<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Henk Bekkema

“Het gevoel erbij te horen is bij Smurfit Kappa ELCORR heel groot”

Bij Smurfit Kappa mag elke fabriek zelf bepalen hoe zij met facility management omgaan, maar er is een mooie mantelovereenkomst afgesloten met HEYDAY Facility Management. Verschillende fabrieken van Smurfit Kappa maken gebruik van deze diensten, waaronder Smurfit Kappa ELCORR in Etten-Leur. Sinds 1 juni 2019 verzorgt HEYDAY de facilitaire hard- en soft services als managing agent. Dit betekent dat HEYDAY verantwoordelijk is voor de aansturing en coördinatie van leveranciers namens Smurfit Kappa.

Henk Bekkema is namens HEYDAY Facility Coördinator bij Smurfit Kappa ELCORR. Hij werkt met veel plezier voor Smurfit Kappa en stelt HEYDAY graag aan jullie voor.

Wie is HEYDAY?

“Ik werk voor HEYDAY, een grote speler op het gebied van facility- en vastgoedmanagement. Onze naam betekent ‘groei- en bloei tijd’. Je kunt als bedrijf bij HEYDAY terecht als je de volledige facilitaire dienstverlening uit handen wilt geven of als je advies of ondersteuning nodig hebt op het gebied van facilitaire dienstverlening, huisvesting of werkplekinrichting. Er werken zo’n 500 medewerkers bij HEYDAY verspreid door heel Nederland. Andere klanten zijn Nationale-Nederlanden, DSM, VGZ en veel gemeentes.”

Wat doet HEYDAY voor Smurfit Kappa ELCORR?

“In november 2018 heeft Smurfit Kappa een mantelovereenkomst getekend met HEYDAY voor het leveren van facilitaire hard- en soft services. We zijn als eerste aan de slag gegaan voor de fabriek in Turnhout, vervolgens mochten we ook in Etten-Leur langskomen om onze oplossing toe te lichten. Je kunt hierbij denken aan het beheer en ouderhoud aan airco’s, heathers en dak- en sprinklerinstallaties, maar ook terreinonderhoud. We kijken ook altijd of er verbeterpunten zijn en dragen dit proactief aan.”

Wat maakt het werken voor Smurfit Kappa anders dan voor andere klanten?

“Werken in een productieomgeving heeft een heel andere dimensie dan wanneer je actief bent in een kantoor of retail omgeving. Er gebeuren continu zaken die ad hoc geregeld en opgelost moeten worden, waardoor je constant in beweging bent en flexibel en adequaat moet reageren. En hoewel wij niet verantwoordelijk zijn voor de productie gebonden middelen, zijn er veel items die daar wel tegen aanleunen en er dus van invloed op zijn.”

Wat is het mooiste van jullie werk?

“Ik vind de diversiteit van de werkzaamheden (‘never a dull moment’) en het managen van de dagelijkse, niet corebusiness gebonden processen het mooiste onderdeel van mijn werk. Ik vind het ook enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat alle wet en regelgeving wordt nageleefd. Voor een productielocatie speelt veiligheid een ontzettend belangrijke rol. Maar denk ook aan het zorgen voor draagvlak en het ontzorgen van de stakeholders, dit in samenwerking met onze servicedesk. Door dit proces kunnen wij de service en het onderhoudsniveau naar een hoger niveau brengen.”

Wat is het meest opmerkelijke/bijzondere moment in de samenwerking?

“De openheid en de wil om samen te werken, vind ik echt bijzonder. Men heeft mij vanaf het begin ook overal bij betrokken. Of dat nu het bedrijfsfeest was of een presentje voor kerst, dat maakt niet uit. Het gevoel erbij te horen is bij Smurfit Kappa ELCORR heel groot.”

Wil je ook werken bij HEYDAY? Bekijk hier onze vacatures.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday