<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Turn Around bij RWE Generation NL: “Een cruciale periode van zes maanden waarin uitloop geen optie is”

Terug naar blog overzicht

Een grote onderhoudsstop in goede banen leiden voor RWE Generation NL in Maasbracht? HEYDAY-collega’s Joost van Dael en Joyce Heimens draaien hun hand er niet voor om. Tijdens de stop, die liep van januari tot begin mei 2023, ontvingen zij op het piekmoment 550 extra medewerkers op de site waarvoor voorzieningen nodig waren. Een monsterklus!

Joost van Dael is als Senior Facility Manager voor het RWE-account verantwoordelijk voor de facilitaire dienstverlening van RWE Nederland. Joyce Heimens werkt als Facility Coördinator in het Facilitaire team van HEYDAY voor de RWE locaties Maasbracht, Geleen en Linne. Een gesprek met beide professionals over dit grootschalige project.

Wat doen jullie bij HEYDAY?

Joost: “Als Senior Facility Manager is het mijn verantwoordelijkheid dat de facilitaire dienstverlening op alle RWE locaties in Nederland goed verloopt; ik ondersteun hierbij de facilitaire teams van de verschillende locaties waar nodig. We sturen alle ondersteunende diensten aan die niet te maken hebben met het primaire proces van RWE, namelijk elektriciteit produceren. De centrales draaien 24/7 door, dus alle ondersteunende diensten ook. De dienstverlening is heel breed: van industriële schoonmaak tot de inspectie van roostervloeren en het uitvoeren van een kantoorrenovatie, je kunt het zo gek niet bedenken.”

Joyce: “Ik werk sinds oktober 2022 bij HEYDAY als Facility Coördinator en viel direct met mijn neus in de boter. We zijn toen direct aan de slag gegaan met de voorbereidingen van de onderhoudsstop. Gelukkig breng ik een facilitaire achtergrond met mij mee en kon ik na een stoomcursus RWE direct aan de slag. Alles was nieuw, ik ben echt in het diepe gegooid. Zeker als je daarbij meeneemt dat Joost tijdelijk met verlof is gegaan vanwege de komst van zijn zoon.”

Wat houdt een onderhoudsstop in?

Joost: “Voor elke centrale is bekend wanneer klein of groot onderhoud plaatsvindt. Eén keer in de vier a vijf jaar gaat een centrale voor een bepaalde periode dicht, zodat groot onderhoud uitgevoerd kan worden. RWE koos er deze keer voor om het onderhoud aan de vier centrales van Maasbracht tegelijk uit te voeren.”

Joyce: “Wij zijn in gesprek gegaan met onze opdrachtgever om te kijken wat er allemaal geregeld moest worden om dit mogelijk te maken. Je moet hierbij denken aan het uitbreiden van alle benodigde diensten en het plaatsen van een tijdelijke kantine, kleedruimtes, kantoren, vergaderzalen, reproruimtes, portiersloges, magazijnen en werkplaatsen.”

Wat was de grootste uitdaging?

Joost: “Ruim een jaar voor de geplande stop begonnen wij al met de voorbereidingen. Het gaat toch om een periode van zes maanden waarin uitloop geen optie is. Wanneer een centrale stil staat wordt er natuurlijk niet geproduceerd en dus niets verdiend, dus tijd is wat mij betreft de grootste uitdaging. Bijzonder vond ik het plaatsen van een enorme portaalkraan die 30 ton kan dragen. Deze kraan moest droog staan en verwarmd worden.”

Joyce: “Voor mij was alles nieuw tijdens deze stop. Ik ben hiervoor werkzaam geweest op de High Tech Campus en heb gewerkt als eventmanager, maar een industriële site is echt andere koek. Tijdens de stop ben ik mee geweest bij een inspectie in het koelwaterkanaal. Ik ben, gekleed in een waadpak en met zaklamp, op tocht geweest door ondergrondse leidingen met een doorsnede van slechts aan paar meter. Maar ook het uitvoeren van een grote baggerklus op het kanaal was erg bijzonder.”

Wat vond je het leukste aan dit enorme project?

Joost: “De goede sfeer in het team en de samenwerking met onze opdrachtgever en leveranciers. We werken voor deze stop bijvoorbeeld heel nauw samen met Collé, een partij gespecialiseerd in de verhuur, verkoop, service en training van machines & materieel. Als afsluiting zijn we gezellig met z’n allen wat gaan eten. Dat was heel gezellig, want het organiseren van een onderhoudsstop schept echt een band.”

Joyce: “Daar sluit ik mij bij aan. Geen enkele dag was te voorspellen, dat maakt het interessant. We maken natuurlijk een goede planning, maar je moet continu schakelen. Echt een unieke ervaring. Zeker wanneer je hoort dat alle tijdelijke medewerkers erg tevreden zijn over de voorzieningen en diensten tijdens de stop. We kregen te horen dat ze nog nooit zo goed zijn gefaciliteerd. En vanuit RWE hebben we een ‘Mission Zero Coin’ ontvangen als blijk van waardering.”

Wil je ook werken bij HEYDAY? Bekijk hier onze vacatures.

HEYDAY_integrated_industrie-51
Picture of Lisa Hagoort

24-07-2023

PR & Marketing Adviseur bij HEYDAY