<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Sander Vogels

“Onze IT-afdeling denkt proactief mee”

“IT wordt steeds belangrijker in de relaties met klanten, er wordt steeds sneller gekeken naar de mogelijkheden van automatisering. Ook vanwege de besparingen natuurlijk.”

Sander Vogels is Information Systems Analyst bij HEYDAY, hij heeft het er goed naar zijn zin: “Ik werk hier al 14 jaar, de dynamiek is heel prettig. Ik word heel vrij gelaten, dat is ook wel kenmerkend aan HEYDAY. Ik ben erg gevoelig voor sfeer en die is bij HEYDAY vrij informeel, dus dan werk ik ook het beste.”

Wat doe je bij HEYDAY?

“Ik ben Information Systems Analyst op de BIS-afdeling van HEYDAY. In de praktijk houdt dat in dat ik me bezig houd met het inrichten van ons standaard FMIS pakket Facilitor bij de implementaties van nieuwe klanten. Maar ik help ook bij de doorontwikkeling van dat pakket, op basis van reacties van gebruikers. Ik signaleer zelf ook mogelijkheden, ik wil sowieso graag proactief meedenken met de organisatie: waar kan een bepaald proces beter georganiseerd worden?”

“We werken al lang met de FM-software van Facilitor, we hebben een soort partnership en helpen met de ontwikkeling van de applicatie. De software is ook voor anderen beschikbaar, we profiteren dan ook van de verbeteringen voor anderen. Het pakket bevat onze standaard servicedesk-processen, zoals het aannemen, accepteren, beantwoorden of doorsturen en administratief verwerken van meldingen. Het werkt zowel met incidentele orders als jaarcontracten. Maar er zitten bijvoorbeeld ook zaalreserveringen in en we breiden het nu uit met asset management.”

“Naast Facilitor hou ik me ook bezig met Sharepoint, ons intranet, en andere pakketten die we vanuit Trots hebben overgekregen.”

Je helpt ook jullie opdrachtgevers met hun dagelijkse IT?

“De IT-vragen van de gebruikers zijn vaak heel divers, ze komen vooral van huidige klanten van onze Integrated Facility Management propositie. Maar ook met nieuwe klanten sluiten we een contract af en implementeren we onze dienstverlening, inclusief Facilitor. Ik woon dan sessies met ‘key users’ bij, om te horen wat ze verwachten en hen uit te leggen wat ze van ons kunnen verwachten.”

“Maar ook operationele IT-vragen van bestaande klanten komen bij ons terecht, zoals een vraag over een huuradministratietool of een bezoekersregistratietool. Zeker als ze dat tot nu toe in bijvoorbeeld Excel deden zijn het logische uitbreidingen, en voor ons manieren om de klant nog beter te helpen. Het zijn processen die zij oorspronkelijk intern hadden belegd, maar die logischer bij ons liggen.”

Hoe ziet je werkdag eruit?

“Dat verschilt enorm: de ene dag ben ik op kantoor aan het werk aan lopende projecten, de andere dag ben ik naar een klant om daar wat dingen te bespreken. En morgen kan het weer een dag vol vergaderingen zijn. Ik heb vooral veel contact met mensen, dat vind ik ook leuk.”

“We zijn een IT-afdeling, maar ik denk dat we niet traditioneel zijn. We zijn erg proactief en communicatief, we willen mensen helpen in de breedste zin van het woord. We hebben als IT-afdeling best een goed beeld van wat het bedrijf doet en wat we daarin kunnen toevoegen. Dat vind ik juist heel leuk, onze hulp wordt ook steeds meer gewaardeerd. Men weet mij altijd wel te vinden bij IT-vragen of -problemen, dat zegt genoeg.”

Is je werk in de loop van de tijd veranderd?

“In de 14 jaar dat ik hier zit is veel veranderd, vooral de organisatie om mij heen. Het werk zelf is nog steeds uitdagend, door alle veranderingen blijven de uitdagingen voor ons ook groot. Daardoor wordt het nooit saai, maar daar moet je wel tegen kunnen. Je moet tegen de vrijheid kunnen, ik word zelf ook niet per minuut gestuurd. Mijn leidinggevende weet wat hij kan verwachten en andersom, en daarbinnen kan ik creatief zijn. Als een klant belt hoef ik niet volgens een stramien te reageren, ik mag zelf creatief zijn en met een oplossing komen.”

“We zijn geen typische IT-afdeling, we werken veel breder en denken mee. Dat moet je wel liggen. We werken hier niet reactief meldingen af, wat je vaak ziet bij IT-afdelingen. Natuurlijk moeten we de systemen in de lucht houden, maar we denken ook proactief mee over de toekomst. Met iedereen. Ik vind het nog steeds een toffe afdeling.”

Wil je ook werken bij HEYDAY? Bekijk hier onze vacatures.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday