<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Het vakmanschap van Peter Wilffert.

Terug naar blog overzicht

“Ik werd onlangs opgebeld: je hebt een 9,7 gescoord bij een medewerkertevredenheids-onderzoek! Ik kreeg een bloemetje en een whiskeyglas met mijn naam erop. Ik word erg gewaardeerd en krijg veel complimenten. Mensen zijn blij met mijn toenadering en behulpzaamheid.” 

Peter Wilffert werkt als Facility Host via HEYDAY Hospitality op een flexkantoor van Arcadis in Amsterdam. Hij zorgt hij ervoor dat iedereen zich welkom voelt. “Er komen hier geregeld medewerkers van andere vestigingen langs die de weg niet kennen. Ik stap proactief op ze af om ze wegwijs te maken, dat vind ik belangrijk.”

 

Wat doe je bij HEYDAY Hospitality?

“Heb je even? Het is enorm divers. Arcadis huurt in Sloterdijk de zesde etage van een bedrijfsverzamelpand waar zo’n 55 tot 60 collega’s terecht kunnen. Er lopen hier dagelijks mensen in en uit, dus er gebeurt van alles. Als huismeester ben ik het gezicht van het kantoor. Ik zorg ervoor dat het kantoor een fijne plek is, dat alles er netjes uit ziet en dat mensen niets tekort komen. Ik ontvang medewerkers en gasten, verzorg koffie of thee, neem de post of pakketjes in ontvangst, maak vergaderzalen in orde en vul allerlei kantoorbenodigdheden aan. Je kunt het zo gek niet bedenken.”

Hoe ziet je werkdag eruit?

“Ik werk vijf ochtenden in de week, dus begin ik mijn dag met het controleren van mijn mail. Het kan zijn dat er in de middag nog iets is binnengekomen. Daarna maak ik mijn ronde door het pand. Ik kijk of alles netjes is achtergelaten of dat iemand wellicht iets vergeten is. In dat geval, bewaar ik het en zorg ik dat het weer netjes bij de juiste persoon terecht komt. Verder leeg ik prullenbakken, ruim ik de vaatwasser in en uit en vul ik het kopieerapparaat bij. Voor onze medewerkers hebben we ook fruit op kantoor, dat kijk ik na en vul ik bij waar nodig. Wanneer er op mijn locatie een nieuwe medewerker start, geef ik ze een warm welkom en verzorg ik zijn of haar spullen.”

Wat maakt je werk zo leuk?

“De afwisseling en het contact met mensen. Ik werk graag met mijn handen. Als er een storing is aan het kopieerapparaat of er moet een lampje worden vervangen, probeer ik dit eerst zelf op te lossen voor ik schakel met de servicedesk van HEYDAY. Daarnaast maak ik het mensen graag naar de zin en dat kan in deze rol als geen ander. De coronaperiode vond ik lastig. Hoe drukker het is, hoe meer ik te doen heb. HEYDAY-collega Patricia de la Ruelle is mijn steun en toeverlaat. Met haar kan ik enorm fijn samenwerken.”

Wat betekent vakmanschap in hospitality voor jou?

“Aandacht voor een ander. Ik zie aan iemand hoe iemand is, of er behoefte is aan contact. Zeker op een flexkantoor als waar ik werkzaam ben, is sociaal contact heel belangrijk. Ik hoor vaak dat mensen het waarderen dat ik ze een gevoel geef van thuis. Er komen hier veel jonge mensen, daar kan ik goed mee overweg. Toen ik jarig was, hebben ze slingers en een grote poster opgehangen en kreeg ik een mooi cadeau. Toen moest ik wel even een traantje wegpinken.”

Wil je ook werken bij HEYDAY Hospitality? Bekijk hier onze vacatures. 

04 - HEYDAY_MicheleGiebing106
Picture of Lisa Hagoort

06-04-2022

PR & Marketing Adviseur bij HEYDAY