<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
HEYDAY-2-780-Banner_1400x180_acf_cropped-11-1

Nieuws

Met de eerste paal voor SPOT Amsterdam begint de bouw van 1.090 woningen

09 juni

Wethouder Laurens Ivens sloeg op 2 juni samen met Amvest, COD en DUQER eerste paal voor SPOT Amsterdam. Een mijlpaal voor SPOT! Het betekent de start van de bouw van in totaal zo’n 1.090 woningen, 13.000 m² kantoren en 4.000 m² voor kleinschalige winkels, horeca en sportvoorzieningen. HEYDAY ontwikkelde een uniek service- en community concept voor SPOT Amsterdam dat bewoners, gebruikers en bezoekers voorziet van een prettige omgeving waarin alle aspecten flexibel en wendbaar zijn.

Als belangrijkste investeerder in SPOT is Amvest verheugd op deze nieuwe aanwinst. CEO Heleen Aarts: “We zijn trots dat we met SPOT bijdragen aan de transitie van dit gebied. De woningen en voorzieningen nemen wij voor de lange termijn in portefeuille voor AEGON Nederland. Hiermee creëren wij een vitale, toekomstige community voor de bewoners. Wij zullen de inwoners van Zuidoost als eerste aanmoedigen om zich in te schrijven voor deze woningen. Zo helpen wij ervoor te zorgen dat Amsterdam een dynamische stad blijft, met ruimte voor iedereen.”

SPOT Amsterdam is hét nieuwe woongebied in Amstel III in Amsterdam Zuidoost. Initiatiefnemers COD en DUQER hebben de aflopen jaren ingezet om met de gemeente Amsterdam de plannen vormgegeven. Amvest heeft zich in een vroeg stadium gecommitteerd tot de beslissende afname van 820 huurwoningen voor AEGON Nederland en het gehele commerciële programma. Er komen daarnaast 270 koopwoningen, waarvan de verkoop start in 2022. Medio 2024 worden de eerste huurwoningen opgeleverd, de koopwoningen begin 2025.

Wethouder Laurens Ivens van de gemeente Amsterdam is zeer verheugd dat SPOT nu daadwerkelijk van start gaat. Randy van den Broek, projectdirecteur van SPOT, sluit zich daarbij aan: “Het is een belangrijk moment voor de grootschalige transformatie van het nu nog monofunctionele kantorengebied rondom de Hogehilweg naar een levendige woon- en werklocatie.”

Service- en community concept

Leven in SPOT is bruisend, levendig en inclusief. Speciaal voor SPOT heeft HEYDAY het service- en community concept ‘SPOT_ON’ ontwikkeld. Het concept is innovatief, duurzaam en biedt een betaalbare en betrouwbare omgeving omgeving aan de bewoners, kantoorgebruikers en bezoekers van SPOT. Door het analyseren van beschikbare data, onder meer gegenereerd door middel van een specifiek voor SPOT ontwikkeld data landschap, is het mogelijk om de dienstverlening continu te optimaliseren. Voor de gebruiker betekent dit dat hij of zij altijd voorzien wordt van relevante services en verrassende programmeringen passend bij zijn of haar behoeftes. Voor de eigenaar betekent het inzicht in bezettingsgraden en rendement op basis waarvan budgettering en bijsturing kan plaatsvinden.

Initiatiefnemers

SPOT staat voor Superior Plan of Transformation en is een initiatief van COD en DUQER. Amvest heeft namens Aegon Nederland 820 huurwoningen in SPOT gekocht, waarvan 110 sociale huurwoningen en 525 huurwoningen in het middensegment. Ook heeft Amvest 13.000 m² kantoorruimte en voorzieningen aangekocht in SPOT. Het Masterplan is van KAAN Architecten en de gebouwen zijn door verschillende architecten ontworpen. De eerste woningen worden naar verwachting opgeleverd 2024. Ben je geïnteresseerd in wonen in SPOT? Je kunt je al inschrijven als geïnteresseerde via: www.spotamsterdam.nl/interesse

2-4

Delen
Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday