<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

De thuiswerkplek na de coronapandemie (deel 2).

Terug naar blog overzicht

Nooit meer thuiswerken of nooit meer naar kantoor? Altijd slechte wifi of bij iedere online meeting een blaffende hond op de achtergrond? Als vervolg op het interview met Niels van Duijn en Anna van der Jagt stelt Rosalie den Hertog hen prangende vragen over de thuiswerkplek na de coronapandemie.

Aan het woord zijn Anna van der Jagt en Niels van Duijn, beiden werkzaam bij HEYDAY Facility Management. Ik leg hen keuzes voor over de thuiswerkplek na de coronapandemie.

Altijd slechte wifi of bij iedere online meeting een blaffende hond op de achtergrond?

Niels: ik ga voor de blaffende hond. Een hond om je heen is hartstikke leuk. Slechte wifi daarentegen is echt heel vervelend. Daarbij breekt de hond een beetje het ijs bij een lastige meeting.

Anna: helemaal mee eens! Met een blaffende hond kun je nog enigszins het gesprek volgen. Met slechte wifi wordt dat lastig.


Altijd een pak aan tijdens werk (dus ook thuis) of altijd in je joggingspak (maar dan ook op kantoor)?

Niels: ik kies het tweede. Het is het meest relaxte van de twee. Ik heb jaren in de bankenwereld gezeten. Daar was het destijds niet gepast om casual gekleed naar werk te gaan. Ik heb dus een groot deel van mijn werkende leven in pak gelopen. Met de komst van nieuwe manieren van werken werd dat gelukkig wel anders. Ik ben blij dat ik niet meer dagelijks een pak aan hoef. Al trek ik thuis nu ook niet zo snel meer een joggingsbroek aan. Het voelt dan niet echt alsof je aan het werk bent. Gevoelsmatig start je de dag frisser (alsof je gewoon naar kantoor gaat) en ben je, naar mijn mening, productiever.


Nooit meer thuiswerken of nooit meer naar kantoor?

Anna: ik ga voor nooit meer naar kantoor. Ik kan niet meer zonder thuiswerken. Door thuis te werken is mijn werk- en privéleven meer in balans. Ik presteer daardoor beter en heb veel meer rust. Ik heb geleerd het werk om mijn privéleven heen te plannen in plaats van het werk leidend te laten zijn. Als ik nu een week heb waarin ik vijf dagen naar kantoor moet, dan hou ik daar al weken van tevoren rekening mee in mijn privé agenda. Ik probeer dan zo min mogelijk ’s avonds in te plannen. Uiteraard is het afhankelijk van je functie, rol, opdrachtgever, etc. of het mogelijk is om thuis te werken.

Niels: het is natuurlijk fijn dat je weer naar kantoor kan om mensen te ontmoeten. Daarom zijn we ook druk met het ontwikkelen van hybride werkplekconcepten. Maar als ik een van de twee moet kiezen, dan zou ik toch het kantoor opgeven en het thuiswerken behouden. Zelf werk ik veel thuis (60 à 80 procent van mijn werkweek), dus dat geeft ook wel aan hoe ik in de wedstrijd zit.

Lees ook deel 1 van het interview!

Wil je deel één lezen van het interview met Niels & Anna? Klik dan hier en laat je inspireren over hun ideeën over de thuiswerkplek!

 

Anna
Picture of Rosalie den Hertog

10-01-2023

Rosalie den Hertog is Interim & Consultancy Professional bij HEYDAY Facility Management.