<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

"Als contractmanager bij HEYDAY jaag ik innovaties aan, zoals alternatieven voor disposables"

Terug naar blog overzicht

“Als contractmanager bij HEYDAY ben ik continu bezig met het verbeteren van onze dienstverlening op locatie. Welke trends en ontwikkelingen spelen er? Welke innovaties maken onze dienstverlening beter of gemakkelijker? Op dit moment houd ik me bezig met een groot project met betrekking tot disposables.” 

Edwin de Vries werkt sinds september 2021 bij HEYDAY na een half leven in de horeca, waar hij operationeel eindverantwoordelijk was bij een cateraar. In zijn huidige rol als contractmanager werkt hij voor een grote klant van HEYDAY in de industrie.

Wat doe je bij HEYDAY?

“Ik beheer op strategisch niveau het contract met onze klant, een petrochemisch bedrijf met zes locaties in Nederland en België, en alle leveranciers. Als HEYDAY regisseren wij alle facilitaire soft services en is het onze taak om de dienstverlening continu te blijven verbeteren. Ik houd alle trends en ontwikkelingen in de gaten en jaag innovaties aan. Vervolgens ondersteun ik de facility managers op locatie met het implementeren van deze innovaties of verbeteringen. Dit zijn interessante projecten, er komt van alles voorbij. Een voorbeeld is het verduurzamen van het volledige wagenpark en het digitaliseren van verschillende toegangsprocessen.”

Met welk project ben je nu bezig?

“Ik richt me nu op een groot project met betrekking tot disposables. Disposable betekent letterlijk 'wegwerp' en de term wordt gebruikt om te verwijzen naar artikelen die bedoeld zijn voor eenmalig gebruik. Hierbij wordt gedacht aan bijvoorbeeld wegwerpservies zoals wegwerp borden, bekers, bestek en bakjes. Vanaf 1 januari 2024 is het niet meer toegestaan om plastic wegwerpbekers en -maaltijdverpakkingen te gebruiken op kantoor. Herbruikbare borden en bekers zijn dan de norm om milieuvervuiling en plastic soep te voorkomen. In eerste instantie ging ik op zoek naar een oplossing voor mijn klant, maar alle opdrachtgevers van HEYDAY hebben met dit vraagstuk te maken.”

Hoe ziet het traject eruit?

“We hebben toen met een aantal afgevaardigden uit onze organisatie de krachten gebundeld en een werkgroep gevormd om te onderzoeken welke alternatieven er zijn in de markt. In deze werkgroep zit een collega die actief is voor een grote corporate, een wat kleiner kantoor en een bedrijfsverzamelpand. Ikzelf ben natuurlijk actief in een industriële omgeving. Samen hebben we in kaart gebracht wat de verschillende oplossingen zijn, zodat we voor elke klant van HEYDAY een passende oplossing kunnen bieden. Uit onze gesprekken met leveranciers zijn vier bruikbare opties naar voren gekomen.”

Wat zijn deze alternatieven?

“Het eerste alternatief is een kunststofbeker voor kantoorgebruik: je pakt de beker bij binnenkomst en levert hem weer in wanneer je het pand verlaat. Een andere mogelijkheid is een persoonlijke to go-beker van kunststof die een medewerker zelf meebrengt. Je kunt daarnaast ook overstappen op een high-end dubbelwandig glas of kiezen voor ‘ouderwets’ porselein. Elke optie heeft natuurlijk voor- en nadelen. Wanneer je kiest voor een afwasbare kunststofbeker voor kantoorgebruik, moet je wel over voldoende capaciteit beschikken om deze bekers dagelijks af te wassen. Ook heb je bij kunststof te maken met het feit dat het minder heet wordt dan porselein. Om de beker toch goed schoon te krijgen, heb je ook de juiste afwasmiddelen nodig.”

Er komt dus heel wat bij kijken bij deze keuze?

“Zeker! We zijn daarom gestart met een aantal pilots op locatie om te kijken hoe de verschillende alternatieven in de praktijk bevallen. Op ons hoofdkantoor in Eindhoven gebruiken we nu de Recupz, dat is een kunststofbeker die elke collega bij binnenkomst eentje pakt, gebruikt en bij vertrek in de vaatwasser plaatst. In onze zoektocht naar een passend alternatief kwamen we in contact met de producent en zijn we met de pilot van start gegaan. We zijn de eerste plek in Nederland waar we dit product uittesten, daar zijn we best een beetje trots op. De producent neemt onze feedback mee in het verbeteren van het product. Bij een aantal opdrachtgevers testen we de andere opties.”

Wil je ook werken bij HEYDAY? Bekijk hier onze vacatures.

HEYDAY_integrated_industrie-87
Picture of Lisa Hagoort

01-02-2023

PR & Marketing Adviseur bij HEYDAY