<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Blog

“Gaaf dat FM hierbij betrokken is” (blog Gerard Dessing)

4 april, 2018

Soms zijn er van die momenten dat je denkt: wow, wat een geweldige ontwikkeling en wat gaaf dat FM hierbij betrokken is. Het overkwam mij een paar weken terug, tijdens de lancering van een nieuw project in de regio Eindhoven.

Gerard-Dessing-hoofdredacteur-FactoJPG-1-847x900

Diverse betrokkenen zetten hun handtekening onder een intentieverklaring voor de realisatie van een zeer ambitieus project: The Dutch Mountains. Het gaat om een uniek gebouw van ca 30.000 m2 bij Eindhoven, waar meerdere partners, waaronder Asito en HEYDAY Facility Management, nauw bij betrokken zijn.

The Dutch Mountains wordt een interactieve werk- en ontmoetingsplek voor technologiebedrijven met kantoren, werkruimtes, conferentieruimtes, auditorium, horeca en ga zo maar door. Ook kun je er overnachten.

Bijzonder initiatief

Het gaat om meerdere redenen om een bijzonder initiatief. Ik noem er twee:

  • Ten eerste: het pand zal bestaan uit een volledig houten casco. Het is daarmee het grootste houten gebouw ter wereld, dat door de constructie bovendien enorm veel CO2 vasthoudt. Daar komen alle andere circulaire en duurzame maatregelen van het complex nog eens bovenop.

  • Ten tweede: Daarnaast valt het totaalconcept op, waarbij zaken als licht, warmte, meubilair, installaties en zelfs de gevels als dienst worden geleverd. Een building as a service dus.

 

Waardering

Ondanks dat nog veel onzeker is en tal van zaken uitgevonden en opgelost moeten worden, hebben de twee facilitair dienstverleners zich aan het project gecommitteerd, iets wat waardering verdient. Beide organisaties zijn bereid hun nek uit te steken en samen te verkennen hoe ze in deze totaal nieuwe setting de facilitaire dienstverlening kunnen organiseren en aanbieden.

Presentatie op Facto Congres op 5 juni

Op het Facto Congres op 5 juni a.s. gaan Asito en HEYDAY in hun workshop ‘Volledige circulariteit en de ultieme facilitaire ervaring; gaat dat samen?’ nader in op deze volgende stap in FM. Het congres, met als thema ‘Next Step in FM’, belooft met twee plenaire lezingen en twaalf workshops weer een interessante kennisuitwisseling te worden.

In de workshops komen tal van actuele onderwerpen aan bod. Van de re-tender van Philips voor vrijwel alle soft en hard services op 200 locaties in 40 landen tot de bijdrage van FM om de High Tech Campus Eindhoven (160 bedrijven, 60 gebouwen, 11.000 personen) tot de duurzaamste campus ter wereld te maken. En van nieuwe samenwerkingsvormen zoals de Facilitaire Coalitie (case Circl) tot aan recent onderzoek van Universiteit Twente/CBRE waarin de relatie tussen de werkomgeving en de gezondheid, het welzijn en de prestaties van medewerkers wordt bevestigd.

Kijk hier voor meer informatie over het programma van het Facto Congres 2018.
Graag tot ziens op het Facto Congres op 5 juni a.s. in Veenendaal!

Dit artikel is verschenen op Facto.nl.

New call-to-action

Delen
Gerard Dessing
Gerard Dessing is hoofdredacteur van Facto Magazine