<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Social distancing
op kantoor

Hoe werkt social distancing op kantoor?

Veel maatregelen die nu van kracht zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn waarschijnlijk voor langere tijd nodig. Dit betekent dat Nederland zich, ook in de werkomgeving, de komende tijd moet gaan voorbereiden op de ‘1,5-meter economie’. Als werkgever ben je genoodzaakt dit zo goed mogelijk te faciliteren voor medewerkers, gasten en leveranciers. 1,5 meter afstand bij het uitvoeren van werkzaamheden en het gebruik van faciliteiten is de norm. Maar hoe gaat dit in zijn werk? En waar moet je allemaal aan denken?

Impact van coronamaatregelen op de werkvloer

Als werkgever is het jouw taak te zorgen voor een prettige, gezonde en veilige werkomgeving. In deze tijden van corona krijgt dit een hele nieuwe dimensie. Medewerkers moeten op gepaste afstand hun werk op kantoor kunnen uitvoeren en gasten en leveranciers ontvangen. Om dit mogelijk te maken is actie vereist.

Denk onder meer aan:

  • Toelaten en monitoren van een maximaal aantal personen in een pand op hetzelfde moment
  • Afstemmen van kantoorgebruik; wie mag wanneer op kantoor werken?
  • Plaatsen van werkplekken op 1,5 meter afstand
  • Afschermen van receptiemedewerkers
  • Aanbrengen en verbreden van looproutes
  • Begeleiden van gebouwgebruikers
  • Herindelen van faciliteiten als koffie, catering en repro
  • Afstemmen van facilitaire diensten op de nieuwe situatie
  • Implementeren van digitale (overleg) oplossingen
Social distancing op kantoor

Waarom hulp van HEYDAY bij social distancing op kantoor?

Garantie van een veilige werkplek: Doordat medewerkers alleen naar kantoor mogen komen als ze een veilige werkplek hebben gereserveerd, heeft elke medewerker de garantie van een veilige werkplek. 

Praktische aanpak: Van werkplekadvies tot het uitwerken van inrichtingstekeningen: in crisistijd is snelheid gewenst. Met concreet advies en praktische mensen kijken wij naar wat er nodig is om jouw werkomgeving klaar te stomen. 

Optimaal benutten van beschikbare ruimte: We zullen anders om moeten gaan met de beschikbare ruimte in een kantoorpand. De inzet van ons softwaresysteem iBASX helpt om het maximale uit de beschikbare ruimte te halen en gebouwgebruikers te begeleiden.

Ervaring met het begeleiden van gebruikers: Het klaarmaken van de werkomgeving is één, maar het begeleiden van gebouwgebruikers in de nieuwe situatie is cruciaal om een veilige werkplek te garanderen. Onze specialisten kunnen dit als geen ander.

Social distancing op kantoor

Onze werkwijze

We helpen klanten met het realiseren van een werkomgeving die voldoet aan de 1,5-meter economie. We vertalen dit niet alleen naar de huisvesting van een organisatie, maar besteden ook aandacht aan het begeleiden van medewerkers naar hun nieuwe werkplek.

We hebben ruime ervaringen in het begeleiden van gedrags- en cultuurveranderingen en voorzien in trainingen zodat de overgang naar de nieuwe situatie door de hele organisatie gedragen wordt. Daarnaast hebben we verschillende experts in huis om inzichtelijk te maken wat de gevolgen zijn op het gebied van bijvoorbeeld technisch beheer en onderhoud.

Kortom: HEYDAY fungeert als onafhankelijke sparringpartner van A tot Z om tot een oplossing te komen die bij jouw organisatie past. Onze specialisten staan voor je klaar. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Hulp nodig om social distancing op kantoor mogelijk te maken?

Welke vraag je ook hebt om jouw organisatie voor te bereiden op social distancing, onze specialisten helpen je graag bij het creëren van een veilige werkomgeving voor medewerkers, gasten en leveranciers.

Stel je vraag