<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Marijke over de kracht van verbinding in het interim-vak.

Terug naar blog overzicht

Marijke Mason, Interim Manager bij HEYDAY Interim: “Ik ben onvermoeibaar scherp, heb altijd een actieve rol en denk graag mee met mijn opdrachtgever, leverancier of collega. Hierdoor kan ik echt wat betekenen voor de ander.” 

“Mijn keuze voor het facilitaire vakgebied gaat terug naar de middelbare school, waarbij je advies krijgt wat je kunt gaan studeren. Ik vind het leuk om dingen te organiseren en de proceskant die hierbij komt kijken. Sindsdien ben ik mij gaan verdiepen in facility management en ben ik gestart aan de Haagse Hogeschool.”

Passie voor het interim-vak
“Direct na mijn opleiding ben ik gaan interimmen. Door het interim-vak kun je in een korte tijd veel leren, mooie ontwikkelstappen maken en leer je op een leuke manier veel verschillende bedrijven kennen. Hier ligt echt mijn passie: ik heb als interimmer vaak langlopende klussen en kan in deze tijd echt wat betekenen voor mijn opdrachtgever.”

Een start op de servicedesk
“Ik ben begonnen op een servicedesk en dat heeft mij input gegeven voor de rest van mijn carrière. Je leert bij de servicedesk over alle facetten van het vak en staat in contact met de verschillende facilitaire teams, de leveranciers en (heel belangrijk) de klant. Welk stukje in het facilitaire vak je ook doet, je doet het uiteindelijk voor de klant. En die antenne zou elke facilitaire medewerker moet hebben.”

Succesvol samen met een team
“In de afgelopen jaren ben ik vrij breed ingezet op opdrachten, maar het betreffen altijd projecten met een duidelijk begin en einde, waar een vraagstuk voor een verbetering in zit. Ik word blij van processen: hoe kunnen we processen verbeteren, zodat de klant een betere dienstverlening krijgt en het voor de medewerkers fijn werkt. Maar het betreft niet enkel het aanbrengen van structuur, de meeste energie haal ik uit de samenwerking: met een team een verandering succesvol doorvoeren, dat vind ik tof!”

De kracht van verbinding
“Wat mij typeert als interimmer is dat ik heel open en toegankelijk ben, waardoor er vaak een nieuwe opdracht uit voortvloeit. Ik begin vaak ergens voor een paar maanden en zit er altijd langer om verschillende verbeterprojecten uit te voeren. Ik pak het samen met de mensen aan en maak verbinding met hen. Ik creëer een fijne sfeer in het team en heb aandacht voor de mensen, waardoor de verandering ook soepeler verloopt. Dat is mijn kracht.”

Nieuwe uitdagingen geven energie
“Na 14 jaar interimmen heb ik het nog steeds naar mijn zin. Ik vind het fijn om los te staan van een organisatie, omdat het veel vrijheid geeft. Nieuwe mensen, een nieuwe cultuur en een nieuw bedrijf vind ik uitdagend. Ik word blij van een veranderende omgeving: het houdt me scherp en daar krijg ik energie van. In mijn opdrachten ben ik altijd bezig met een verbetering. Als die verbetering gehaald is, dan ben ik minder uitgedaagd en begint het te kriebelen om weer een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik kies daarom nog steeds heel bewust voor het interim-vak. Het interimmen voelt heel veilig binnen HEYDAY: je hebt fijne collega’s en je hebt een organisatie die achter je staat. Met deze achterban kan ik goed sparren over elk vraagstuk en dat voelt erg fijn.”

Wil je ook werken bij HEYDAY Interim? Bekijk hier onze vacatures.

02-HEYDAY_interim-44-min
Picture of Jinni Christiaanse

30-08-2022

Labelmarketeer voor HEYDAY Interim en Consultancy