<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

"De overstap naar facility management was spannend, maar heeft goed uitgepakt"

Terug naar blog overzicht

“Ik vind het heerlijk om veel ballen tegelijkertijd in de lucht te houden en met van alles bezig te zijn. Dat kan ik mijn als rol als Facility Manager naar hartenlust: er is op de kantoren van VGZ altijd iets te doen. Ik was hiervoor werkzaam in de horeca en hotellerie en stiekem heeft het werk veel gelijkenissen, alleen dan in een kantooromgeving en met regelmatige werktijden.”

sjoerd konter heyday

Sjoerd Konter werkt namens HEYDAY als Facility Manager voor VGZ, waar hij verantwoordelijk is voor het coördineren van de facilitaire dienstverlening en het aansturen van de hospitality- en huisvestingsteams in Arnhem en Eindhoven. “Ik vind het belangrijk om mee te draaien in de operatie, zodat ik kan ervaren of een proces logisch is ingericht en wat er beter of anders kan.”

Wat doe je bij HEYDAY?

“Het is mijn taak om een bezoek aan één van de kantoorpanden van VGZ zo prettig mogelijk te maken voor de gebruiker. Om dit te bereiken, stuur ik de hospitality- en huisvestingsteams van HEYDAY aan en coördineer ik de verschillende facilitair dienstverleners die voor VGZ actief zijn. VGZ werkt voor de verschillende diensten graag samen met specialisten, maar voor een gebruiker treden we als één team naar buiten. Het is aan mij om ervoor te zorgen dat alles goed op elkaar is afgestemd en dat we nauw met elkaar samenwerken. Daar doe ik mijn stinkende best voor.”

Hoe heb je HEYDAY leren kennen?

“Ik woon op loopafstand van het kantoor van VGZ in Arnhem en zag per toeval de vacature van HEYDAY voorbijkomen. Ik heb hiervoor jarenlang in de horeca en hotellerie gewerkt en zag direct veel gelijkenissen toen ik het functieprofiel las. De overstap was spannend, maar heeft heel goed uitgepakt. Het doel van facility management is eigenlijk hetzelfde: iedereen weer lachend de deur uit laten gaan. Mijn focus ligt echt op de gast, in dit geval de gebruiker van het kantoor. Het dienstverlenende zit in mijn bloed, ik vind het heerlijk om anderen te ontzorgen en het ze naar de zin te maken.”

Wat vind je leuk aan je werk?

“Het klinkt cliché, maar de afwisseling in mijn werk. Elke dag ziet er anders uit. Het ene moment ben ik met mijn team bezig, zit iedereen op de juiste plek, lopen de processen goed en zijn we met de juiste dingen bezig? Het andere moment ben ik in gesprek met onze opdrachtgever vanuit VGZ en vertaal ik hun strategie op facility management naar de operatie. Binnen VGZ spelen er allerlei vraagstukken die veel impact hebben op hoe de dienstverlening is ingericht. Ik stel me richting VGZ op als sparringpartner en probeer altijd mee te denken over de best passende oplossing.”

Wat zijn voor VGZ belangrijke pijlers in de samenwerking?

“VGZ is een zorgverzekeraar en wil de gezondste en beste werkomgeving voor haar medewerkers neerzetten. Dit uit zich in alles wat we doen: van materiaal keuzes en duurzame oplossingen tot het stimuleren van gezonde en vitale gewoontes. Maar ook het menselijke aspect vormt een belangrijke pijler, denk bijvoorbeeld aan de onboarding. Om ervoor te zorgen dat een nieuwe medewerker zich welkom voelt, is de eerste indruk cruciaal. Ik richt me vooral op het zo gebruiksvriendelijk maken van alle processen, zodat de mens echt centraal staat.”

Hoe blijf je op de hoogte van trends en ontwikkelingen?

“Naast mijn werk bij VGZ ben ik onderdeel van HEYDAY’s innovatieambassadeurs. Het mooie aan HEYDAY is dat we voor veel verschillende opdrachtgevers actief zijn verspreid door heel Nederland. Vanuit elk account sluit één collega aan bij deze groep. Zo houden we elkaar op de hoogte van wat er speelt bij onze opdrachtgevers en krijgen we mee welke trends en ontwikkelingen er spelen in de markt. Dat is een mooie wisselwerking, want zo kun je de beste werkomgeving creëren voor je klant.”

Wil je ook werken bij HEYDAY? Bekijk hier onze vacatures.

VGZ-Arnhem-6-
Picture of Lisa Hagoort

14-06-2023

PR & Marketing Adviseur bij HEYDAY