<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Charlotta van Doornik

“Het Nationaal Militair Museum is een prachtige werkplek”

Charlotta van Doornik is Facility Coördinator bij HEYDAY, gedetacheerd in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Ze kijkt vanuit haar werkplek uit op een prachtige verzameling historische militaire apparaten en stond erop dat het interview niet telefonisch maar face-to-face plaats zou vinden: “Daar krijg je geen spijt van”.

Hoe nieuw is het Nationaal Militair Museum?

“Het museum is geopend voor publiek sinds december 2014. Voorheen was dit de vliegbasis Soesterberg, die is nu dicht. Aan de andere kant van de snelweg was destijds ook het Luchtvaartmuseum en in Delft stond het Militair Museum. Die zijn nu samengevoegd. Tot nu toe hebben we ook veel bezoekers mogen ontvangen, waaronder ook veel militairen. Maar ook vaak bijzondere gasten, zoals ministers en BN’ers. Zelfs de koning is er al vier keer geweest, o.a. voor de opening van de tentoonstelling ‘Willem van Oranje’. Op dit moment is er de expositie over de Koude Oorlog.”

“Vanuit HEYDAY zitten we hier met twee personen, wij doen de zogenaamde ‘soft services’ dus geen techniek. HEYDAY is hier één van de drie consortiumpartijen. De catering wordt echter niet gedaan door HEYDAY, maar door een andere partij van het consortium.”

Hoe ben je in het Nationaal Militair Museum terechtgekomen?

“Ik ben ooit als verpleegkundige begonnen maar na diverse kantoorfuncties ben ik in de commercie gerold. Ik was accountmanager bij mijn vorige werkgever maar moest weg vanwege de recessie. Na een tip van een vriendin kwam ik bij het museum terecht, ik solliciteerde voor de functie van servicedesk-medewerker bij HEYDAY. Het was een superleuk gesprek en ik werd aangenomen, terwijl ik geen achtergrond in facilitair management heb!”

“Ik begon voor drie dagen op de servicedesk, het museum was toen nog niet geopend voor het publiek. Ik kreeg de kans mezelf te bewijzen en groeide in ruim drie jaar naar de functie van Facility Coördinator. Ik ben nu dagelijks het aanspreekpunt namens HEYDAY voor alle diensten: beveiliging, schoonmaak, afval, ongedierte, bedrijfshulpverlening en de monitoring van storingen en meldingen. Kortom de spil tussen klant en de consortiumpartijen, wat is uitgegroeid tot een prettige en vertrouwde samenwerking.”

“Heijmans, de hoofdopdrachtnemer van het museum, huurt mij sinds kort ook in voor een aantal uren per week in, als Event Manager. Onlangs hadden we bijvoorbeeld de ‘Nacht van de militaire muziek’, voor de vijfde keer alweer. Dan zijn er in het hele museum muziekoptredens en worden er zo’n 3,000 bezoekers ontvangen. Ook wordt er tijdens zo’n event gebruik gemaakt van de diensten van HEYDAY.”

Wat vind je leuk aan je werk?

“Ik vind vooral de afwisseling van de werkzaamheden leuk, maar ook de omgeving, het team, de vrijheid en het vertrouwen dat ik van HEYDAY krijg. Ik kan dan ook echt met heel mijn hart zeggen, dat ik enthousiast en blij ben om voor een bedrijf als HEYDAY te mogen werken en dat ik op mijn leeftijd nog z’n mooie kans heb gekregen. Kortom ik heb een droombaan...”

“Ik ben heel happy in mijn functie, ik hoop de jaren tot mijn pensioen hier te mogen slijten. Prachtige omgeving toch?”

Wil je ook werken bij HEYDAY? Bekijk hier onze vacatures.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday