt er wat meer verwacht vanuit mijn eigen initiatief en inzicht. Daarnaast vind ik het belangrijk om in mijn planning bewust ruimte voor spoedklusjes te houden, zoals lekkage van een koffiemachine of het uitvallen van stroom of wifi. Er gebeurt altijd wel iets.”

Als huismeester moet je zeker twee rechterhanden hebben?

“Nee, eigenlijk vooral humor en inlevingsvermogen. Je hebt altijd te maken met personen die hun eigen deadlines hebben en snel iets van je geregeld willen hebben. Ik merk dat mensen nu iets sneller geprikkeld raken als ze worden aangesproken. Dat vraagt meer skills om toch ‘service met een smile’ te blijven geven. Een grapje op z’n tijd doorbreekt die spanning.” 

“Ik vind het vooral leuk om kleine zware klussen uit te voeren, als ze vragen om sloten uit kluisjes te halen ben ik als een kind zo blij. Ik ben niet zozeer op zoek naar vies werk, maar ik ben altijd te porren als er techniek bij komt kijken en ik met mijn handen aan de slag kan. Ik zit nu gedeeltelijk op een administratieve functie, dan besef ik weer dat mijn hart in de praktijk ligt, haha.”

Wil je ook werken bij HEYDAY? Bekijk hier onze vacatures.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday