<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Dé facilitaire trend voor 2023: hospitality!

Terug naar blog overzicht

Wat staat de facility manager volgend jaar te wachten? Volgens acht facilitaire koplopers draait het in 2023 vooral om hospitality, de hybride werkomgeving, technologische ontwikkelingen en het realiseren van duurzaamheidsambities. Facto ging in gesprek met acht experts, waaronder Petra de West - general manager van HEYDAY Hospitality: "Als mensen op kantoor zijn, willen ze vooral gezien worden".

Waar mensen eerst vijf dagen per week naar kantoor kwamen, is dat nu nog maar sporadisch het geval. Door het hybride werken voelt het kantoor steeds minder als een thuis. Volgens Petra kan de hospitality professional juist daar bij uitstek van betekenis zijn. "Hospitality is dé constante factor in een kantooromgeving, die niet alleen het verschil kan maken in de ontvangst en gastbeleving, maar in de gehele dienstverlening."

Facto besprak met Petra waarom het voor organisaties - juist nú - loont om te investeren in hospitality. "Verschillende ontwikkelingen in de markt, zoals het hybride werken en de 'war for talent', vragen om een mensgerichte aanpak. Wanneer medewerkers het waardevolste bezit zijn van een organisatie, moet je ze ook op die manier behandelen. Door processen vanuit een hospitality-mindset te bekijken, weet je je als organisatie te onderscheiden van jouw concurrenten. Dat maakt hospitality de belangrijkste facilitaire trend voor 2023. Een gastvrije houding moet er in de hele facilitaire keten zijn."

Klik hier om het volledige interview met Petra te lezen.

Acht interviews met experts

“Facility management loopt vaak voor op andere bedrijfstakken.” Dat is één van de uitspraken in het digizine 'Facilitaire Trends 2023'. Hierin heeft Facto acht interviews gebundeld met toonaangevende marktpartijen. Zij blikken, elk vanuit een eigen context, vooruit op de ‘Facilitaire trends voor 2023’. Aan hun praktijkervaringen en ideeën voor de toekomst kun je dus je eigen visie en keuzes toetsen.

In het digimagazine ‘Facilitaire Trends 2023’ lees je acht interviews met daarin aandacht voor de volgende trends:

04 - HEYDAY_MicheleGiebing-38

08-12-2022