<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

6 tips voor een millennial-proof werkomgeving.

Terug naar blog overzicht
Waarom wil een millennial bij jou werken? Een prettige werkomgeving is van belang. Marleen Werkhoven en Joyce Bolhuis van HEYDAY Facility Management geven vanuit hun rol als Young Professional in Facility Management én als millennial 6 tips aan werkgevers om een millennial-proof werkomgeving te creëren.
beautiful-beverage-business-1292684

Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat organisaties moeite hebben om millennials aan zich te binden. Het blijkt dat deze generatie Y (geboren tussen 1980 en 2000) andere drijfveren kent om zich voor een organisatie in te zetten en zich daarbij ook minder hecht aan de werkgever dan voorgaande generaties.

Voor millennials is het bijvoorbeeld belangrijk om betekenisvol werk te doen, om energie te halen uit een opdracht of project en om ruimte te krijgen voor persoonlijke ontwikkeling en creativiteit.

Naast deze elementen blijkt een prettige werkomgeving van essentieel belang voor millennials. Maar waar hechten millennials waarde aan in hun werkomgeving? Welke wensen en behoeftes hebben ze om prettig te kunnen werken?

Goede koffie

Uit veel onderzoeken blijkt dat medewerkers koffie de belangrijkste faciliteit vinden voor een prettige en effectieve werkomgeving. Dit geldt ook zeker voor millennials. De zogenoemde ‘koffie-momentjes’ zijn belangrijk voor de sociale contacten en om het hoofd weer even leeg te maken.

Foto collage PNG - Koffie

Huiskamergevoel

Een grote ‘huiskamer’ is voor een millennial dé ultieme relax- of ontmoetingsruimte. Deze ruimte is voorzien van bijvoorbeeld een loungebak met kussens, een vloerkleed en grote stoelen met tafeltjes voor een echt huiselijk gevoel. Hier heeft de millennial de tijd om even bij te komen en te socializen met collega’s.

Fotocollage PNG - Huiskamer

Healthy food

Healthy food is momenteel ‘hot’. Als werkgever is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Gezond eten stimuleert het brein en zorgt ervoor dat millennials goede voedingsstoffen binnen krijgen. Het volgende mag natuurlijk niet ontbreken op het menu:

  • Een smoothie of yoghurt bar: keuze uit yoghurt of (soja)melk met verschillende fruitsoorten en toppings
  • Een saladebar
  • Een bar met gezonde snacks/tussendoortjes


Foto collage PNG - Healthy food

Sportgelegenheid

Bied faciliteiten om te kunnen sporten. Dit kan op kantoor of de werkplek zelf, maar ook in de vorm van een sportabonnement. Op of vlakbij het kantoor is ideaal, want dan hoeven we ons niet voor of na het werk te haasten naar de sportschool.

Flexibiliteit

Millennials werken liever niet op een vaste werkplek, maar geven de voorkeur aan een flexibele werkplek. Afhankelijk van de werkzaamheden waar ze mee bezig zijn, hebben ze de flexibiliteit nodig om thuis, op kantoor of ergens anders te werken. Het advies is om ze ook deze ruimte te geven. Wanneer je het een millennial verplicht om elke dag op hetzelfde kantoor te werken, zal dit de binding tussen hen en de werkgever niet ten goede komen.

Keep it simple

Niet teveel poespas, houd het simpel!

Bovenstaande tips geven aan dat millennials vragen om een inspirerende werkomgeving waarbij het ‘huiselijke vertrouwde gevoel’ niet mag ontbreken.

Wil je hier als organisatie meer op inspelen? Wij kunnen helpen! Als Young Professionals in de facilitaire dienstverlening blazen wij elke werkomgeving nieuw leven in.

 

New call-to-action

Specialismen_1.HEYDAY_consultancy-34-min
Picture of Lisa Hagoort

28-11-2018

PR & Marketing Adviseur bij HEYDAY