<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Social distancing

Wat is social distancing?

‘Blijf zoveel mogelijk thuis’ luidt het officiële advies van de overheid om de coronacrisis te lijf te gaan. Om het aantal coronabesmettingen af te remmen hanteert de overheid een 'social distancing'-beleid. Door social distancing, ook wel sociale afstand genoemd, is er minder fysiek contact. In de praktijk betekent dit dat we zoveel mogelijk thuis blijven, 1,5 meter afstand houden van anderen en niet bijeenkomen met meer dan drie personen. Dit heeft enorm veel impact op ons dagelijks leven.

Waarom is social distancing zo belangrijk?

We hebben iedereen in Nederland nodig om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De essentie van de aanpak is: het virus maximaal controleren waarbij we vooral kwetsbare groepen willen beschermen. Als mensen geen contact hebben, dan kunnen ze anderen niet besmetten en verspreidt het coronavirus zich niet.

Het doel is om te zorgen dat alle patiënten de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben. Daarom willen we voorkomen dat de verpleeghuizen, de thuiszorg, de ziekenhuizen, de huisartsen en de intensive care afdelingen overbelast raken. Er moet steeds voldoende capaciteit zijn om de mensen te helpen die het meest kwetsbaar zijn. 

Bron: De Rijksoverheid

A3A2525-602x609
A3A2940-597x609-1

Wat betekent social distancing in de praktijk?

Voor iedereen in Nederland geldt: blijf zoveel mogelijk thuis. Werk thuis indien mogelijk en ga alleen naar buiten als dat écht nodig is: boodschappen doen, de hond uitlaten, een frisse neus halen of iets voor een ander doen.

Door social distancing, ook wel sociale afstand genoemd, is er minder fysiek contact. Hierdoor is de kans kleiner dat mensen elkaar besmetten. Voorbeelden van social distancing zijn: thuiswerken, gespreide werktijden als thuiswerken niet mogelijk is en altijd ten minste 1,5 meter afstand tot andere personen houden.

  • Alleen naar buiten als het écht nodig is
  • 1,5 meter afstand houden van anderen
  • Geen samenscholing met meer dan 3 personen


Hoe werkt social distancing op kantoor?

Maak social distancing op kantoor mogelijk

Welke vraag je ook hebt om jouw organisatie voor te bereiden op social distancing, onze specialisten helpen je graag bij het creëren van een veilige werkomgeving voor medewerkers, gasten en leveranciers.

Stel je vraag