<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

HEYDAY lanceert Hospitality-label: 5 vragen van Facto aan Petra de West.

Terug naar blog overzicht

HEYDAY heeft medio mei een vernieuwd label gelanceerd onder de naam HEYDAY Hospitality. In de dienstverlening staat vakmanschap van de hospitality professional centraal. Petra de West, general manager, beantwoordt 5 vragen van Facto.

Petra gelooft dat het vakmanschap en de energie van onze hospitality professionals bijdragen aan het succes van een organisatie. In gesprek met Gerard Dessing van Facto licht ze haar stap naar HEYDAY Hospitality toe.

 

1. Je hebt hier vijf jaar bij Receptel gewerkt. Wat was de reden om begin dit jaar over te stappen naar HEYDAY Hospitality?

Petra: “Vanuit strategisch oogpunt heeft USG People vorig jaar de keuze gemaakt om zich te focussen op uitzenden, werving & selectie en payroll. In de nieuwe strategie was geen ruimte meer voor outsourcingsdienstverlening, waardoor is besloten om te stoppen met Receptel. Tijdens de afbouw ben ik in contact gekomen met meerdere facilitaire partijen, waaronder HEYDAY, voor mij een nieuwe partij op het gebied van hospitality, maar wel één die er direct uitsprong door de oprechte wijze van benadering en de vakvolwassenheid waarmee zij in de samenwerking stond. Na een aantal gesprekken heb ik besloten om de overstap te maken.”

2. Heeft de coronapandemie invloed gehad op je beslissing om over te stappen naar een andere werkgever?

“Nee, zeker niet. Ik ben van mening dat angst een slechte raadgever is. Ook als de wereld er ineens anders uitziet, moet je keuzes durven maken. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen geluk. Los van het feit dat het niet mijn eigen keuze was om Receptel te verlaten, heb ik gericht gezocht naar een organisatie die bij mij én mijn idealen past. En heb ik mij niet laten leiden door de coronasituatie.”

3. In het persbericht staat dat het kantoor steeds meer het karakter krijgt van een ontmoetingsplek en dat dat de hospitality professional belangrijker dan ooit maakt. Waarom is dat zo? 

“Waar voorheen veel mensen uit gewoonte naar kantoor gingen om daar te werken, zal men in de toekomst vooral naar kantoor komen om elkaar te ontmoeten. Dit maakt niet alleen dat de beleving van een bezoek aan het kantoor is veranderd, maar ook hoe het kantoor wordt gebruikt. Als een medewerker naar kantoor komt voor een belangrijke afspraak met een klant, wil hij dat alles klopt. De verwachtingen zijn dus hoger gespannen dan voorheen.
Op korte termijn zal de aandacht vooral uit gaan naar een veilig gebruik van het kantoor, ook daar is een belangrijke rol voor de hospitality professional weggelegd. Daar waar je als kantoorgebruiker normaliter je eigen gebruiken of looproutes had, krijg je nu te maken met nieuwe protocollen en procedures. Ook daar kan de hospitality professional het verschil maken in een pand.”

4. HEYDAY is een managing agent. Leveren jullie alleen hospitalitydiensten als onderdeel van een integraal contract of zie je kansen om de dienstverlening ook op single service-basis aan te bieden?

“We staan inderdaad bekend als integrated facility management-partij, maar we hebben ook een grote interim & consultancy-tak en ruim 200 hospitality medewerkers in dienst. Het is ook mogelijk om onze hospitality-dienstverlening als single-service bij ons af te nemen. Dit doen we al bij veel van onze klanten, maar dat is helaas nog niet erg bekend. Dit is precies de reden dat de een vernieuwd label hebben gelanceerd. We willen de markt laten weten dat je ook alléén voor onze hospitality-dienstverlening bij ons terecht kunt.”

5. Wat is je belangrijkste doelstelling met HEYDAY Hospitality dit jaar?

“We willen laten zien dat ons bedrijf méér is dan een integrated facility management-partij en een positie claimen als single-services aanbieder in de hospitalitymarkt. We hebben de beste vakmensen in huis en willen dit ook aan de wereld laten zien. Daarnaast vind ik het belangrijk om te investeren in goed werkgeverschap. Wij zorgen goed voor onze mensen, zodat zij goed voor onze opdrachtgevers kunnen zorgen.”

6. Wat wil je over vijf jaar met HEYDAY Hospitality bereikt hebben?

“Over vijf jaar willen we zijn uitgegroeid tot dé specialist in hospitality en de nummer één-positie claimen in de markt. Ik wil dat we bekend staan om het maken van de juiste match tussen opdrachtgevers en onze hospitality professionals. Op dit moment bedienen we 42 opdrachtgevers, maar ik hoop hier natuurlijk nog veel meer geslaagde matches aan toe te voegen. Door de juiste professional op de juiste plek te plaatsen, kunnen zij uitblinken in het vak. Zo brengen onze professionals het unieke karakter van de organisatie waarvoor zij werkzaam zijn tot leven.”

210510 HeyDay social add 1200x630_wit
Picture of Gerard Dessing

27-05-2021

Gerard Dessing is hoofdredacteur van Facto Magazine