<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Consultant bij HEYDAY: “Vol enthousiasme help ik opdrachtgevers met huisvestingsvraagstukken"

Terug naar blog overzicht

Jasmijn Lodewijk, Consultant bij HEYDAY Consultancy: “Verschillende organisaties pakken zaken daadwerkelijk anders aan. De overeenkomst is dat ik als consultant altijd kom om iets te verbeteren en een organisatie vooruit te helpen. En dat lukt eigenlijk altijd: dat ik vol enthousiasme een opdrachtgever met een adviesvraagstuk verder kan helpen. Daar doe ik het voor!”

Jasmijn Lodewijk is werkzaam als consultant bij HEYDAY Consultancy. In dit interview vertelt ze onder andere over haar werkervaring en hoe je als facilitaire consultant waarde kunt toevoegen aan de overheidssector.

 

HEYDAY sprong er bovenuit

“Voor en naast mijn studie heb ik zes jaar lang op de frontoffice van een hotel gewerkt. Dat dienstverlenende en mensgerichte aspect vanuit de horeca komt goed van pas binnen het facilitaire werkveld.” Jasmijn heeft de hbo-opleiding Facility Management gedaan aan de Hogeschool Utrecht in Amersfoort. “Ik heb vervolgens mijn afstudeerstage bij HEYDAY Consultancy gedaan en dat beviel erg goed. Toen ik bijna klaar was met afstuderen, heb ik bij meerdere organisatie gesprekken gehad. HEYDAY sprong daar bovenuit. Ik ervaar het als een warme organisatie, waar korte lijnen met collega’s zijn, fijn wordt samengewerkt en waar je echt van elkaar kunt leren. Dat trok mij over de streep om er te gaan werken.”

 

Leren en werken combineren

“Ik wilde starten met kortstondige projecten en wilde tegelijkertijd veel leren door extra opleidingsmomenten en trainingen in het programma.” Om die reden is Jasmijn twee jaar geleden bij HEYDAY gestart met het Young Professional Programma. “Begin dit jaar heb ik het Young Professional Programma afgerond. Mezelf blijvend uitdagen vind ik leuk om te doen.”

 

Het leuke aan het consultancy-vak

“Wat ik interessant vind aan het consultancy-vak, is dat je elke keer een kijkje in de keuken mag nemen bij verschillende organisaties. Ook krijg je ervaring met diverse sectoren: van de commerciële sector tot de overheidssector. Verschillende organisaties pakken zaken daadwerkelijk anders aan. De overeenkomst is dat ik als consultant altijd kom om iets te verbeteren en een organisatie vooruit te helpen. En dat lukt eigenlijk altijd: dat ik vol enthousiasme een opdrachtgever met een adviesvraagstuk verder kan helpen. Daar doe ik het voor!”

 

Werkervaring

Jasmijn is al ongeveer twee jaar parttime aan het werk voor het Nationaal Coördinator Groningen (NCG) in de functie van projectleider en adviseur huisvesting. De NCG zorgt ervoor dat iedereen in het aardbevingsgebied in Groningen veilig kan wonen, werken en naar school gaan. “We staan echt naast de organisatie en adviseren hen over verschillende vraagstukken die betrekking hebben op de huisvesting van de NCG. Hierbij zijn we als afdeling huisvesting en facilitair verantwoordelijk voor alle locaties in het gebied. Dit betekent dat we locaties opstarten, inrichten met faciliteiten en laten aansluiten op de behoeften van de medewerkers op locatie (conform de geldende richtlijnen). We kijken altijd naar het type medewerker die gebruik maakt van de locatie. Medewerkers die bijvoorbeeld veel reizen tussen de locaties hebben meer behoefte aan project-samenwerk-ruimtes dan aan een reguliere werkplek.”

 

Adviesprojecten voor de overheid

Jasmijn heeft bij diverse overheidsinstellingen adviesopdrachten gedaan. “De overheid zit wat complexer in elkaar, denk aan de geldende Rijksrichtlijnen, verschillende onderdelen van ministeries die verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld vastgoed en ICT waar je vanuit FM veel raakvlakken mee hebt. Het is belangrijk om een warme samenwerking aan te gaan, omdat je afhankelijk bent van diverse partijen. Overal zijn binnen de overheid richtlijnen voor, dat zorgt voor kaders die de uitwerking niet altijd even gemakkelijk maken. Een juiste onderbouwing en toelichting zijn hierbij vooral belangrijk. Ik vind het interessant om me hierin vast te bijten en organisaties zo goed mogelijk te helpen met de facilitaire vraagstukken.”

 

Gespecialiseerd in huisvesting

Jasmijn is gespecialiseerd in projectmatige opdrachten gericht op huisvesting. “Of het nou gaat om werkplekconcepten, de toegang tot gebouwen, manieren van werken binnen die huisvesting: het raakt allemaal het onderwerp huisvesting. Daar heb ik veel affiniteit mee. Verder ben ik altijd enthousiast, een doorzetter en houd ik oog voor de mens. Ondanks dat je veel moet doorzetten om structuur binnen bepaalde projecten te realiseren, doe je dat om de mens te helpen. Voor hen wil je de organisatie en de processen verbeteren.”

Heb je hulp nodig bij een facilitair vraagstuk en wil je je organisatie vooruithelpen met onderzoek en toepasbare adviezen? Neem dan contact op met Jasmijn of haar collega’s.

Vraag nu vrijblijvend een adviesgesprek aan

1.HEYDAY_consultancy-31-min
Picture of Jinni Christiaanse

11-08-2023

Labelmarketeer voor HEYDAY Interim en Consultancy