<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Blog

10 tips voor een bedrijfsborrel in zomerse sferen

4 juli, 2019

zomerborrel

Nu de vakanties weer in aantocht zijn, is het voor veel organisaties een mooi moment om op een informele manier met collega’s de zomer in te luiden. Tien tips door een facilitaire (zonne)bril voor het organiseren van een zomerse bedrijfsborrel.

1. Verstuur op tijd de uitnodiging

Stuur op tijd de uitnodiging rond, zodat iedereen tijd kan vrijmaken in de agenda. Doorgaans zijn de laatste weken voor de vakantie best druk met zaken die nog even snel af moeten. Zo stel je iedereen in de gelegenheid om bij de borrel aanwezig te zijn. Zorg dat je goed bijhoudt wie er aanwezig is, zodat je kunt inschatten hoeveel mensen er van de partij zijn.

2. Kies een handig tijdstip

Wanneer binnen je organisatie mensen vanuit heel Nederland werken, moet je rekening houden met de vakantiespreiding. De schoolvakanties in de regio’s zuid, midden en noord lopen niet gelijk.

Zo kan het zijn dat sommige collega’s thuis de koffers al moeten pakken, terwijl voor anderen de vakantie pas drie weken later begint. Stimuleer een grote opkomst door de borrel bijvoorbeeld aan te laten sluiten op een teammeeting.

3. Begin op tijd met de organisatie

Om er voor te zorgen dat alles op rolletjes loopt, is een goede taakverdeling nodig. Vraag collega’s om suggesties en tips. Maak afspraken over wie er de inkopen doet, wie er voor de aankleding zorgt en vergeet niet te regelen dat er mensen zijn die na afloop alles opruimen.

4. Zorg voor een informele sfeer

Door met een thema te werken, kun je van een standaardborrel en meer informele borrel maken. Vraag mensen om een zomers attribuut mee te nemen en zorg voor een leuke aankleding. Deel bijvoorbeeld Hawaii-kettingen uit, dan is het ijs direct gebroken.

5. Wees creatief met locatie

Een zomerborrel kun je prima buiten organiseren. Zorg wel voor schaduwplekken en de mogelijkheid om drankjes koel te houden tijdens zomerse temperaturen. Bij extreem warm weer zorg dan voor extra veel (koud) water.

Ook zoute hapjes doen het goed wanneer het warm is en geeft de collega’s wat extra energie. Houd daarbij wel rekening met bederfelijkheid, want niet alles is geschikt om tijdens warm weer op tafel te zetten. Serveer bijvoorbeeld beter geen kaasblokjes, maar kies voor chips of nootjes.

6. Denk ook aan de muziek

Stel een zomerse play-list samen met zomerse klassiekers die doen het goed bij jong en oud. Zorg voor een goede geluidsinstallatie. Let er wel op dat de muziek niet te hard staat, er moet natuurlijk nog wel gezellig gekletst kunnen worden.

7. Verras je collega’s met een zomergadget

Maak van de gelegenheid gebruik om waardering naar je personeel uit te spreken door een kleine vakantie gadget uit te delen. Denk aan een beachball set met je bedrijfslogo, een opblaasbare strandbal of een reisventilator.

8. Sla voldoende voorraad in

Zorg dat je voldoende hapjes en drankjes inkoopt, niets is zo vervelend wanneer je al door de voorraad heen bent terwijl de borrel nog in volle gang is. Vergeet ook niet om zonnebrandcrème klaar te leggen.

9. Wees voorzichtig met alcohol

Bedrijfsborrels en alcohol zijn niet altijd een goed combinatie en zeker in de zon moet je oppassen met alcohol. Kies daarom voor alcoholvrije versnaperingen zoals bijvoorbeeld virgin cocktails of plaats een paar grote waterdispensers met daarin vers fruit en munt. Zo maak je ook het drinken van water feestelijk.

10. Luister de borrel op met entertainment

Om de borrel wat meer cachet te geven, kun je deze bijvoorbeeld opleuken met een quiz. Met gratis tools als Kahoot! zet je in een handomdraai een leuke interactieve quiz in elkaar. Ook zijn er op internet tal van kant-en-klare zomerse quizzen te vinden. Je kunt ook een quiz maken over je bedrijf.

Uiteraard is een zomerborrel natuurlijk uitstekend te combineren met een heerlijke barbecue waarmee je de collega’s eens extra verwent.

Kortom, een goed begin is in dit geval meer dan het halve werk. Wil je eens sparren hoe de borrel binnen jouw pand het beste geregeld kan worden? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. 

Delen
Lisa Hagoort
Blogger: Lisa Hagoort
PR & Marketing Adviseur bij HEYDAY