<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Wat is community
management?

Community management draait om het samenbrengen van mensen

Facilitaire dienstverlening is het afgelopen decennium razendsnel ontwikkeld. Was de trend lange tijd om facility zo efficiënt mogelijk te organiseren, vandaag de dag is het juist een manier om het verschil te maken. Hoewel er enerzijds sprake is van een enorme individualiseringsslag en de vraag naar personalisatie groeit, bestaat anderzijds ook de behoefte om ergens bij te horen. Om onderdeel te zijn van een community - zowel op de werkvloer als thuis. Hier komt community management om de hoek kijken.

De betekenis van community management

Wat is community management? Community management is een breed en veelgebruikt begrip, maar het creëren van een omgeving waar verschillende doelgroepen met elkaar in contact komen raakt de kern. Of dit nu de community binnen een kantoorpand, industriële site, campus of woontoren is. 

Waarom is community management zo belangrijk? Wanneer mensen zich prettig voelen in een omgeving en de community, zullen ze namelijk niet snel ergens anders gaan werken of hun huurcontract opzeggen. De attractiviteit van een pand of organisatie draait niet alleen om de harde factoren, maar ook om de sociale factoren.

Door het inzetten van een community manager kun je de rol van verbinder verder vormgeven. Het levendig houden van zo’n community is namelijk niet iets ‘wat je er zomaar even bij doet’. De kracht van een community ligt in het samenbrengen van medewerkers, leveranciers of bewoners. Denk aan het faciliteren van ontmoetingen zoals netwerkbijeenkomsten, kennissessies of sociale activiteiten, waardoor je mensen daadwerkelijk samenbrengt. 

Team-602x609

Succesfactoren voor community management

  • Luister naar de community: Door je in te leven, het gesprek aan te gaan en data te verzamelen weet je of de medewerkers, huurders of bewoners nog steeds blij en tevreden zijn en achterhalen waar behoefte aan is binnen de community.
  • Eén aanspreekpunt: Stel een community manager aan als aanspreekpunt. Zo weten medewerkers, huurders of bewoners waar ze moeten zijn. De community manager is het gezicht van de community, de contactpersoon bij problemen of vragen en de drijvende kracht achter evenementen.
  • Digitalisering: Met digitale tools kun je het gebruikers zo makkelijk mogelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan een app, waarin gebruikers die een bepaalde service nodig hebben dit ook via de app kunnen ontsluiten of via de app met andere doelgroepen in contact kunnen komen.
  • Hospitality: Het is de kunst om een medewerker, bewoner of huurder in zijn zoektocht niet slechts tevreden te stellen, maar zijn verwachtingen juist te overtreffen
trp-597x609

Aan de slag met community management?

Wat is nodig om de community binnen jouw pand of organisatie van de grond te krijgen? Spar met één van onze specialisten en ontvang geheel vrijblijvend advies.

Stel je vraag