<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Brightlands Campus Greenport Venlo verbreedt facilities met workspacemanagement.

Terug naar blog overzicht

Campus Vastgoed Greenport Venlo kiest voor het inzetten van workspacemanagement om de bewoners van de campus te faciliteren. Op deze manier draagt ze bij aan de ontwikkeling en groei van alle huurders van de Brightlands Campus Greenport Venlo. Een campus waar gezonde en veilige voeding, future farming en een bio circular economy centraal staan en de facilitaire dienstverlening op een heel nieuwe wijze wordt vormgegeven.

Greenport-Venlo_5_370x300_acf_cropped

“We kiezen bewust niet voor het traditionele facility management”, zegt Brigitte de Haan, sitemanager en opdrachtgever van het concept. “We willen weten waar onze campusbewoners mee bezig zijn en daarop inspelen door de randvoorwaarden te faciliteren. En dat in de snel veranderende omgeving van een groeiende campus.”

Workspacemanager

Wendy Grubben vervult sinds 1 maart de rol van workspacemanager bij Brightlands Campus Greenport Venlo vanuit HEYDAY. Daarbij wordt ze ondersteund door floormanagers. Wendy volgde haar opleiding aan de hotelschool in Maastricht en werkte jaren in de customer service branche waar ze actief was voor opdrachtgevers als Schiphol, Rituals en Videoland.

Customer service zit haar in het bloed. Op dat vlak heeft ze ook ruime ervaring opgedaan met real-time adherence management, waarbij het ontginnen van data centraal staat. Die kennis past ze nu ook toe binnen Greenport. “Data is King! Daarom is het noodzakelijk de systemen zo volledig mogelijk te benutten en te voorzien van correcte en volledige input. De rapportages leveren stuurinformatie op over de dienstverlening en geven aan waar we het beter en efficiënter kunnen doen. Daar wil ik mijn aandacht de komende tijd dan ook op richten en medewerkers en leveranciers bewust van maken”, geeft Wendy aan.

Toegevoegde waarde Managing Agent

Er is bewust gekozen om meer in te zetten op de relatie tussen de bewoners van de campus. Hierin speelt HEYDAY als facilitair partner een essentiële rol: met het aanstellen van een workspacemanager is er meer aandacht voor hospitality, data en het creëren van een community building.

Zo ontstaat samen met de single-service suppliers, die ieder expert zijn in hun vakgebied, een flexibel netwerk van kennis en kunde dat kan inspelen op de veranderende omgeving.  “Als je werkt met vakexperts, moet je iets anders meebrengen”, vertelt Rianne Maas, klantmanager bij HEYDAY. “De workspacemanager zet in op de connectie en de zachte kant van faciliteren. Maar ze draagt ook zorg voor de informatie en rapportages. Samen met de leveranciers vormen we zo een stevige basis.”

Brigitte de Haan: “HEYDAY voegt als managing agent ook echt waarde toe voor de opdrachtgever, leveranciers en partners. Maar bovenal zijn ze de verbinder voor de huurders, bewoners en gasten op de campus.”

High tech, high touch

Alle diensten binnen Greenport worden digitaal ondersteund. Geen receptiebalie maar een digitale receptiezuil, selfservice kassa’s, nieuwe betaalsystemen in de horeca en een facilitaire campus-app. Mocht je nog niet zo gewend zijn aan al die digitale oplossingen dan zijn er de floormanagers die je snel op weg helpen. Ze zijn niet alleen gastheer of gastvrouw, maar ook de ogen en oren op locatie. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor contractbeheer en faciliteren de events, congressen en vergaderingen bij Greenport.

Samen met de klant

“Wij willen bijdragen aan het waarmaken van de dromen van onze huurders”, vertelt Brigitte de Haan. “Zo praten we met een campus start-up op het gebied van sensoring over het beschikbaar stellen van een ruimte waar ze hun ontwikkelingen kunnen testen, een soort fieldlab omgeving rondom de werkplek. Maar we maken ook deel uit van een showcase van een van de campusbewoners die zich bezighoudt met vertical farming."

De horeca beheert nu zelf een vertical farming-kas en kweekt daar kruiden en sla die vervolgens weer in het restaurant worden gebruikt. Een andere start-up gebruikte het restaurant als podium voor een nieuw product ‘liquid salad’. "Voor deze gezonde uitvinding ontving het bedrijfje zelfs de aanmoedigingsprijs van de Jaarprijs Goede Voeding. Zo helpen we hen ook de producten nog beter te maken. Allemaal ideeën die we omarmen en waar we aan mee willen werken. Het is weliswaar faciliteren, maar toch anders.”

De samenwerking

HEYDAY Integrated regisseert sinds 1 april 2018 de facilitaire dienstverlening van Brightlands Campus Greenport Venlo, één van de vier Limburgse campussen, die samen staan voor een innovatieregio waar onderzoekers en ondernemers samen de grote uitdagingen aangaan op het gebied van services, materialen, gezondheid en voeding. HEYDAY is door Campus Vastgoed Greenport Venlo aangesteld als Managing Agent-partner om de facilitaire dienstverlening verder te professionaliseren.

HEYDAY_integrated8
Picture of Lisa Hagoort

11-07-2019

PR & Marketing Adviseur bij HEYDAY