<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

HEYDAY Innovatie Meetings.

Terug naar blog overzicht

Elk kwartaal komen onze innovatie ambassadeurs samen tijdens de HEYDAY Innovatie Meeting. Daarin inspireren we elkaar en delen we kennis om zo de laatste innovaties toe te passen bij onze opdrachtgevers. Want veel bedrijven hebben dezelfde uitdagingen en daarom kunnen we goed van elkaar leren.

Innovatie is op meerdere manieren toe te passen. Het meest voor de hand liggend zijn natuurlijk innovatieve snufjes om data te verzamelen, ergonomisch betere werkplekken te creëren of om de luchtkwaliteit te verbeteren. Maar er zijn ook innovaties op het gebied van de mens en het werkgeluk.

 

Begin met het stellen van de juiste vragen

Er zijn talloze innovaties op verschillende gebieden. Daarom kan je niet alles oppakken en moet je bij het begin beginnen. Dat is het stellen van de juiste vragen: waar sta je als organisatie voor, welke doelen stel je voor het facilitair management en welke middelen zijn beschikbaar? Dat helpt je om de juiste keuzes te maken en te bepalen welke innovaties relevant zijn voor jouw organisatie.

De mens op nummer 1

We streven ernaar de Innovatie Meetings te houden in inspirerende omgevingen en betrekken hierbij graag onze klant. Voor deze editie waren we bij VGZ op het hoofdkantoor in Arnhem. Om de werknemer, de mens, op nummer 1 te zetten, zijn er veel innovaties die de verzekeraar toepast in hun facilitaire organisatie. Dus de perfecte inspiratie voor ons voor de meeting. Want VGZ ziet innovatie als een goede manier om de omgeving voor collega’s te verbeteren. 

Inspelen op veranderende wetgevingen met pilots

Innovaties komen ook voort uit de wil om te verbeteren, maar ook uit veranderende wetgevingen. Want als de regelgeving verandert, willen we daarop inspelen en de juiste oplossing vinden voor onze opdrachtgevers. Om alle opties te overwegen en te onderzoeken hoe deze bevallen, draaien we pilots. Zowel op het HEYDAY-kantoor als in samenwerking met klanten.

We testen niet alleen hoe deze bevallen vanuit een facilitair oogpunt, maar ook vanuit een gebruikersoogpunt door interviews af te nemen. En omdat we dit op veel verschillende omgevingen kunnen testen, krijgen we een duidelijk beeld. Deze informatie kunnen we dan weer delen met andere opdrachtgevers en op de juiste manier implementeren.

Beslissingen maken op basis van data

Een andere manier om het effect van innovaties te bepalen is door het te meten met data. Welk effect hebben de veranderingen? Daarnaast gebruiken we data ook om beslissingen te nemen. Bijvoorbeeld bij het meten van de bezettingsgraad. Dit is een uitdaging voor veel kantoren en door hierover data te verzamelen, krijgen we inzichten hoe we kantoren effectiever kunnen gebruiken.

Wanneer er dagen of momenten zijn wanneer de bezettingsgraad heel laag is, kan het een passende oplossing zijn om delen van het kantoorpand te sluiten. Zo kunnen de lichten en koffiezetautomaat uitgezet worden, wat resulteert in een besparing op het energiegebruik. Maar ook worden ruimtes minder vaak gebruikt, dus kan je besparen op diensten zoals in dit geval de schoonmaak.

Innovaties voor de collega, de mens

Als facilitair vakidioot wil je natuurlijk goed zorgen voor de gebruikers van je panden. Daarom willen een paar voorbeelden van innovaties met je delen. Sommige innovaties zijn opvallend en andere zijn meer kleine slimmigheden. Bijvoorbeeld het stimuleren van het nemen van de trap. Door deze zichtbaarder te maken, nemen collega’s sneller de trap. Een ander voorbeeld om de mens centraal te stellen, is de situatie in het kantoor aan te passen aan die van buiten. Zo zorg je voor een zachtere overgang is als je het kantoor binnenkomt of naar buiten gaat. Dat is het aanpassen van de belichting aan het licht buiten. En om de binnentemperatuur mee te veranderen met de buitentemperatuur.

Innovatie Teams

Deze innovaties zijn enkele mooie voorbeelden, maar voor iedere opdrachtgever zijn de situatie en doelen verschillend. Om de toekomst van Facility Management te creëren en te zorgen dat we innovaties ontwikkelen voor iedere authentieke uitdaging, hebben we de Innovatie Teams opgezet. Onze innovatie ambassadeurs werken samen aan praktische oplossingen, gebaseerd op hun expertises. De teams zijn ingedeeld op de volgende onderwerpen:

  • Duurzaamheid
  • Veiligheid
  • Digitalisering
  • Hospitality
  • Huisvesting en Gebouw
  • Werkplek

 

Met deze meetings en teams blijven we vooroplopen, samen met onze klanten. Wil jij ook innoveren met jouw facilitaire organisatie? Ga met ons in gesprek en ontdek hoe innovatie kan bijdragen aan jouw organisatiedoelen.

HEYDAY_integrated16
Picture of Lisa Hagoort

11-03-2024

PR & Marketing Adviseur bij HEYDAY