<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Jochem van der Hoek

“Ik run een bedrijf in een bedrijf”

“Het allerleukste aan mijn functie is dat je financieel, operationeel en commercieel verantwoordelijk bent. De combinatie is de kick, zeker als het goed werkt.”

Jochem van der Hoek is Klantmanager bij HEYDAY, hij regelt het facilitair management voor enkele industriële bedrijven: “Mij trekt vooral de no-nonsense cultuur van de industrie aan: recht door zee, niet moeilijk doen, veiligheid is prioriteit nummer één. Dus ik zit goed op mijn plaats.”

Wat is jouw taak bij die industriële bedrijven?

“Ik werk voor grote industriële opdrachtgevers, toevallig vooral chemische bedrijven. We doen daar alle facilitaire zaken, heel uiteenlopend: van koffie tot onderhoud van de gebouwen. Bij sommige klanten verzorgen we zelfs treinabonnementen of taxivervoer, alles wat niet met het primaire proces van de klant te maken heeft. Met uitzondering van ICT dan, dat is echt een andere tak van sport.”

“Bij grote opdrachtgevers is één Klantmanager eindverantwoordelijk. Ik probeer dat op vaste weekdagen te doen: vier dagen op locaties van de opdrachtgever en één dag thuiswerken of op ons hoofdkantoor in Eindhoven. Ik stuur bij de opdrachtgever een team aan, dat alle facilitaire zaken regelt samen met onze leveranciers of leveranciers van de klant. Als het een groot team is, is er ook een locatieverantwoordelijke, aangezien ik niet overal tegelijk kan zijn.”

Hoe ziet de dag van een Klantmanager in het facilitair management eruit?

“Ik begin meestal vroeg -dat is in de industrie gebruikelijk- maar als Klantmanager heb je voldoende flexibiliteit. Soms ga ik zelfs nog even hardlopen voordat ik vertrek. Ik zit veel in de auto, maar werk daar veel telefoontjes weg. De rest van de dag staat in het teken van overleggen, voorstellen en aanpassingen doen en ervoor zorgen dat bepaalde zaken de juiste focus krijgen.”

“Het voelt alsof je een bedrijf mag runnen binnen een bedrijf. Ik heb mijn eigen klanten, mijn eigen mensen en ben heel vrij om te ondernemen. De tevredenheid van alle partijen, inclusief HEYDAY, is het kader. Daarbinnen heb ik alle vrijheid en verantwoordelijkheid.”

Hoe bevalt het bij HEYDAY?

“Het bevalt me goed bij HEYDAY, ik werk hier al zestien jaar omdat er veel mogelijk is. Als je iets anders wilt en je doet er moeite voor, is er veel mogelijk. Ook om jezelf te ontwikkelen, de medewerker staat voorop binnen HEYDAY. Ik heb zelf bijvoorbeeld eerst in de operatie gezeten als facilitair coördinator en facilitair manager. Ook heb ik contractmanagement gedaan en zelfs een commerciële functie gehad. En nu bouw ik als Klantmanager aan de toekomst van onze opdrachtgevers en daarmee ook aan de toekomst van HEYDAY.”

Waarom leggen klanten hun facilitair management bij HEYDAY neer?

“Klanten kiezen voor HEYDAY omdat we een goed fundament leggen, inzicht geven en zaken van A naar B brengen, veranderingen goed doorvoeren en borgen. We hebben hiervoor veel kennis en ervaring in huis.”

“Wat we beloven doen we. Maar we vertellen het misschien wat te weinig. Dus het is goed dat ik nu de kans krijg.”

Wil je ook werken bij HEYDAY? Bekijk hier onze vacatures.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday