<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Vanuit consultancy een meerwaarde bieden aan opdrachtgevers

Terug naar blog overzicht

Jill Peek, Consultant bij HEYDAY Consultancy: “Als consultant kun je echt meerwaarde creëren op de langere termijn. Je kunt meer impact maken als je denkt vanuit een visieontwikkeling of strategie in plaats van een operationele gedachte. Daarmee wil ik opdrachtgevers de beste oplossing bieden.”

Jill Peek is sinds kort werkzaam als consultant bij HEYDAY Consultancy. In dit interview vertelt ze onder andere over haar keuze voor HEYDAY als werkgever en haar eerdere werkervaring.

De bijdrage van een werkplekconcept
Als vooropleiding heeft Jill de hbo-opleiding Facility Management in Nijmegen gedaan. Daarna is Jill gestart bij een klein interim- en consultancybureau: “Ik wilde bewust vanuit een klein en hecht team ervaring opdoen bij verschillende opdrachtgevers. Ik wilde leren wat ik wel en niet leuk vind, omdat de theorie en de praktijk best ver van elkaar vandaan liggen. Met goede begeleiding groeide ik steeds meer in het vak. Tijdens mijn laatste hield ik mij onder andere bezig met het implementeren van een nieuw werkplekconcept. Daar krijg ik energie van! Ik wil zien hoe mensen reageren op een omgeving en hoe je met een passende omgeving mensen beter kunt faciliteren en inspireren. Een goed werkplekconcept kan hier echt aan bijdragen.”

Een strategische blik op FM
Onlangs is Jill ook gestart met de tweejarige hbo-master Facility & Real Estate Management. Deze opleiding wordt door Saxion en de Greenwich University gegeven. “Ik wilde altijd al een master in deeltijd doen, maar na mijn hbo-opleiding wilde ik eerst meer ervaring opdoen in de praktijk. Na een aantal jaar werkervaring kreeg ik de kans om een master te doen en die greep ik met beide handen aan. Deze master biedt een strategische blik op het facilitaire vakgebied en de combinatie met real estate vind ik interessant. Het gaat verder dan FM en vastgoed als losse onderdelen. Juist die synergie ertussen spreekt mij erg aan. Daarmee kun je echt meerwaarde creëren op de langere termijn.”

Focus op de consultancytak
“Ik wil me de komende jaren meer focussen op de consultancytak. Als consultant zit je eerder aan tafel met een opdrachtgever en kun je veel meer waarde bieden. Je kunt meer impact maken als je denkt vanuit een visieontwikkeling of strategie in plaats van een operationele gedachte. Dus denken vanuit de waarom- en hoe-vraag in plaats van de wat-vraag. Consultancy is overigens niet alleen adviseren, maar ook luisteren en meedenken waar iets wel of niet werkt voor een bepaalde organisatie en daar advies over geven. Daarnaast kan ik goed verbindingen leggen, waardoor er een open communicatie op gang komt. Ik leer ook steeds meer kritisch na te denken dankzij mijn opleiding. Zo kan ik een onderwerp vanuit verschillende perspectieven benaderen en met frisse ideeën komen.” 

Geïnspireerd door het kantoor in Den Bosch
“Waarom ik voor HEYDAY als werkgever gekozen heb? Omdat ik bij HEYDAY de ruimte krijg voor mijn eigen ontwikkeling. Er is ruimte om samen met HEYDAY verder te groeien en samen een visie te ontwikkelen hoe wij ons werk het beste doen bij een opdrachtgever. Daarnaast heeft een fijne werkomgeving en goede koffie veel impact. Dus voor een groot deel zijn het de mensen en de opdrachten, maar ook de werkplek zelf kan inspireren. Toen ik op het kantoor van HEYDAY in Den Bosch mijn sollicitatiegesprek had, was ik meteen verkocht!”

Een groot compliment
“Een aantal jaar geleden kreeg ik een groot compliment van een opdrachtgever. Ik was net afgestudeerd en kwam een collega vervangen, waarbij het niet helemaal lekker liep. De opdrachtgever was verrast: ik deed het daar goed en heb hen snel ontzorgd. Mijn manager vertelde dat hij nog nooit zo’n grote leercurve had gezien. En sommige collega’s hadden niet eens door dat ik niet voor hen maar voor een externe projectorganisatie werkte. Dat maakt ze wel trots!” 

Wil je ook werken bij HEYDAY Consultancy? Bekijk hier onze vacatures.

3.HEYDAY_consultancy-12-min
Picture of Jinni Christiaanse

09-08-2023

Labelmarketeer voor HEYDAY Interim en Consultancy