<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Is werken bij HEYDAY Interim iets voor jou?

02-PF 1-2-min

Als facilitair management professional bij HEYDAY Interim weet je jouw opdrachtgevers telkens positief te verrassen met jouw bevlogenheid en toewijding. Je houdt van afwisseling en de nodige uitdaging. Daardoor bijt je jezelf telkens vast in verschillende tijdelijke facilitaire vraagstukken van jouw opdrachtgevers. Iedere dag ziet er weer anders uit.

Toch geven we jou in deze blog een klein inkijkje in hoe een gemiddelde dag uit het leven van een interimmer eruit kan zien. Misschien is het iets voor jou?

7:30 uur

Voordat je vertrekt richting je nieuwe opdrachtgever, lees je onder het genot van een kop koffie eerst nog wat achtergrondinformatie over de organisatie. Zo kom je goed voorbereid aan en kun je op locatie direct van start. Terwijl je naar het kantoor rijdt, let je goed op de route en bij aankomst neem je de entree grondig in je op. Ook zulke informatie kan later goed van pas komen.

09:00 uur

Tijdens de eerste paar dagen bij een nieuwe opdrachtgever heb je de ruimte om de organisatie door en door te leren kennen. Daarom loop je met een collega van de opdrachtgever mee die verschillende zaken toelicht. Ondertussen signaleer je een knelpunt tijdens de looproute richting de receptie. De collega, waarmee je dit bespreekt, is enthousiast over de aanpassingen die je voorstelt. Dit is de meerwaarde die jij als interimmer biedt: een frisse blik binnen de organisatie.

Wanneer je wat langer bij jouw opdrachtgever werkzaam bent, begin je de dag door de actielijst te bespreken en de taken met jouw collega’s op locatie te verdelen. Iedereen heeft eigen projecten en deelt tijdens de dagstart de gang van zaken. Waar nodig kun je bijspringen om de interne processen nog soepeler te laten verlopen.

11:30 uur

Het is bijna lunchtijd. Vandaag heb je een lunchafspraak staan met een collega van de marketingafdeling om te kijken hoe de uitstraling van het pand verbeterd kan worden met behulp van marketing en facilitair. Tegelijkertijd is het ook een goede manier om jezelf duidelijk zichtbaar te maken binnen de organisatie van de opdrachtgever. Zo spreek je dagelijks veel collega’s van andere afdelingen en ben je het interne aanspreekpunt voor eventuele vragen.

Doordat je samen met jouw FM-collega’s volgens één actielijst werkt, is iedereen op de hoogte van de exacte projectstatus. Zo kun je eventuele haperingen voortijdig signaleren en vlot inspringen op ‘spoedjes’.

14:00 uur

Voor je het door hebt, is de helft van jouw werkdag alweer voorbij. De tijd raast als de TGV. Zeker wanneer je met afwisselende taken bezig bent. Vanuit een vergadering met het management over het opschalen van logistiek loop je door naar een eerste kennismaking met een nieuwe koffieleverancier. Je hebt jezelf binnen de kortste keren tot een volledig onderdeel van de organisatie weten te maken – dat maakt jouw aanwezigheid onmisbaar.

Omdat je jouw opdrachtgever en de faciliteiten inmiddels goed kent, kun je passende adviezen uitbrengen die naadloos aansluiten op de bestaande organisatiecultuur. Je wilt dingen verbeteren en weet precies welke route daarvoor nodig is.

16:30 uur

Tijdens jouw wandeling door het kantoorgebouw, zie je in de hoek een kapotte lamp hangen. Daarom zorg je ervoor dat dit direct wordt verholpen met de juiste medewerker. Dat zet je tegelijkertijd aan het denken: hoe kunnen andere medewerkers eventuele schade of reparaties melden? Samen met jouw FM-collega bespreek je het proces. Als blijkt dat er nog geen vaste structuur voor bestaat, voeg je dit direct toe als actiepunt.

Voorafgaand aan de dagstart van de volgende werkdag, stel je alvast een paar grove lijnen op die de eerste basis vormen voor het maken van meldingen. De werkdag loopt ondertussen ten einde en je maakt alvast jouw werkplek schoon voor morgen. Iets met een frisse start!

Ben jij dezelfde professional en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk onze vacatures hier.