<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Facilitaire dienstverlening:
voor de groei en bloei van
je organisatie

Facility management is de motor van de organisatie

Facilitaire dienstverlening in steekwoorden:

 • Ondersteunend aan de core business
 • Gegarandeerde bedrijfscontinuïteit
 • Omzetgroei
 • Efficiëntie en kostenbesparing
 • Hogere klant- en medewerkerstevredenheid
 • Prettige, gezonde en veilige werkomgeving

Wat is facilitaire dienstverlening?

facilitaire dienstverlening

Facilitaire dienstverlening: wat en waarom?

Facilitaire dienstverlening is de motor van de organisatie. Het is het zorg dragen voor alle diensten en voorzieningen die ondersteunend zijn aan de kernactiviteit van een organisatie op operationeel, tactisch en strategisch vlak. Op deze pagina lees je alles over:
 
 • De betekenis van facilitaire dienstverlening
 • De cruciale aandachtspunten voor het optimaal organiseren van facilitaire dienstverlening
 • De rol van facility management over 10 tot 15 jaar
Lees meer over de betekenis van facilitaire dienstverlening

Trends en ontwikkelingen in facilitaire dienstverlening

Er verandert veel binnen de facilitaire markt. De invloed van technologie en outsourcing groeit, duurzaamheid is steeds belangrijker en het draait om het toevoegen van waarde. Ontdek op deze pagina de belangrijkste trends en ontwikkelingen in facilitaire dienstverlening voor de komende jaren:

 • Het creëren van waarde voor de organisatie
 • Vervagende afdelingsgrenzen
 • De toenemende mate van outsourcing
 • Technologische innovatie vs. sociale innovatie
 • Duurzaamheid
Lees meer over de laatste trends en ontwikkelingen in FM

Innovatie in facilitaire dienstverlening

De focus van facilitaire dienstverlening verschuift van efficiëntie en kostenbesparing naar kwaliteit en innovatie. Maar hoe zorg je constant voor vernieuwing en verbetering? Innovatie is één van de grootste uitdagingen binnen facilitaire dienstverlening. Op deze pagina lees je meer over:

 • Waarom innovatie binnen facilitaire dienstverlening belangrijk is
 • De voordelen van innovatie voor de facilitaire organisatie
 • En een aantal voorbeelden van innovatie
Lees meer over innovatie in FM
whitepaper uitdagingen en kansen in facility management

Uitdagingen en kansen in facility management

Handvatten voor facility managers om de organisatie te laten groeien en bloeien.

Download het whitepaper

Hoe organiseer je facilitaire dienstverlening?

Het uitbesteden van facilitaire diensten betekent het inzetten van een specialistische partij voor (alle) facilitaire diensten die ondersteunend zijn aan jouw core business. Er bestaan verschillende modellen voor het uitbesteden van facilitaire dienstverlening:

single-service uitbesteden

Single-service uitbesteding

Met een single-service model besteed je elke facilitaire dienst afzonderlijk uit aan de beste leverancier voor de specifieke facilitaire dienst. Binnen dit model werk je dus met experts voor de uitvoering van elke facilitaire dienst. Ontdek op deze pagina:
 
 • Wat is single-service uitbesteding?
 • Wanneer is single-service uitbesteding een geschikte oplossing?
 • Wat zijn de voordelen van single-service uitbesteding?
Lees meer over single-service
multi-services uitbesteden

Multi-services uitbesteding

Er is sprake van multi-services uitbesteding als je meerdere facilitaire diensten bundelt en onderbrengt bij dezelfde leverancier. Dit is interessant wanneer je meerdere diensten wil uitbesteden om de aansturing efficiënter in te richten. Lees op deze pagina:
 
 • Wat is multi-services uitbesteding?
 • Wanneer is multi-services uitbesteding een geschikte oplossing?
 • Wat zijn de voordelen van multi-services uitbesteding?
Lees meer over multi-services
integrale facilitaire organisatie

Integrale facilitaire dienstverlening 

Door facilitaire dienstverlening integraal uit te besteden zorg je voor kostenbesparingen, synergie, innovaties en een hogere medewerkers- en klanttevredenheid. Laat specialisten samenwerken als één bedrijf met het regiemodel. Ontdek op deze pagina:

 • Wat houdt IFM in?
 • Wanneer is integrale facilitaire dienstverlening een geschikte oplossing?
 • Wat zijn de voordelen van integrale facilitaire dienstverlening?
Lees hier meer over IFM

Onze facilitaire diensten

facilitair advies

Facilitair advies voor elk vraagstuk

Facilitair advies helpt je om antwoorden te vinden op strategische of tactische uitdagingen waarvan je niet direct weet hoe ze op te lossen. Ontdek op deze pagina met welke vraagstukken we je kunnen helpen, wat de meerwaarde is van facilitair advies en hoe we ervoor zorgen dat je een praktisch advies ontvangt waar je direct mee aan de slag kunt.

