<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Pieter Lems (NN) over kantoor van de toekomst: 'It's all in the mix'

Terug naar blog overzicht

Voor facilitair managers die er nog aan twijfelen: het hybride werken leidt niet tot een verminderde productie en het heeft een positieve invloed op het mentale en fysieke welzijn van medewerkers. Alleen heeft de innovatiegraad er wel onder te lijden, constateert accountants- en advieskantoor PwC na onderzoek. Facto legde de resultaten voor aan Pieter Lems, Manager Strategie & Ontwikkeling bij Nationale-Nederlanden Facility Management.

“We zijn verantwoordelijk voor de kantoren in Nederland”, steekt Pieter Lems van wal. “Dat betekent dat we in Nederland bijna 9.000 medewerkers bedienen. De hoofdlijn is dat mensen ervoor kiezen om gemiddeld twee dagen per week naar kantoor te gaan en dat die uitgangspositie zich stabiliseert. Uit tevredenheidsonderzoeken blijkt dat door het hybride werken de engagement, oftewel betrokkenheid, bij NN is gestegen. Mensen waarderen de flexibiliteit en de vrijheid van het hybride werken."


Wat volgens Lems ook aan de tevredenheid heeft bijgedragen is dat NN vrij snel nadat corona uitbrak wijzigingen in het kantoor heeft aangebracht. 'Daardoor hebben wij nu een juiste mix van algemene ruimtes om te overleggen en werkplekken waar je elkaar achter je bureau ontmoet tot aan belcellen om geconcentreerd dat videobelgesprek te houden.”
Die tevredenheid blijkt ook uit het onderzoek van PwC. Met 53 procent van de werkende bevolking die kiest voor het hybride werken, scoren we het hoogste in de EU.

Lees hier het volledige interview op de website van Facto.

HEYDAY_wenteling-15

30-10-2023