<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Forever single service of toch een partner in multi services?

Terug naar blog overzicht

Het opzetten en regelen van facilitaire dienstverlening kan gedoe en veel verantwoordelijkheid met zich meebrengen. Veel bedrijven vinden dan ook het uitbesteden van hun facilitaire diensten een aantrekkelijke optie. Zeker in vergelijking met het inbesteden van de facilitaire diensten. Maar waar komt die liefde voor outsourcing van facilitaire diensten vandaan? En blijf je dan forever single of zoek je liever een partner in multi services?

single services versus multi services

In dit blog: single service uitbesteding, wat is het? Wat zijn de voordelen en aandachtspunten van het leven als single met single service uitbesteding? En wanneer is de vertrouwde relatie met een partner in multi services uitbesteding een aantrekkelijke optie voor jouw organisatie?

Wat is single service uitbesteding?

Wanneer je als organisatie de markt van facilitaire diensten betreedt, blijkt dat er meer vissen in de zee zwemmen dan je in eerste instantie denkt. Je kunt verdwalen in alle mogelijkheden en kandidaten voor deze taken.

Als je nog niet eerder een facilitaire dienst hebt uitbesteed, dan is single service uitbesteding een voorzichtige en mooie eerste stap om kennis te maken met outsourcing van je facilitaire dienstverlening. Van beide kanten kun je dan ontdekken of je bij elkaar past.

Bij single service uitbesteding besluit je als organisatie om een enkele facilitaire dienst uit te besteden bij een leverancier. Denk hierbij aan facilitaire diensten zoals hospitalitydiensten, servicedesk, data-analyse van je dienstverlening, schoonmaak, catering of beveiliging.

Voordelen van het leven met single service uitbesteding

Single service uitbesteding kun je - zoals de naam al doet vermoeden - afsluiten voor een single dienst. Bij een eenmalige aanbesteding, bijvoorbeeld, kun je het hele proces van contractering professioneel uitbesteden.

Je profiteert dan van specifieke kennis die je voor een enkele keer in huis haalt. Geen extra post op de payroll, maar de ruime ervaring van een externe specialist en de efficiëntie van een afgekaderde hoeveelheid werk. Of wat te denken van het afstoten of aantrekken van een pand. Je kunt dan de flexibiliteit van het af- of opschalen van medewerkers goed gebruiken.

Net als in het datingproces staat single service uitbesteding voor een onafhankelijk en flexibel proces waarmee je zelf de controle houdt en zelf de leveranciers en medewerkers kunt benaderen.

Aandachtspunten van single service uitbesteding

Met single service uitbesteding besteedt je diensten los van elkaar uit. Je hebt inhoudelijke kennis nodig om deze diensten op passende wijze in te kopen en kennis van je medewerkers om te weten hoe je die het beste kunt aansturen.

Voor het inbesteden van je facilitaire dienstverlening heb je mensen in dienst die beleid maken, je hebt inkopers om te zorgen dat de diensten goed worden ingekocht én je hebt managers en teamleiders die al deze diensten aansturen op de werkvloer.

Kortom: met single service uitbesteding beleg je de kennis en kunde van een enkele facilitaire dienst bij een expert en vertrouw je de facilitaire specialist deze kerntaak toe. Samen kun je tenslotte vaak meer bereiken dan alleen.

Single ready to mingle: een partner in multi services

In geval van liefde op het eerste gezicht is het een volgende stap om je commitment voor uitbesteding uit te spreken. Want wanneer je tot inzicht komt dat het uitbesteden van een facilitaire dienst bij jouw organisatie past, kun je verder kijken dan een enkele dienst.

Bij multi services uitbesteding kies je voor het bundelen van meerdere diensten in een vertrouwde relatie met een facilitair partner. Zo kan je schoonmaakbedrijf niet alleen de schoonmaak van de kantooromgeving oppakken, maar ook de schoonmaak van ramen, specialistische schoonmaak en sanitaire middelen voor de toiletten op zich nemen. Of je kunt zelfs de aansturing van de hele schoonmaak uitbesteden bij een hospitality medewerker.

Je krijgt zo een team van specialisten dat zo (kosten)efficiënt mogelijk de maximale kwaliteit levert. Zonder al die mensen op de payroll en met slechts een enkel contract bespaar je zelfs op administratief personeel. Je hebt niet de verantwoordelijkheid voor de operationele en tactische uitvoering van deze facilitaire diensten, maar houdt wel de strategie in handen.

Wat is een aantrekkelijke manier van uitbesteding voor jouw organisatie?

Met alleen single service of alleen multi services uitbesteding van je facilitaire diensten ben je er nog niet. Voor een volledig overzicht van alle facilitaire modellen in Nederland en verschillende vormen van relaties met externe partijen raad ik je aan om het whitepaper te downloaden.

We helpen je graag als je wilt weten welke manier van uitbesteding van facilitaire diensten past bij jouw organisatie. Blijf je single en onafhankelijk of zoek je een vertrouwde partner om jouw organisatie draaiende te houden? Vraag geheel vrijblijvend een adviesgesprek aan.

HEYDAY_integrated_industrie-55
Picture of Sarah Blonk

10-03-2022

Klantmanager bij HEYDAY