<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
ontdek meer HEYDAY.

Duik in de wereld van onze diensten Dot

Terugblik op een geslaagde HEY Discovery Day!

Terug naar blog overzicht

Twee weken geleden vond de HEY Discovery Day plaats bij het Nationaal Militair Museum in Soest. Met ruim 200 facilitair professionals kijken we terug op een geslaagd en inspirerend evenement! Wij willen alle deelnemers hartelijk bedanken voor hun enthousiaste deelname en gemiddelde beoordeling van 8,6. Op naar de volgende succesvolle editie in 2024!

Lees hier meer over de HEY Discovery Day die op dinsdag 7 november plaatsvond bij het Nationaal Militair Museum in Soest.

Grensverleggend als centraal thema

Elk onderdeel van het programma stond in het teken van grenzen verleggen. Dagvoorzitter Ron Steenkuijl, Directielid van ADG Dienstengroep, opende de dag vol enthousiasme en passend gekleed in militair kostuum. Na een korte introductie over het museum en HEYDAY als organisator van het event, kondigde hij de verschillende sprekers aan.

Technologie-expert Remy Gieling benoemde de meest opmerkelijke trends en ontwikkelingen in de wereld van kunstmatige intelligentie (AI), en lichtte toe wat dit kan betekenen voor de banen binnen de facilitaire sector. Hij vertelde dat AI niet per se over technologie gaat, maar juist over de mens & organisatie: hoe kunnen we de technologie inzetten om mensen en organisaties te ondersteunen? AI kan met name goed gebruikt worden voor taken die wij mensen als ‘saai’ beschouwen. Chat GPT kan bijvoorbeeld ingezet worden om teksten samen te vatten en simpele e-mails te beantwoorden. Wel gaf Remy de deelnemers mee niet blind te vertrouwen op deze tool, aangezien feiten en fictie nog wel eens door elkaar gehaald worden. Hiermee heeft Remy de facilitair professionals aan het denken gezet over de toekomst van facilitaire bedrijven en ieders rol binnen de facilitaire economie van morgen.

Indrukwekkende subsessies

Tijdens het programma waren maar liefst vier subsessies opgenomen:

  • Tijdens een interactieve workshop heeft innovatiebureau Forty de grenzen van de deelnemers verlegd door te innoveren en nieuwe dingen te proberen op basis van methodische werkvormen. Op een creatieve manier gingen de deelnemers hiermee aan de slag.
  • Nationale Nederlanden vertelde over duurzaamheid en hun positieve bijdrage aan de samenleving. Zij geven prioriteit aan waardecreatie op de lange termijn (boven korte termijn doelen) en erkennen dat zakendoen gepaard gaat met verantwoordelijkheden voor mensen, de planeet en communities.
  • Booking.com vertelde over hun nieuwe campus in Amsterdam en zoomt in hoe het gebouw medewerkers in staat stelt om optimaal te functioneren door een gelukkige, gezonde en productieve werkomgeving te creëren.
  • Ook werd een rondleiding gegeven door het Nationaal Militair Museum. Tijdens deze rondleiding werd verteld over persoonlijke militaire verhalen, de militaire geschiedenis en de militaire techniek.

Ook werden de deelnemers na de lunch actief aan het werk gezet met een sessie Mindful Boxing, gegeven door de LOS Empowerment.

Een challenge over het verleggen van grenzen

Mental coach & teamcoach Anje-Marijcke van Boxtel verzorgde de afsluiting van de dag. Zij vertelde over The Ocean Race: een zeilwedstijd die geldt als één van de meest uitdagende teamchallenges. In deze wedstrijd strijden vijf zeilboten om de wereldtitel, waarbij ze in zes maanden tijd 1,5 keer de wereld rondvaren (zo’n 6700 kilometer). De bemanning komt soms wel 40 dagen lang niet aan land. Een challenge over het verleggen van grenzen, waarbij Anje-Marijcke het team en de leider coachte op persoonlijk leiderschap. Zij gaf de deelnemers mee dat het belangrijk is dat je leert van fouten, hier niet in blijft hangen, maar vooral focust op groei. Haar praktische voorbeelden konden de deelnemers direct meenemen in hun eigen organisatie.

Een top beoordeling

Met een gemiddelde score van een 8,6 gaven onze deelnemers aan dat ze zeer enthousiast waren over de HEY Discovery Day! In de evaluatie werd onder andere het volgende aangegeven: “Ik kijk terug een op een geslaagde dag! Het was een mooi gevarieerd programma en erg leuk om andere facilitaire professionals te ontmoeten” en “Superleuk concept, de sprekers sloten naadloos aan op het thema. Leuke afwisseling tussen luisteren en actief bezig zijn”.

Tot volgend jaar!

Na een gezellige borrel verlieten de deelnemers het Nationaal Militair Museum, volgeladen met frisse energie, nieuwe inzichten en flinke dosis enthousiasme. Wij hopen iedereen volgend jaar weer te mogen verwelkomen op de HEY Discovery Day. Graag tot dan!

HEYDiscoveryDay-200

 

HEYDiscoveryDay-157
Picture of Jinni Christiaanse

22-11-2023

Labelmarketeer voor HEYDAY Interim en Consultancy