<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

De onmisbare kracht van een facilitaire innovatiemanager.

Terug naar blog overzicht

In de huidige tijd waarin veranderingen razendsnel gaan en trends elkaar in hoog tempo opvolgen, is innoveren essentieel. En niet als tijdelijk project, maar idealiter als doorlopend proces binnen iedere organisatie. Een bedrijf dat hier veel gehoor aan geeft is netbeheerder TenneT. Thema’s als duurzaamheid en circulariteit staan hier hoog in het vaandel en zijn belangrijke pijlers voor de strategie van het bedrijf. Ook op facilitair vlak zijn innovaties essentieel en zijn er de afgelopen jaren al mooie stappen gemaakt. TenneT maakt zich op voor ‘the next level’, waarbij de facilitair innovatiemanager de onmisbare kracht is. 

Binnen TenneT wordt er al veel gedaan op het gebied van innovatie. Ook op facilitair vlak, waar HEYDAY verantwoordelijk voor is, zijn zij al goed op weg. Zo is er een mooi WorkPlace concept ontwikkeld welke continu in beweging blijft, is het facilitaire team aanjager als gaat om circulariteit en worden er regelmatig innovatieve ideeën op tafel gelegd.

“Het is geweldig om te zien dat innovatie al zo leeft binnen TenneT en dat daar op alle facetten binnen het bedrijf gehoor aan gegeven wordt. Maar de ambitie is groter dan dat. We hebben onszelf bepaalde doelstellingen opgelegd en die willen we de komende tijd realiseren. Hiervoor is er een roadmap voor duurzaamheid gemaakt binnen TenneT. Nu is het tijd voor ‘the next level’. Het is tijd voor een innovatiemanager", aldus Mirjam Hofland, Senior Facility Manager bij TenneT via HEYDAY Integrated. 

Om een stap verder te gaan op het gebied van innovatie, duurzaamheid en circulariteit is het noodzakelijk om een dedicated persoon te hebben die aanjaagt op deze gebieden. Allereerst om de eerdere successen meer onder de aandacht te brengen en deze met trots naar buiten te dragen. Maar natuurlijk vooral om door te pakken op nieuwe en bestaande initiatieven. Een pionier die kansen ziet en deze met beide handen aangrijpt. De innovatiemanager zorgt voor deze onmisbare kracht. 

De innovatiemanager is gericht op voortdurende verbetering en kansrijke ontwikkelingen, om die vervolgens om te zetten in concrete projecten. Kortom: het signaleren én realiseren van passende nieuwe of vernieuwde dienstverlening in de facilitaire dienstverlening voor TenneT. Mirjam vertelt: “Binnen de facilitaire dienstverlening van TenneT werken we veelal samen met HR, IT en asset management. Dat betekent voor de innovatiemanager een scope die breder is dan alleen facilities. Daarmee is het een uitdagende functie, waarmee je kunt prikkelen, inspireren, verrassen en ontwikkelen. Een rol waarmee iemand een enorme bijdrage levert aan mens, bedrijf en maatschappij. Wij kunnen niet wachten om een enthousiasteling te verwelkomen in ons team die aan te slag gaat met dit essentiële onderwerp.” Is deze rol als facilitair innovatiemanager voor jou (of iemand die je kent) weggelegd? Bekijk dan hier de volledige vacature.

Op een andere manier impact maken bij TenneT? Dat kan naast Innovatiemanager ook als Facilitair Projectleider Coördinator. Enerzijds ben je als projectleider verantwoordelijk voor een diversiteit aan facilitaire projecten die TenneT en HEYDAY samen verzorgen. Dit betreft zowel huisvestings- als inrichtingstrajecten, verhuizingen als aanbestedingen. Daarnaast ben je als Project Coördinator ook verantwoordelijk voor de aansturing en ontwikkeling van het team met projectmedewerkers. Kortom: een afwisselende en uitdagende functie. Meer weten? Bekijk dan hier de volledige vacature.

5. HEYDAY_integrated31
Picture of Anne Elliott

30-01-2023

Brand Specialist