<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Werkplek en werkomgeving:
voor tevreden medewerkers
en groeiende organisatie-ambities

De werkplek is meer dan een fysieke ruimte

De ideale werkplek en werkomgeving dragen bij aan:

 • Efficiëntie van medewerkers in hun werk
 • Productiviteit op de werkvloer
 • Medewerkerstevredenheid én organisatie-ambitie
 • Gewenste bedrijfscultuur en gedrag
 • Een veilig gevoel als thuis

 

 

 

Werkplek en werkomgeving

Waarom verdient de werkplek aandacht?

Werkplek en werkomgeving

De ideale werkplek 

De ideale werkplek is voor iedereen anders, daarom is het belangrijk dat het werkplekconcept voldoende variatie in type werkplekken faciliteert. Met de ideale mix creëer je een werkomgeving die waarde toevoegt aan de bedrijfscultuur. De ideale werkomgeving draagt zo bij aan de tevredenheid van medewerkers én de organisatie-ambitie. 
 
Ontdek op deze pagina alles over: 
 
 • Hoe de ideale werkplek en werkomgeving bijdragen aan de medewerkersbehoefte en organisatie-ambitie
 • Wat de randvoorwaarden zijn voor het creëren van de ideale werkplek 
 • Welke analyses en metingen nodig zijn voor de ideale werkplek op maat
Lees meer over de ideale werkplek

Trends in werkplekken

De werkplek en de werkomgeving dragen bij aan de betrokkenheid van medewerkers met de organisatie en de prestatie van werknemers op de werkvloer. Om de werkplek als kans te beschouwen voor verbetering, wil je als organisatie inspelen op de trends en ontwikkelingen binnen workplace management.

Op deze pagina leer je alles over de trends:
 
 • Beleving van een gezonde werkomgeving 
 • Welzijn van personeel met de ideale werkplek
 • Activiteit gericht werken
 • De werkplek is meer dan een fysieke ruimte
 • Verbinding met een goed werkplekconcept
Lees meer over trends in werkplekken

Kosten werkplek: van kostenpost naar toegevoegde waarde

Een prettige werkomgeving en fijne werkplek dragen bij aan de arbeidsproductiviteit van medewerkers. Investeren in een prettige werkplek kan dus zeker de moeite waard zijn. Tijd om de werkplek niet als kostenpost te beschouwen, maar als een waardevolle investering voor je organisatie. 
 
Lees op deze pagina meer over de aspecten van de werkplekkosten: 
 
 • Op welke manier de kosten van de werkplek zijn opgebouwd
 • Hoe je de kosten per werkplek kunt berekenen
 • Wat de investering in de werkplek je oplevert
Lees meer over de kosten van de werkplek
Trends in de werkomgeving_Mockup

Trends & ontwikkelingen
van de werkomgeving

Ontdek hoe je op de laatste trends kunt inspelen om
een toekomstbestendige organisatie te creëren

Download het whitepaper

Onze werkplekdiensten

Werkplek inrichten

Werkplek inrichten

De inrichting van de werkplek is een omvangrijk traject. Een externe specialist kan de brug bouwen tussen de organisatie-ambitie en de medewerkersbehoefte. Denk hierbij aan het uitwerken van een Programma van Eisen, een werkplekconcept en -ontwerp op maat en de implementatie van het nieuwe werkplekconcept.
Lees meer over het inrichten van de werkplek
Werkplekbeheer

Werkplekbeheer

Na de implementatie van het werkplekconcept is de werkplek niet ‘af’. Werkplekbeheer is een on-going proces om de werkomgeving optimaal in te richten voor de gebruiker. Het continu monitoren, (bij)sturen en evalueren van de werkplek stimuleert meer tevredenheid en productiviteit van medewerkers en bevordert minder ziekteverzuim. 
Lees meer over werkplekbeheer
Huisvestingadvies-2-503x234

Werkplekbezetting

Gedrag speelt een grote rol in het succes van een (nieuw) werkplekconcept. Hoewel veel organisaties de overstap maken naar flexibel werken of activiteit gerelateerd werken, blijkt dat medewerkers nog vaak een vaste werkplek claimen. Inzicht in werkplekbezetting helpt om de ideale werkplek te realiseren.

Lees meer over het meten van werkplekbezetting
werkplekadvies

Werkplekadvies

De ideale werkplek is geen one-size-fits-all concept, maar ziet er voor elke organisatie anders uit. Werkplekadvies op maat helpt om de visie, identiteit en organisatie-ambitie te vertalen naar een passend werkplekconcept waar medewerkers en andere gebruikers zich prettig voelen en gemotiveerd zijn.

Lees meer over werkplekadvies

Waarom de ideale werkplek bij HEYDAY?

Als specialist op het gebied van de werkplek en de werkomgeving ondersteunen onze workplace consultants bij het creëren van een werkomgeving die bijdraagt aan jouw organisatiedoelstellingen. Wij begrijpen dat de werkplek meer is dan een fysieke ruimte, en dat een werkplek op maat zorgt voor het behalen van medewerkerstevredenheid én de organisatie-ambitie.

Overstijgende werkwijze: Wij geven niet alleen advies, maar zetten een goed werkplekconcept ook neer op de werkvloer. Door de werkomgeving af te stemmen op facilitaire dienstverlening en vastgoedbeheer kijken we altijd naar het grotere plaatje.

Praktische aanpak: Van werkplekadvies tot het uitwerken van inrichtingstekeningen. Met concreet advies en praktische mensen kijken wij naar wat er nodig is in jouw werkomgeving. We kunnen binnen deze behoefte de uitwerking zo groot of zo klein mogelijk maken als dat jouw organisatie wenst.

Werkend vanuit klantbelang: Er speelt geen andere ambitie dan de ambitie van jouw organisatie. Wij denken mee in het vraagstuk voor een betere werkplek en bouwen een brug tussen de organisatiedoelstellingen en de wensen van de medewerkers.

Balans tussen gevoel en statistiek: Onze workplace consultants zorgen voor een prettige werkomgeving waarin medewerkers zich veilig voelen. Met behulp van tools en onderzoek wordt de ideale werkplek opgehaald bij de gebruikers.

Op zoek naar meer medewerkerstevredenheid en het realiseren van organisatie-ambities?

Welke ambitie je ook hebt om de ideale werkplek en werkomgeving te realiseren - van een werkplekconcept tot de implementatie van de werkplekinrichting - onze workplace consultants denken graag vrijblijvend mee in een advies op maat. 

Stel je vraag