<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

De bevlogenheid van interim facility manager Monica.

Terug naar blog overzicht

Monica de Jong, interimmer bij HEYDAY Interim: “Werken in de zorgsector geeft mij veel voldoening: ik vind het fijn dat ik iets kan bijdragen aan iemands leven door woningonderhoud te faciliteren.”

Monica vertelt in dit artikel over haar waardevolle bijdrage vanuit het facilitaire vakgebied aan de zorg.

De bevlogenheid van Monica.

“Direct na mijn studie HBO Facility Management in Rotterdam ben ik begonnen bij facilitair dienstverlener ArrangeGroup. Ik wilde graag interimmen, zodat ik op een snelle manier bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken kon nemen. Ik ben gestart met twee korte opdrachten van drie maanden. Eerst bij de servicedesk van de Koninklijke bibliotheek en daarna bij de servicedesk van een middelbare school. Vervolgens heb ik twee langere opdrachten gedaan. Bij APM Terminals ging ik aan de slag als facilitair manager. Zij regelen wereldwijd containeroverslag in de Rotterdamse haven.”

Ervaring in de zorgsector.
“Na mijn opdracht in een corporate omgeving, wilde ik graag een maatschappelijke opdracht doen. Ik vind het belangrijk om in mijn dagelijkse werk bij te dragen aan de maatschappij. Bij RIBW kon ik starten als facilitair coördinator. RIBW staat voor Regionale Instelling voor Beschermd Wonen. Het is een instelling die mensen met een psychische kwetsbaarheid begeleiding biedt bij het leven, werken en wonen in de maatschappij. Vanuit mijn functie ben ik verantwoordelijk voor 470 woonplekken in Tilburg, Waalwijk en Oisterwijk. Samen met een team van onderhoudsmonteurs faciliteer ik alle onderhoudswerkzaamheden. Denk aan schilderen, vloeren leggen, meubilair leveren en herstelwerkzaamheden.”

De rol van FM in de zorg.

“Werken in de zorgsector geeft mij veel voldoening: ik vind het fijn dat ik iets kan bijdragen aan iemands leven door woningonderhoud. De eindgebruiker staat namelijk heel dichtbij. Ik ben vaak op locatie en ken veel cliënten die bij RIBW wonen. FM staat zo dicht tegen het primaire proces, dat het er bijna een onderdeel van is. Kijk naar RIBW: zij kunnen geen woonbegeleiding bieden zonder een gefaciliteerde woning, in een ziekenhuis kun je geen operatie uitvoeren als er geen OK gefaciliteerd is. FM heeft hier echt een belangrijke rol.”

Input vanuit de zorg nodig.

“Mijn opdracht bij RIBW is heel afwisselend en dynamisch. ‘s Ochtends weet je niet wat er de rest van de dag gebeurt. Ik heb veel contact met verschillende afdelingen. Je hebt namelijk input nodig van de zorginhoud: van mensen uit het primaire proces. Sommige situaties vragen om een integrale oplossing waar alleen facilitaire kennis niet genoeg is. Je moet met elkaar samenwerken, waardoor ik veel leer over bepaalde ziektebeelden en hoe je vanuit de zorg maar ook vanuit FM hier mee om kunt gaan.”


Expertise.
“Ik ben heel nieuwsgierig en vind het leuk om op verschillende plekken een kijkje in de keuken te nemen. Ik vind het interessant om in een bestaande situatie blanco te beginnen. Vanuit een frisse blik kan ik vragen stellen hoe bepaalde zaken in elkaar zitten. Ook kan ik adviezen geven over zaken die mensen zelf niet meer zien. Daarnaast ben ik open, enthousiast, nieuwsgierig en analytisch, waardoor ik verbanden probeer te leggen. Deze verbanden bespreek ik met mijn opdrachtgever, wat kan leiden tot nieuwe kansen en mogelijkheden. Het is prettig om op deze manier een positieve impact te hebben.”

“Goed kunnen luisteren is ook een belangrijke eigenschap binnen het facilitaire werkveld. Veel informatie zit bij de medewerkers zelf. Door goed te luisteren naar de mensen die er langer werken, kom je achter de knelpunten en de kansen. Dit wil ik vertalen naar de opdrachtgever, zodat er wat met deze waardevolle informatie wordt gedaan.”

Wil je ook werken bij HEYDAY Interim? Bekijk hier onze vacatures.
09-HEYDAY_interim-41-min
Picture of Jinni Christiaanse

28-03-2023

Labelmarketeer voor HEYDAY Interim en Consultancy