Lees meer over facilitair advies
facilitair maatwerk

Facilitair maatwerk

Richt de facilitaire dienstverlening zo in dat je een werkomgeving creëert die een-op-een aansluit bij de organisatie. Geen standaard formule, maar een plan op maat. Lees op deze pagina op welke vlakken we de dienstverlening naar wens kunnen invullen, waarom en wanneer facilitair maatwerk een passende oplossing is en krijg inzicht in onze werkwijze.

Lees meer over facilitair maatwerk
facilitaire organisatie

Facilitaire ondersteuning

Heb je een specifieke vraag, maar niet de capaciteit, kennis, kunde of tijd om het zelf in te vullen? Ontvang van ons facilitaire ondersteuning in de vorm van project- of interim management om jouw facilitaire prestaties te verbeteren. Op deze pagina vertellen we je waarbij we je kunnen helpen, wat de meerwaarde van facilitaire ondersteuning is en hoe we werken.

Lees meer over facilitaire ondersteuning
Facilitaire kosten-503x234

Facilitaire kosten

In een ideale situatie zijn de facilitaire kosten zo laag mogelijk zonder verlies van kwaliteit, om te zorgen dat medewerkers tevreden zijn over de dienstverlening. De ervaring leert dat op het gebied van facilitaire kosten vaak besparingen mogelijk zijn met behoud of zelfs een toename van de kwaliteit van de dienstverlening. Lees op deze pagina wat we voor je kunnen betekenen.

Lees meer over facilitaire kosten
Facilitaire Inkoop-503x234

Facilitaire inkoop

Veel inkopers laten contracten van facilitaire diensten doorlopen vanwege een gebrek aan kennis en tijd. Ze focussen zich op de onderdelen die de core business raken. Wij kunnen op basis van data én de vergelijking met de markt het besparingspotentieel van een organisatie inzichtelijk maken. Lees op deze pagina hoe we dat doen.

Lees meer over facilitaire inkoop

Waarom facilitaire dienstverlening bij HEYDAY?

HEYDAY Facility Management staat bekend als verbinder en regisseur met focus op mensen, innovatie en duurzaamheid. Wij zijn een toegankelijke organisatie waar je terecht kunt met al je vragen over het optimaliseren van facilitaire dienstverlening.

Jouw situatie als uitgangspunt: Jouw specifieke situatie is ons vertrekpunt. Altijd. We kopiëren geen formule, maar kijken naar plaats, tijd, medewerkers en behoefte. Ook als de situatie verandert gedurende de contractperiode. Welke services passen écht bij jouw organisatie?

Onafhankelijk en flexibel door uitgebreid netwerk van ketenpartners: Door onze onafhankelijke positie en een breed en veelzijdige netwerk van meer dan 1500 partners — van schoonmaak tot innovatieve startups — selecteren we de beste leveranciers die de dienstverlening optimaliseren. We laten de beste specialisten uit de markt samenwerken als één bedrijf.

Alle benodigde kennis onder één dak én met kennis van jouw branche: Onze specialisten beschikken over verregaande kennis om een omgeving te realiseren waarin medewerkers optimaal presteren — van het gebouw en de technische omgeving tot manieren om medewerkers te verrassen op de werkvloer. We zetten specialisten gericht in op basis van hun vaardigheden en ervaring in de branche, zodat je altijd op dezelfde golflengte zit.

Meedenken van A tot Z: Binnen iedere fase van facilitaire dienstverlening denken wij met je mee. Of je nu een adviesvraag hebt, ondersteuning bij de operationele inrichting behoeft of het beheer uit handen wil geven. We helpen je stappen vooruit te zetten.

Innovatief & bruggenbouwer: Innoveren zit in ons DNA. We zijn continu op zoek naar partners en innovaties om de facilitaire dienstverlening te blijven verbeteren en optimaliseren voor onze klanten. Daarnaast leggen we de verbinding tussen partijen, bundelen we krachten en dragen we kennis over om je nieuwe inzichten te geven.

Betrouwbaar & transparant: We zijn een betrouwbare en transparante partij die volledig openheid van zaken geeft, inzicht verschaft in de gemaakte kosten zonder margestapeling en daarbovenop een besparing op de facilitaire kosten garandeert. Altijd.

Kennis over de vastgoedmarkt: We beschikken over aanvullende kennis en proposities die gericht zijn op de vastgoedmarkt. Deze portefeuille ligt ook vaak bij de facility manager en daar kunnen we je ook bij helpen.

Duurzaam karakter: We delen het duurzame karakter met onze moeder, ADG, wat zich uit in sociale initiatieven als bijvoorbeeld FikKs en het Nationaal Integratiediner. Wij kunnen daar bij onze klanten aan bijdragen.

Bespreek je facilitaire vraagstuk met één van onze facilitair specialisten

Welke vraag je ook hebt — van kostenbesparing tot aanbestedingsadvies en werkplekconcepten — onze specialisten geven je vrijblijvend advies om de facilitaire dienstverlening te optimaliseren.

Stel je vraag