<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Het vakmanschap van Sheila Uding-Knoester.

Terug naar blog overzicht

“Ik kom uit het kappersvak, waar ik heb leren luisteren naar mensen. Mijn vader wilde graag dat ik meer met mijn talent ging doen. Via zijn werk mocht ik een opleiding volgen tot receptioniste, maar na een paar jaar bij een dienstverlener volgde de recessie. Ik ben toen weer gaan werken als kapster en heb een eigen zaak opgestart. Het begon toch te kriebelen en gelukkig kwam ik een aantal jaar later in contact met HEYDAY Hospitality.”

Sheila Uding-Knoester werkt sinds februari 2020 – vlak voor de uitbraak van het coronavirus – via HEYDAY Hospitality als facilitair servicemedewerkster bij Rabobank. Ze geniet van het contact met mensen en de enorme diversiteit in haar werk. “Van facilitaire storingen tot verhuizingen en evenementen: je kunt het zo gek niet bedenken!”

 

Wat doe je bij HEYDAY Hospitality?

“Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat op mijn locaties alles in orde is. Als facilitair servicemedewerkster ben ik actief voor Rabobank. Ik werkte eerst voor regio Den Haag, nu Leiden/Katwijk. Alle facilitaire meldingen en aanvragen voor Leiden, Katwijk, Lisse en Alphen aan de Rijn komen bij mij terecht. Ik zit voornamelijk in Leiden, maar soms moet ik voor bepaalde werkzaamheden op één van de andere locaties zijn. Ik bundel dan die werkzaamheden en huur een leenauto om naar die locatie toe te rijden. Ik heb enorm veel vrijheid en mag mijn werk zelf indelen. Ik vind het belangrijk dat alles netjes is voor zowel Rabobank-klanten die hun bankzaken komen regelen als voor de medewerkers die er werkzaam zijn. Ik heb tijdelijk ook de planning van de gastvrouwen in onze kring verzorgd, dat was een hele leuke en leerzame periode.”

Hoe ziet een werkdag eruit?

“Een gemiddelde werkdag bestaat bijna niet, mijn werk is enorm divers. Ik werk vier dagen per week en heb er sinds kort een collega bij voor twee dagen in de week. Dat is heel erg fijn, want het werk staat nooit stil. We sparren samen en nemen facilitaire meldingen in behandeling die via het systeem, per mail of telefoon bij ons binnenkomen. Hiervoor schakelen we veel met leveranciers, bijvoorbeeld wanneer er iets stuk is en vervangen moet worden. Daarnaast lopen we pandrondes om te kijken of alles in orde is, ondersteunen we bij evenementen, coördineren we verhuizingen en controleren we de voorraad van BHV-middelen en kantoorartikelen, om een aantal voorbeelden te noemen.”

Wat maakt je werk zo leuk?

“Ik geniet vooral van het contact met mensen, want ik ben een echt mensenmens. Ik vind het fijn om anderen blij te maken, zaken te regelen en te zorgen dat alles op rolletjes loopt. Het is fijn om te horen dat mensen daar blij van worden. Er is hier ook altijd iets te doen, die afwisseling ligt mij goed. Je komt op veel verschillende plekken en staat met veel mensen in contact. Een bijkomend voordeel is de flexibiliteit die deze rol heeft. Ik mag mijn eigen werk indelen, ik voel me soms een beetje mijn eigen baas. Maar dan met heel veel fijne collega’s om me heen.”

Wat betekent hospitality voor jou?

“Ik vind het heel belangrijk dat mensen tevreden zijn en dat ze weten wat ze aan me hebben. Als kapster heb ik geleerd om goed te luisteren naar mensen en de wensen die ze hebben. Zo kun je inspelen op hoe iemand is, nét dat stapje extra te zetten en ze daarmee te verrassen. Bij HEYDAY Hospitality heb ik een aantal trainingen gevolgd die me helpen om nog beter te worden in mijn werk. Zo hebben we geleerd over het DISC-model, hoe mensen in elkaar zitten en hoe je hiermee kunt omgaan. Met hospitality kun je echt het verschil maken voor een ander, ook als je soms nee moet zeggen. Het zit ‘m in hoe je de boodschap overbrengt.”

Wil je ook werken bij HEYDAY Hospitality? Bekijk hier onze vacatures.

Foto Sheila 3
Picture of Lisa Hagoort

12-06-2023

PR & Marketing Adviseur bij HEYDAY