<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Data gedreven FM kan echt het verschil maken.

Terug naar blog overzicht

Amber Klaassen, Consultant bij HEYDAY Consultancy: “Data en de juiste interpretatie hiervan worden steeds belangrijker. Ik wil feitelijke data met de menselijke factor (subjectieve data) combineren, omdat de beleving een steeds grotere rol speelt. De menselijke factor is daarbij onmisbaar.”

Amber Klaassen heeft de opleiding Facility Management afgerond aan Hogeschool Saxion in Deventer. Ze is nu ruim drie jaar werkzaam voor HEYDAY en sinds een jaar werkzaam als consultant binnen HEYDAY Consultancy.


Het consultancy-vak

“Wat ik leuk vind aan het Consultancy-vak is dat ik in de keuken van verschillende organisaties mag kijken. Door mee te kijken met klanten, verbreed je je perspectief. Ook ben ik gedreven om hun behoeften boven tafel te krijgen. Juist door die waarom-vraag te stellen en door te vragen. Maar ook door verwachtingen te managen: tijdens een opdracht houd ik veel contact met mijn opdrachtgever om te toetsen of we op de goede weg zijn. Het uiteindelijke doel is natuurlijk dat de klant wat opgeleverd krijgt waar ze daadwerkelijk wat mee kunnen en hier vervolgstappen aan geven. Ik krijg er echt energie van als bepaalde stappen uit het adviesplan worden doorgevoerd.”

Afstappen van het onderbuikgevoel

“Mijn expertise op het gebied van data is de laatste jaren ontzettend gegroeid. Ik kan me hier helemaal in vastbijten: wat zegt deze data en wat kunnen we hiermee? Hoe haal je de onderste steen boven tafel met feitelijke en menselijke data en zet je die in om tot een gedragen en gedegen advies te komen. Ik wil afstappen van het onderbuikgevoel. Met feiten kunnen organisaties veel efficiënter en effectiever werken, omdat je echt met de pijn van de klant aan de slag gaat en het daadwerkelijke probleem oplost, in plaats van alleen de gevolgen aan te pakken. En daar help ik graag bij.”

Affiniteit met data

“Wat mij typeert als consultant is dat ik oog heb voor detail. Die interesse om dingen verder uit te zoeken en alles tot in de puntjes uit te zoeken, dat zit er van jongs af aan al in. Verder wil ik data in de breedste zin van het woord inzetten, dus niet alleen cijfers, maar ook het verhaal eromheen door verbanden te zoeken in de data waar je over beschikt.”

“We zijn op dit moment bezig met het ontwikkelen van een nieuw product, waarbij zowel objectieve als subjectieve data worden verzameld om de totaalbeleving van een pand inzichtelijk te maken en te adviseren hoe de beleving geoptimaliseerd kan worden. Dit begint bij het verzamelen van objectieve data, zoals de bezetting, het binnenklimaat en wat we daadwerkelijk zien in het pand. Deze objectieve data vormt de basis om het gesprek aan te gaan met gebouwgebruikers om de subjectieve data te verzamelen, te verifiëren en te verklaren.”

Werkervaring

“Ik heb verschillende soorten projecten gedaan: uiteraard op het gebied van data, zoals organisaties helpen bij het juist interpreteren van bezettingsdata. Maar ook het op gebied van de future workspace,  door de behoeften van de gebruikers te onderzoeken en kwalitatief en kwantitatief onderzoek te combineren. Ik heb nu een opdracht als onderzoeker van een proeftuin van drie etages in een kantoorpand. Het is volledig toekomstgericht ingericht. We onderzoeken een jaar lang in hoeverre dit goed werkt. Ook ben ik bezig met een data expeditie bij een opdrachtgever: daar willen ze meer data gedreven werken. Welke informatie heb je dan nodig, wat is de informatiebehoefte van de ketenpartners als beveiliging of soft/hard services. Welke informatie hebben zij nodig om beter te kunnen presteren. Ik organiseer sessies om de waarom-vraag te achterhalen. Data wordt vaak gezien als doel op zich, maar het moet juist een middel zijn om een doel te bereiken. Stel je ambitie zit op duurzaamheid, dan kan data hierbij helpen.”

Wil je ook werken bij HEYDAY Consultancy? Bekijk hier onze vacatures.

1.HEYDAY_consultancy-12-min
Picture of Jinni Christiaanse

31-01-2023

Labelmarketeer voor HEYDAY Interim en Consultancy